یزدفردا:
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۳
به گزارش دنیای خودرو ، قدرت بیشتر موتور تیبا می تواند برگ برنده باشد بخصوص اینکه پراید بعد از افزایش وزن، هنوز با موتور ۱۳۰۰ سی سی به بازار می آید و باعث می شود شتاب کمتری در دسترس داشته باشید.
اولین گزینه هایی هستند که ممکن است به فکر هر خریداری برسد. با اینحال برای خریدشان باید از mvm110 چینی صرفنظر کنید. پراید و تیبا این شهرت را مدیون قیمت پایین خود هستند، به طوری که آنها را جزو ارزان ترین خودروهای نو می شناسیم.
اگر دایره انتخاب را به آنها محدود کنیم تنها سه تا پنج میلیون تومان اختلاف قیمت دارند. از نظر فنی چطور؟ پراید مدت ها در بازار حضور داشته و ظاهرا زیادی تکراری است. به همین خاطر بعضی ها راهشان را کج می کنند و به سراغ اولین خودرو ایرانی سایپا می روند.
با اینکه می گویند در ساخت تیبا از شاسی پراید و خانواده X100 استفاده شده است، با اینحال ظاهر امروزی تری به خود گرفته است. آنهایی که پشت فرمان این خودرو نشسته اند، می گویند نگهداری از تیبا، دقیقا به اندازه سواری گرفتن از پراید ارزان تمام می شود. هر دو خودرو مصرف سوخت پایینی دارند و برای سرویس و نگهداری زیاد صاحب شان را به زحمت نمی اندازند. حتی بعضی قطعات و لوازم شان مشترک است اما پای انتخاب و خرید که وسط می آید باید سختگیری بیشتری انجام داد. با احتساب اینکه نمی توان روی رانندگی در خارج شهر خیلی رویشان حساب باز کرد، شما پراید ۲۰ میلیونی را انتخاب می کنید یا تیبای ۲۵ میلیونی؟
موتور
تیبا
تیبا از موتوری با حجم ۱۵۰۰ سی سی بهره می برد که باعث شده این خودرو قدرت و شتاب خوبی داشته باشد. از این لحاظ تیبا برتری زیادی نسبت به پراید مخصوصا پراید ۱۳۱ دارد چون در پراید ۱۳۱ بدون تغییر در موتور، وزن ماشین افزایش داشته که باعث کندی شتاب شده است. موتور خودرو توان تولید نیرویی معادل ۸۷ اسب بخار برای ۵۳۰۰ دور در دقیقه و گشتاور ۱۲۸ نیوتن متری برای چهار هزار دور در هر دقیقه را دارد.
البته این نکته را بایداضافه کنیم که تیبا به کیفیت روغن موتور حساس بوده و شما حتما باید در انتخاب آن دقت زیادی به خرج دهید. اگر برای این خودرو از یک روغن موتور معمولی استفاده کنید تقریبا بعد از دو هزار کیلومتر رانندگی، وقتی خودرو را روشن کنید، صدای غیرعادی از موتور به گوش خواهد رسید که به مرور فراگیر شده و پس از گرم شدن ماشین هم دیگر قطع نخواهد شد. حداکثر سرعت نیز در این خودرو ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت است.
پراید ۱۳۱
موتور پراید همچون تیبا دارای چهار سیلندر بوده که به صورت خطی قرار گرفته اند. موتور این خودرو با حجم ۱۳۰۰ لیتر می تواند قدرتی معادل ۷۱ اسب بخار برای ۵۲۵۰ در هر دقیقه به همراه گشتاوری ۱۰۸ نیوتنی برای چهار هزار دور تولید کند؛ بنابراین تیبا در حجم موتور، قدرت، اسب بخار و دورهای موتور از پراید برتر است.
