یزدفردا:تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۴-ساینا طی ماه آینده وارد بازار می شود
به گزارشتسنیم ،جمالی در ابتدای مراسم آغاز خط تولید خودروی ساندرو به ارایه توضیحاتی در مورد سیاست های جدید شرکت سایپا برای اراهه خدمات بهتر به مشتریان پرداخت و اظهارداشت: رضایت مشتری یک برنامه جدی این شرکت است به اعتقاد بنده مردم باید بگویند چه محصول و با چه کیفیتی را می خواهند.
وی با بیان اینکه در بخش فرو ش تحولاتی را انجام خواهیم داد، افزود: در طرح فروش جدید این شرکت مشتریان زمان تحویل خودرو و چگونگی پرداخت هزینه خودروها اعلام می کنند، حتی به زودی طرح لیزینگی شرکت سایپا هم اعلام می شود که در آن نوع تامین های مالی از سوی مشتریان تعیین می شود.
وی افزود: به زودی مرکز مشتریان سایپا هم راه اندازی خواهد شد تا مشتریان به اسانی به اینجا مراجعه کرده و مشکلات خود را برطرف کنند.
مدیر عامل سایپا از عرضه خودروی جدید این شرکت با نام ساینا ظرف یک ماه آینده خبر داد و گفت: این محصول صد در صد ایرانی است و با قیمت مناسبی به بازار عرضه خواهد شد.
جمالی با اشاره دور جدید همکاری های خودروسازان با شرکت های خارجی تصریح کرد: در این همکاری ها اولویت قرار دادها را برد برد است حتی تاکید داریم که توسعه محصول با انتقال تکنولوژی های روز باشد.
وی در ادامه خطاب به خودروسازان خارجی اعلام کرد: شرکت های خارجی از پنانسیل بالای کشور و به ویژه قطعه سازان استفاده کنند و با رویکردی جدید اقدام به گسترش همکاری با خودروسازان ایرانی نمایند.
تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۴
به گزارش اخبار خودرو ،وقوع سیل در روزهای اخیر باعث ایجاد تلفات و خسارتهایی شده که بخشی از این خسارتها به آسیبدیدگی خودروها مربوط میشود. به گفته کارشناسان، طراحی خودروهایی که در مقابله با حوادثی مانند سیل مقاوم هستند،
متکی به دانش فنی پیشرفتهای است که دانش طراحی آن در کشور ما وجود دارد ولی اجرای آن روی تولیدخودرو نیازمند سرمایه زیادی است از اینرو در خودروسازی داخلی چندان مورداستفاده قرار نمیگیرد، زیرا مصرفکنندگان تمایل زیادی به پرداخت هزینه بیشتر برای خودروهای دارای این قابلیت ندارند.
رییس سازمان مدیریت بحران وزارت کشور درباره آسیبهای ناشی از سیل روزهای اخیر به صمتمیگوید: در یکی از بازدیدهایی که در مسیر وقوع سیل از روستای توچال تا جاده امام رضا(ع) انجام شد تنها افرادی دچار آسیب شدهاند که در بستر رودخانه اتراق کردهاند. گرچه این منطقه کوچکی از کشور بود که در جریان سیل قرار گرفته است با این حال، در این حادثه ۶ خودرو متلاشی و یک خودرو نیز آسیب دیده و بهطور کلی در جریان این حوادث تعدادی از افراد آسیبدیدهاند.
اسماعیل نجار معتقد است اگر بدنه خودروها محکمتر باشد و شاسی بلندتری داشته باشند، در برابر حوادثی مانند سیل با آسیب کمتری مواجه میشوند.
آزمایش خودرو در شرایط مختلف جوی
معاون طراحی و مهندسی خودروی مرکز تحقیقات سایپا در گفتوگو با صمت اظهار کرد: در فرآیند طراحی و توسعه خودرو برای تمامی قطعات و زیرمجموعهها آزمونهایی برای شرایط مختلف جوی، استفاده نامطلوب یا «misuse» درنظر گرفته میشود و لازم است که تمامی قطعات و زیرمجموعههای خودرو آزمونهای درنظر گرفته شده را پشتسر بگذارند؛ به عنوان مثال در آزمون
«wade »، خودرو باید تا عمق مشخصی از آب روشن مانده و حرکت کند که در این آزمون، هندسه محفظه موتور، هواکش و فاصله خودرو از سطح زمین اهمیت دارد. عبدالله توکلیلاهیجانی معتقد است طراحی و توسعه قطعات مختلف خودرو به گونهای است که در شرایط نامطلوب تا حدودی قابل استفاده است اما نباید انتظار داشته باشیم در خودروها گزینه ضدسیل یا توفان تعبیه شود بلکه باید در طراحی قطعات نسبت به روش خرابی ملاحظات لازم در نظر گرفته شود. به عنوان مثال طبیعی است خودرویی که از منظر استحکام بدنه یا سقف در حد مطلوبی طراحی شده از منظر سقوط ناگهانی یک درخت روی سقف خودرو مقاوم عمل میکند. توکلی لاهیجانی ادامه داد: تامین الزامات، کارکردی تعریف شده در آزمون «پلانها» و رعایت آن از سوی تامینکنندگان قطعات خودرو نقش تعیینکنندهای در رفتار خودرو به واسطه روشهای مختلف خرابی دارد، بنابراین کیفیت قطعات و مجموعهها از این حیث مهم و تاثیرگذار هستند. لاهیجانی معتقد است، در حوادث غیرمترقبه با طیف وسیعی از شکلهای خرابی مواجه هستیم که با توجه به شدت آنها آسیبهای جدی به خودرو به وجود میآید اما در سطح معمولی از شدت خرابی توجه به استحکام بدنه خودرو، در نظر گرفتن تمهیدات لازم در محفظه موتور و طراحی قطعات مرتبط اهمیت ویژهای دارند.
