یزدفردا:تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۴/تولید وانت از نصف هم کمتر شد
تولید انواع وانت در شهریور ماه امسال ۶۸.۵ درصد کاهش یافت.
به گزارش ایسنا، شهریور ماه امسال تولید انواع وانت در گروه صنعتی ایران خودرو با کاهش ۹۱.۱ درصدی از ۹۴۳۴ دستگاه در شهریور ۱۳۹۳ به ۸۴۳ دستگاه کاهش یافت.
در این مدت تولید انواع وانت در گروه خودروسازی سایپا با افت ۴۲ درصدی از ۵۶۰۰ دستگاه در شهریور ۱۳۹۳ به ۳۲۴۶ دستگاه کاهش یافت.
شهریور ماه امسال تولید انواع وانت در دیار خودرو با رشد ۶۵.۵ درصدی از ۲۹ دستگاه در شهریور ۱۳۹۳ به ۴۸ دستگاه افزایش یافت.
در این مدت تولید انواع وانت در گروه بهمن نیز با کاهش ۱۸.۱ درصدی از ۱۲۱۸ دستگاه در شهریور ۱۳۹۳ به ۹۹۷ دستگاه کاهش یافت.
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۴
بنابه گفته فعالان بازار، مشتریان همچنان از خرید خودرو از بازار امتناع میکنند و این موضوع تا زمانی که آنها فرمان حرکت را صادر نکنند، منجر به خروج بازار از شرایط رکودی نخواهد شد.
از سوی دیگر در شرایط معمول هر ساله در ماههای مهر و آبان بازار در رکود فرو میرود. برهمین اساس نمایشگاهداران پایتخت همزمانی شرایط انتظاری مشتریان با رکود فصلی را عاملی در تشدید رکود در هفتههای آینده پیشبینی میکنند. روند کاهشی اما کند قیمت در هفته جاری نیز تاییدی بر این مدعا است. این موضوع در حالی است که در هفتههای گذشته بازار خودرو ثبات قیمتی را تجربه کرده بود. بر این اساس با وجود سرسختی مشتریان اما دولت و خودروسازان در حال تلاش برای رفع رکود موجود در بازار هستند. بهطوری که دولت با اعلام ارائه تسهیلات و پرداخت بخشی از یارانه تولید به خودروسازان قصد دارد ضمن حل مشکل خودروسازان تکانی به بازار خودرو دهد. از سوی دیگر اعلام بسته ضدرکود دولت در هفته جاری امید خودروسازان به حل مشکل رکود در بازار را بیشتر کرده است. آنگونه که پیداست دولت به دنبال حل مشکل بازار از طریق ترغیب مشتریان به خرید است. این موضوع در حالی است که خودروسازان نیز در هفته جاری بر ارائه کیفیت و خدمات پس از فروش بهتر به مشتریان تاکید کردهاند. آنطور که به نظر میرسد، خودروسازان با توجه به خواست مشتریان تلاش دارند بار دیگر اعتماد آنها را جلب کنند. این موضوع در شرایطی است که بازار خودرو تاکنون هیچ واکنشی به این تصمیمات و اظهارنظرها نشان نداده است. با این حال، فعالان بازار معتقدند که برای آنکه بازار نسبت به تصمیمات کلان اقتصادی دولت واکنش نشان دهد باید یک دوره یک تا دو ماهه سپری شود.
نوسان در بازار داخلیها
اما در بازار خودرو کشور چرخی بزنیم و ببینیم افت و خیز قیمتی در هفته جاری چگونه بوده است. آنطور که فعالان بازار میگویند، در حال حاضر پژو ۲۰۶ تیپ ۵ با قیمتی برابر با ۳۶ میلیون و ۲۰۰هزار تومان خرید و فروش میشود که این موضوع از تثبیت قیمت خودرو موردنظر در هفتهجاری حکایت میکند. با این حال، پژو ۲۰۶ صندوقدار در مدل V8 با کاهشی ۱۰۰ هزار تومانی روبهرو شده و هماکنون ۳۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قیمت دارد. اما از بازار پژو ۴۰۵ نیز خبر میرسد که این محصول با کاهش ۳۰۰ هزارتومانی در حال حاضر ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسد. از بازار پژوپارس نیز خبر میرسد که این خودرو ۳۵ میلیون و ۵۰۰هزار تومان به فروش میرسد و این یعنی ۱۰۰ هزار تومان از قیمت آن کاسته شده است. آنطور که از بازار رانا خبر میرسد، این خودرو همچنان ۳۲ میلیون تومان به فروش میرود که نشاندهنده تثبیت قیمت این خودرو در هفته جاری همانند هفتههای گذشته است. دنا نیز که قیمت بازار با کارخانهاش تفاوتی چندانی ندارد هماکنون ۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله میشود. با گشتی در بازار خودروهای سایپا متوجه خواهیم شد که محصولات این شرکت نیز در هفته جاری افت و اخیز قیمتی داشتهاند؛ بهطوریکه تیبا با کاهش ۲۰۰ هزار تومانی در حال حاضر ۲۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان معامله میشود. پراید ۱۳۱ نیز با کاهش۱۲۵ هزارتومانی، ۱۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش میرسد. با این حال، مدل ۱۳۲ پراید ثبات قیمتی خود را همچنان حفظ کرده است؛ بهطوری که برای خرید این محصول هماکنون باید ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه کرد.