این خودرو همانند تیبا به یک گیربکس پنج دنده دستی مجهز شده است. حداکثر سرعت در پراید ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت بوده و با این خودرو شما به ۱۴ تا ۱۵ ثانیه زمان نیاز خواهید داشت تا از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسید، بنابراین از نظر سرعت و شتاب نیز تیبا با داشتن سرعت ۲۰۰ کیلومتری و زمان ۱۲ تا ۱۳ ثانیه ای از پراید برتر است.
مصرف سوخت
پراید ۱۳۱
باک بنزین در پراید ۱۳۱ گنجایش ۴۰ لیتر بنزین دارد که به ازای هر صد کیلومتر رانندگی به صورت ترکیبی هفت لیتر بنزین از آن کاسته می شود. در واقع پراید در شهر صدی ۹.۵ لیتر بنزین می سوزاند که این عدد در اتوبان ها ۵.۳ لیتر است.
تیبا
باک سوخت تیبا گنجایش ۴۰ لیتر بنزین دارد. مصرف سوخت شهری آن ۵.۶ لیتر به ازای هر صد کیلومتر رانندگی بوده و مصرف سوخت ترکیبی آن نیز به ۶.۹۵ لیتر می رسد.
سیستم فرمان
تیبا
فرمان این خودرو دارای سیستم هیدرولیک با قابلیت تنظیم ارتفاع است. نوع سیستم ترمز این خودرو، روغنی با بوستر خلایی بوده و نوع و دیسک و کالیبر ترمز آن در جلو دیسکی و در عقب کاسه ای است.
پراید ۱۳۱
فرمان این خودرو دارای سیستم هیدرولیک با قابلیت تنظیم ارتفاع است. نوع سیستم ترمز این خودرو روغنی با بوستر خلایی بوده و نوع دیسک و کالیبر ترمز آن در جلو دیسکی و در عقب کاسه ای است.
آپشن ها
پراید ۱۳۱
در پراید نیز همچون تیبا از سیستم تهویه مطبوع استفاده شده است. سیستم پخش پراید علاوه بر سی دی از USB استفاده می کند و قابلیت اجرای فایل های MP3 را دارد. در جلو و عقب پراید مه شکن تعبیه شده است.
تیبا
یکی از آپشن هایی که در تیبا به کار رفته سیستم تهویه مطبوع است. سیستم پخش این خودرو توان اجرای فایل های MP3 از روی USB را دارد. این ماشین مجهز به چراغ جلوی پرنوری است که رانندگی در شب را راحت می کند و این مسئله تاثیر زیادی بر کاهش حوادث ناشی از کاهش دید در شب راننده دارد. همچنین برای مواقع ضروری دارای مه شکن جلو و عقب است. اضافه بر آن تیبا چراغ هشداردهنده عیب یاب موتور دارد. شیشه های برقی در این خودرو نیز تنها به درهای جلو متعلق است. صندلی راننده تیبا قابلیت تنظیم ارتفاع دارد.
پراید و تیبا در بازار
هم اکنون قیمت پرایدهای ۱۳۱ مدل SE در نمایندگی ها ۱۹ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان بوده و در بازار آزاد نیز با قیمت ۱۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان فروخته می شوند. البته دوگانه سوز همین مدل در نمایندگی و بازار آزد به ترتیب ۲۱ میلیون و ۲۲۰ هزار تومان و ۱۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قیمت دارند.
پراید ۱۳۱ در مدل SL نیز در بازار آزاد ۱۸ میلیون تومان قیمت دارد. در بازار دست دوم هم شما می توانید یک دستگاه پراید ۱۳۱SE تولید ۹۲ با رنگ مشکی و ۲۶ هزار کیلومتر کارکرد را به قیمت ۱۸ میلیون تومان خریداری کنید.
تیبا نیز در مدل های SE، SX، دوگانه و هاچ بک ارائه می شود که در نمایندگی ها به ترتیب ۲۳ میلیون و ۷۱۰ هزار تومان، ۲۶ میلیون و ۶۱۰ هزار تومان، ۲۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان عرضه می شوند. در بازار آزاد هم یک دستگاه تیبا SX به قیمت ۲۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان فروخته می شود.
