به گزارش دریافتی از دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد موضوع این پایاننامه بر اساس یکی از مشکلات اصلی موجود در صنعت نفت کشور یعنی افزایش برداشت از مخازن نفتی تعریف شده بود. عملیات شکست هیدرولیکی، یکی از روشهای افزایش بازده چاههای نفت و گاز محسوب میشود. در این عملیات، سیال با نرخ تزریقی نسبتاً بالا درون چاه پمپ میشود. عملیات پمپ کردن تا جایی ادامه مییابد که فشار به حدی برسد که باعث ایجاد و سپس گسترش شکافی در دیواره چاه شود. این شکستگیها موجب افزایش نفوذپذیری در مخزن و در نتیجه افزایش تولید میشود. ارتقای استفاده از این تکنولوژی در سال 2013 باعث افزایش درآمد نقت آمریکا به حدود 624 میلیارد دلار (فروش نفت ایران در سال 2012 تنها 69 میلیارد دلار بوده است) شده است. بومیسازی این تکنولوژی هزینه تولید را کاهش و میزان برداشت از ذخایر را افزایش میدهد و سود هنگفتی را برای کشور به ارمغان میآورد.
در این پایاننامه با بهرهگیری از روش عددی المان مرزی (روشی نسبتا جدید و قدرتمند) با ارائه المانهای مرتبه چهار برای محیط الاستیک و با ارائه فرمولاسیون جدید در محیط پوروالاستیک به بررسی نحوه انجام عملیات شکست هیدرولیکی پرداخته شد. جنبههای متفاوتی از این عملیات که کمتر مورد توجه بوده است (از جمله هندسه بهینه در مشبککاری، تاثیرات محیط متخلخل مانند نفوذپذیری سازند، زمان لازم برای انجام عملیات شکست هیدرولیکی و ...) بررسی گردید. امید است که نتایج حاصله از این پایاننامه بتواند در صنعت نفت کشور موجب بهبود عملکرد عملیات شکست هیدرولیکی شود و همچنین چارچوب کلی انجام موفقیتآمیز این عملیات را ارائه دهد.
در ادامه گزارش آمده است در طی انجام این پایاننامه 4 مقاله در کنفرانسهای داخلی و بینالمللی به همراه 11 مقاله در مجلات معتبر ملی و بینالمللی ارائه شد. که از این تعداد 4 مقاله کنفرانسی و 4 مقاله علمی پژوهشی و آیاسآی دارای پذیرش نهایی هستند و 7 مقاله علمی پژوهشی ارسال شده دیگر در حال داوری و بررسی است.
شایان ذکر است در این دفاعیه از گروه مهندسی استخراج معدن، دکتر محمد فاتحی مرجی و دکتر علیرضا یاراحمدی بافقی به عنوان استادان راهنما و دکتر جواد غلامنژاد به عنوان مشاور، دکتر رضا رحماننژاد و دکتر علیرضا باغبانان به عنوان داور به ترتیب، از دانشگاههای کرمان و اصفهان و دکتر علیرضا فتوحی از دانشگاه یزد حضور داشتند.