تداوم افت تندر
اما فعالان بازار از تداوم کاهش قیمت تندر-۹۰ نیز صحبت به میان میآورند. بر این اساس، پارستندر قیمتی برابر با ۳۹ میلیون و ۳۰۰هزار تومان دارد که این موضوع از کاهش قیمت ۱۰۰ هزار تومانی این خودرو در هفته جاری حکایت دارد. این خودرو پیشتر بالای ۴۴ میلیون تومان به فروش میرسید، اما حالا دیگر به زیر ۴۰ میلیون تومان رسیده است. همچنین تندر اتومات که در ایران خودرو تولید میشود، در حال حاضر ۴۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قیمت دارد که این موضوع نشاندهنده افت قیمت ۴۰۰ هزار تومانی آن در هفته جاری است. تندر E2 تولیدی شرکت پارس خودرو نیز با کاهش ۴۰۰ هزار تومانی هماکنون ۳۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود.
افت قیمتی در وارداتیها
عرضهکنندگان خودروهای وارداتی در هفته جاری با ارائه طرحهای فروش بسیار جذاب تلاش دارند، بازار محصولات خود را رونق دهند. آنگونه که فعالان بازار میگویند، ارائه طرحهای فروش برخی واردکنندگان، تا حدودی بازدید از نمایشگاههای خودروهای وارداتی را رونق داده است، اما این موضوع منجر به معامله از سوی مشتریان نشده است. بر این اساس بازار این خودروها نیز همچنان در رکود بهسر میبرد. این در حالی است که قیمت خودروهای وارداتی در هفته جاری نوسان زیادی نداشته است، اما برخی خودروها با افت قیمت اندکی مواجه بودند. هرچه هست، هماکنون در بازار، هیوندایی سوناتا قیمتی برابر با ۱۶۴ میلیون تومان دارد که این موضوع از کاهش یک میلیون تومانی این خودرو حکایت دارد. هیوندایی توسان نیز با قیمت ۱۴۷ میلیون به فروش میرسد که این موضوع حکایت از ثبات قیمتی این خودرو در بازار دارد. از بازار محصولات کیا نیز خبر میرسد که هماکنون برای خرید کیا اپتیما باید ۱۵۱ میلیون تومان هزینه کرد و این موضوع از تثبیت قیمت خودرو موردنظر حکایت دارد. همچنین سراتو نیز بدون تغییر قیمتی خاص، در حال حاضر ۱۱۴میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسد و این در حالی است که سراتوی اتومات سایپا با کاهش یک میلیون تومانی هماکنون ۸۷میلیون تومان قیمت دارد و مدل دندهای آن نیز ۷۶ میلیون تومان به فروش میرسد.
محصولات تویوتا نیز که همواره ثبات قیمتی خود را در بازار حفظ کردهاند اما در هفته جاری با افت قیمت مواجه بودند، بهطوری که لکسوس با کاهشی ۵ میلیون تومانی هماکنون ۵۸۵ میلیون تومان به فروش میرسد. همچنین یاریسهاچ بک با کاهش ۵۰۰ هزار تومانی در حال حاضر ۱۰۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله میشود. در این میان اما کمری ثبات قیمتی خود را حفظ کرده است و با قیمت ۱۸۰میلیون تومان به فروش میرسد. تویوتا RAW4 نیز ۲۰۸ میلیون تومان معامله میشود. بر این اساس بنز C200 295 میلیون تومان و بنز E200 420 میلیون تومان معامله میشوند.