مدل طراحی خودرو برای مقاومت در برابر حوادث
آسیبپذیری خودروها و تلفات سرنشینان در مواجهه با حوادثی مانند سیل، بستگی به ساختار طراحی خودروها دارد. یک استاد دانشکده مهندسی خودروی دانشگاه علم و صنعت در گفتوگو با صمت ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: طراحان خودرو میتوانند خودرو را به گونهای طراحی کنند که در مقابل شرایط متفاوت و حوادث متعدد از ایمنی لازم برخوردار باشند که البته دانش فنی برای طراحی و ساخت این خودروها در کشور وجود دارد اما سوالاتی مطرح میشود مبنی بر اینکه آیا طراحی این دسته از خودروها از نظر اقتصادی امکانپذیر است؟ و آیا تقاضای لازم برای خرید این خودروها در کشور وجود دارد.
به گفته امیرحسن کاکایی خودرویی مانند «همر» در کشور انگلیس یک خودروی غولپیکر و ضدگلوله است که در دنیا بالاترین سطح ایمنی را دارد و در برابر حوادث مختلف دچار آسیب نمیشود. همچنین در یک برهه زمانی نیز به ایران وارد میشد ولی قیمت این خودرو در بازار ایران ۲ تا ۳میلیارد بود از این رو طبیعی است که هر اندازه ایمنی افزایش یابد، برای خرید آن خودرو باید هزینه بیشتری پرداخت کرد و علاوهبر آن، مردم نیز تمایل زیادی برای خرید این خودروها ندارند.
کاکایی ادامه داد: آن دسته از قطعات ایمنی مانند ایربگ و «ایبیاس» که در خودروها استفاده میشود، در برابر برخی حوادث توان مقاومت دارند. به عنوان مثال ایربگ در جلوی سر و سینه راننده و در قسمت عقب خودروها کنار شیشهها برای محافظت از سرنشینان مورد استفاده قرار میگیرد و سیستم «ایبیاس» نیز در عملکرد خودرو و ترمزگیری دخالت دارد، این درحالی است که بهمنظور جلوگیری از متلاشی شدن خودروها و مقاومت در برابر حوادثی مانند سیل، سازه خودرو باید از مقاومت لازم برخوردار باشد. آنطور که این استاد دانشکده مهندسی خودرو میگوید: برای افزایش ایمنی خودرو در برابر سیل و حوادثی از این قبیل اتاقک خودرو به گونهای طراحی میشود که سرنشینان در داخل آن محافظت شوند یعنی تمهیداتی بهوسیله طراحان خودرو اندیشیده میشود که اتاقک خودرو در برابر بارهای مختلف مقاومت کند.
به اعتقاد کاکایی، بهترین روش برای کاهش تلفات و خسارتهای جانی در حوادثی مانند سیل این است که قبل از وقوع حادثه، پیشبینیها به مردم اعلام شده و آگاهیهای لازم به آنها داده شود و همچنین در جادهها و مسیرهای رفتوآمد، مسیلهای مناسب وجود داشته باشد نه اینکه ایمنی خودروها و طراحی آنها به گونهای انجام شود که برای مقابله با اینگونه حوادث درنظر گرفته شود زیرا با توجه به هزینههای طراحی و ساخت این خودروها و قیمت بالای آنها، تقاضا برای خرید آن پایین است. استاد دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت افزود: میزان رطوبت در عملکرد موتور خودرو اهمیت زیادی دارد، زیرا در حوادثی مانند سیل زمانی که آب وارد موتور خودرو میشود به بخشهای برقی موتور صدمه زده و باعث ایجاد اتصالی میشود همچنین آب در سیستمهای هوایی موتور خودرو نفوذ میکند ولی به دلیل اینکه آبوهوای بیشتر شهرهای ایران خشک است، به طراحی موتورهایی که تا حدی رطوبت را تحمل کنند نیازی نیست.
منبع:صمت