در نشستی که با حضور معاون توسعه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری استان و باهدف توسعه گردشگری و توجه به صنعت پاک توریسم از سوی بخشدار مرکزی میبد برگزار شد؛ دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستاهای شهرستان میبد با شیوههای جذب توریست و گردشگر و اقامتگاههای بوم گردی آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری میبد، در این نشست بخشداران بفروئیه و ندوشن، رئیس اداره میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری، رییس بانک مهر کارآفرین میبد، دهیاران و روسای شوراهای اسلامی روستاها شرکت داشتند.
بخشدار مرکزی میبد با اشاره به اهمیت صنعت گردشگری بهعنوان صنعت پاک به ظرفیتها و پتانسیلهای تاریخی روستاهای شهرستان میبد پرداخت و گفت: با توجه به اینکه پتانسیلهای فراوانی ازجمله آثار باستانی، تاریخی و میراث طبیعی که در روستاها وجود دارد؛ بخشداران برای حفظ این آثار ارزشمند تاریخی از گزند طبیعی و انسانی باید با میراث فرهنگی همکاری مستمر داشته باشند.
محمدحسین قاسمی بابیان اینکه بهجای تأسیس یک واحد صنعتی در مجاور روستاها و اشتغالزایی، فراهم کردن بستر گردشگری در روستاها امر مهمی است افزود: با ایجاد بسترهای گردشگری در مناطق روستایی علاوه بر اشتغالزایی میتوانیم جولی بسیاری از آلودگیهای صنعتی را هم بگیریم.
وی با اشاره به حمایتهای دولت از میراث فرهنگی و صنعت گردشگری در سالهای اخیر گفت: این پشتیبانی دولت فرصت بسیار خوبی در جهت جذب گردشگر و احیاء بافتهای تاریخی است که دهیاران باید از این فرصتهای پیشآمده استفاده کنند.
معاون میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری استان هم با قدردانی از فعالیتهای ارزشمند بخشداری مرکزی در حوزه میراث فرهنگی و بوم گردی گفت: شرایط کشور و سیاستهای نظام به سمت توسعه گردشگری و صنعت توریسم است و در این راستا مقام معظم رهبری هم در بحث اقتصاد مقاومتی بندی را تحت عنوان توسعه گردشگری بیان کردند.
مصطفی فاطمی با تأکید بر توجه ویژه به توسعه صنعت گردشگری در سطح استان گفت: شهرستان میبد یکی از یازده شهر گردشگری ایران محسوب میشود و ظرفیتهای بسیار زیادی در روستاهای میبد وجود دارد که باید موردتوجه دهیاران و بخشداران مناطق روستایی باشد.
فاطمی در ادامه با تشریح ضوابط بهرهبرداری و درجهبندی اقامتگاههای بوم گردی در کشور گفت: توجه به پروندههایی که در هر بخش میتوانیم داشته باشیم مانند صنایعدستی، سازههای آبی، انار، بادگیر، محصولات باغی، خشت خام و آئینهای خاص، تورهای روستاگردی، تولید و توزیع غذاهای ارگانیک و محلی، مهیا نمودن بستر مناسب در جهت اقامت مسافران و گردشگران داخلی و خارجی، مشخص شدن شاخصهای گردشگری ازجمله شاخصهای هنری شامل عکس، نقاشی، شعر و ادب را باید در مقوله بوم گردی موردتوجه قرارداد.
وی با اشاره به تسهیلات لازم در جهت ایجاد اقامتگاههای بوم گردی هم گفت: تعدادی از بانکها در این راستا مشخص شدند که به متقاضیان تسهیلات لازم را پرداخت کنند.
در حال حاضر یک واحد اقامتگاه بوم گردی در روستای مزرعه کلانتر راهاندازی شده است که مور استقبال و علاقهمندی گردشگران خارجی قرارگرفته است.