تیبا در مدل SE نیز در بازار آزاد ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت دارد. قیمت آزاد مدل دوگانه سزو این خودرو نیز ۲۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است. همچنین مدل هاچ بک تیبا در بازار آزاد به قیمت ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان فروخته می شود. در بازار خودروهای کارکرده هم یک دستگاه تیبا مدل ۹۲ با رنگ سفید و کارکرد ۲۵ هزار کیلومتر ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت دارد.
تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۳
به گزارش دنیای خودرو ، دکتر اسکندر ستوده مدیرعامل مجتمع صنایع لاستیک یزد، با بیان این مطلب گفت: در حالی که تایرهای ایرانی قابل رقابت با برندهای مطرح جهانی است، اما با این وجود قیمت محصولات داخلی نسبت به برندهای مطرح جهان ارزان تر است.
وی اظهار داشت: تولید تایر در شرکت های تایرسازی داخلی با استانداردهای کارخانه ای و تابع تکنولوژی دریافتی شرکت های طرف قرارداد تایرساز بین المللی است و به طور مرتب فرآیند های کیفی این محصولات از سوی طرف های خارجی ارزیابی و به روز رسانی می شود.
عضو هیات مدیره انجمن صنعت تایر ایران، خواهان افزایش سطح استانداردهای ملی برای تایید تایرهای وارداتی شد و گفت: انتظار این است تا استانداردهای ملی در سطح استانداردهای کارخانه ای افزایش یابد تا تایرهای وارداتی به سهولت وارد کشور نشود.
ارز مبادله ای به واردات تایر ندهید
دکتر ستوده خواستار جلوگیری از اختصاص ارز مبادله ای برای واردات تایر شد و گفت: صنعت تایر کشور یک صنعت استراتژیک به شمار می رود و این در حالی است که تولیدکنندگان داخلی برای واردات مواد اولیه و یا قطعات یدکی ماشین آلات خود امکان استفاده از ارز مبادله ای را ندارند.
مدیرعامل یزدتایر با بیان اینکه واردات تایرهای سواری در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵۱ درصد افزایش داشته است، افزود: در حال حاضر تولیدکنندگان برای تامین مواد اولیه خود از خارج، باید از ارز آزاد استفاده کنند اما واردکنندگان که هیچ تعهدی نسبت به محصولات وارداتی خود ندارند، از ارز مبادله ای بهره می گیرند.
به گفته وی، تایرهای وارداتی نه قیمت گذاری می شوند و نه آنکه مسیرهای توزیع و خدمات پس از فروش آن مشخص است لذا مصرف کننده و تولیدکننده داخلی هر دو از این موضوع متضرر خواهند شد.
عضو انجمن صنعت تایر ایران با اشاره به واردات تایر از مبدا چین، اظهار داشت: تایرهای چینی به سبب اینکه با ارز مبادله ای وارد می شوند ضمن آنکه از قیمت ارزان تری نسبت به تایر های ایرانی برخوردارند اما کیفیت آنها به هیچ عنوان قابل مقایسه با تولیدات داخلی نیست.
دکتر ستوده با بیان آنکه واردکنندگان تایر با حداقل استانداردها اقدام به واردات می کنند، افزود: تایرهای داخلی به دلیل اینکه با توجه به شرایط جغرافیایی و جاده های کشور طراحی شده اند بهترین عملکرد را در بازار داخلی دارند، ضمن آنکه تایرهای تولید داخلی قابلیت رقابت در بازارهای بین المللی و با بهترین برندهای روز جهان را دارند.
وی به واردات ۱۴۰ برند تایر از کشور چین اشاره کرد و اظهار داشت: هم اکنون تایرهای چینی با برندهای مختلف در حال واردات به کشور است که برای جلوگیری از این موضوع باید دولت سیاست های حمایتی از صنعت را هرچه سریعتر به اجرا گذارد و سیاست های تعرفه ای معقول را اعمال کند.
این عضو انجمن صنعت تایر کشور با تاکید براینکه چنانچه برای صنعت تایر چاره اندیشی نشود، با کاهش تولید مواجه خواهد شد، گفت: تولیدات داخل به راحتی می توانند تایرهای مورد نیاز صنعت خودروسازی کشور را تامین کنند.
وی سپس از درخواست انجمن برای افزایش تعرفه واردات تایر خبر داد و گفت: این موضوع هنوز نهایی نشده اما احتمالا در اصلاحیه کتاب قوانین تعرفه ای واردات و صادرات سال ۹۴ لحاظ خواهد شد.
ستوده بر ضرورت تشویق سرمایه گذاران در صنعت تایر کشور تاکید کرد و افزود: برای تشویق سرمایه گذاران باید سود این صنعت از تورم کشور بیشتر باشد چرا که هم اکنون سود صنعت تایر در مقایسه با تورم در سطح پایین تری قرار دارد لذا سرمایه گذاری در آن بسیار کم است.
وی از مخاطره در نقدینگی شرکت های تایرسازی به دلیل ورود تایرهای بی کیفیت چینی با ارز مبادله ای و انباشت تایر خبر داد و افزود: چنانچه برای صنعت تایر چاره اندیشی نشود، با کاهش تولید مواجه خواهد شد.
تایرهای وارداتی شناسنامه ندارد
مدیرعامل یزدتایر با تاکید بر اینکه صنعت تایر یک صنعت استراتژیک و حیاتی است از نبود شناسنامه مشخص برای تایرهای وارداتی انتقاد کرد و خواستار حمایت معقول و تعرفه ای از صنعت تایر، جلوگیری از تخصیص ارز مبادله ای برای واردات تایر، و نظارت بر قیمت گذاری و توزیع محصولات وارداتی شد.
به گفته وی، تایرهای چینی و هندی که به وفور در بازار کشور یافت می شود شاید از نظر قیمت اندکی نسبت به تولیدات داخلی ارزان تر باشد اما در بعد کیفیت به هیچ عنوان قابل رقابت با تایرهای ایرانی نیست.
دکتر ستوده اضافه کرد: به دلیل اینکه تکنولوژی و تولید تایرسازان داخلی برای محیط و بازار مصرف ایران تطابق دارد تایرهای ایرانی حتی در مقایسه با برندهای مطرح جهانی از بهترین کیفیت برخوردار می باشد.
عضو هیات مدیره انجمن صنعت تایر ایران با توجه به اینکه حدود ۴۵ درصد مواد اولیه مورد نیاز صنعت تایر وارداتی است، تصریح کرد: ارزبری هر کیلو مواد اولیه صنعت تایر ۱.۵ دلار است در حالیکه چنانچه تایر از خارج کشور وارد شود کیلویی از ۳ تا ۴.۵ دلار ارزبری دارد.
مدیرعامل یزدتایر در ادامه با بیان اینکه ۴۰ درصد تولیدات ما به صنعت خودروسازی و شرکت های ایران خودرو، سایپا، کرمان موتور و گروه بهمن تزریق می شود از مذاکرات مدیران خودرو برای تامین تایر محصولات خود خبر داد.
وی همچنین به مذاکرات با کشورهای ترکیه و یونان برای صادرات اشاره کرد و گفت: پنج درصد محصولات یزدتایر به کشورهای افریقایی، آسیای میانه و خاورمیانه صادر می شود و به دنبال افزایش آن به ۱۰ درصد از تولیدات خود هستیم.
ستوده با اشاره به اینکه تولید در یزدتایر نسبت به سال قبل تا ۱۵ درضد افزایش را تجربه کرده است، متذکر شد: تولید امسال به ۲۵ هزار و ۵۰۰ تن خواهد رسید و برنامه تولید ما برای سال آینده ۲۷ هزار و ۵۰۰ تن است و با توجه به رادیالیزه شدن ۷۵ درصد تولیدات در سال جاری، از مهرماه سال ۹۴ تمام تولیدات این شرکت رادیال خواهد بود.
وی با توجه تولید و عرضه تایرهای سریV که مورد نیاز خودروهای مگان و مزدا۳ است، اضافه کرد که به زودی تایر مورد نیاز خودروهای هیوندایی و تویوتا نیز در این واحد تولیدی آغاز خواهد شد.
به گفته مدیرعامل یزدتایر، سالانه به ۳۳۰ تا ۳۴۰ هزار تن تایر نیاز داریم که بین ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزار تن از این رقم در داخل کشور تولید می شود و یزدتایر ۱۰ درصد تولید داخلی و حدود هشت درصد مصرف کشور را تامین می کند.
وی افزود: سالانه ۱۴ میلیون حلقه تایر سواری در کشور تولید می شود و مصرف کشور بین ۱۵.۵ تا ۱۶ میلیون حلقه تایر است و حدود ۳۰ درصد تایرهای رادیال سواری کشور در یزدتایر تولید و عرضه می شود.
ضرورت قیمت گذاری بر مبنای عرضه و تقاضا
دکتر ستوده همچنین با توجه به توان صنعت تایر داخلی و برنامه های توسعه ای در این صنعت، متذکر شد: تایرسازان داخلی به راحتی پاسخ گوی نیاز تایر کشور خواهند بود و با توجه به تکمیل برخی طرح های توسعه ای این صنعت در شرکت های مختلف، دولت باید جدی تر از گذشته پشتیبان و حامی صنعت داخلی باشد.
مدیرعامل یزدتایر در واکنش به این پرسش که “با آزادسازی قیمت تایر بر مبنای عرضه و تقاضا، آیا می توان شاهد کاهش قیمت این محصول بود یا خیر؟ گفت: چنانچه عرضه و تقاضای بازار منجر به تعیین قیمت تایر شود ممکن است شاهد کاهش قیمت هم باشیم.
وی در پایان با اشاره به شعار این واحد تولیدی که توسعه، رمز پویایی است، خاطرنشان کرد: براساس برنامه ریزی های به عمل آمده کارخانه شماره ۲ یزدتایر با ظرفیت ۳۰ هزار تن در سال بزودی راه اندازی خواهد شد و در صورت احداث این کارخانه ظرفیت این شرکت به حدود ۶۰ هزار تن افزایش خواهد یافت.
براساس این گزارش، در مجتمع صنایع لاستیک یزد تایر سواری از سایز ۱۳ تا ۱۷، تایرهای وانتی، تایر دوچرخه و فرغونی تولید و عرضه می شود و تایرهای سواری یزدتایر تحت لیسانس وردشتاین هلند بوده و دارای سه سال گارانتی است.
منبع : نامه نیوز
تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۳
به گزارش دنیای خودرو ، طی سال های اخیر صنعت خودروسازی کشور به واسطه افزایش هزینه های تولید با مشکلات متعددی همچون کاهش تولید محصولات مواجه شده است. در این شرایط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در پژوهشی به بررسی بایدها و نبایدهای سیاست ساخل داخل خودرو در ایران پرداخته و تاکید کرده است به نظر می رسد فقدان سیاست های کلی حاکم بر توسعه صنعت خودرو و نبود برنامه های راهبردی مشترک در صنایع خودروسازی و قطعه سازی در سطوح مختلف، ادغام شرکت های طراحی مهندسی، ادغام سازندگان کوچک و عدم شکل گیری مرکز جامعه تحقیق و توسعه مشترک و نبود بانک اطلاعاتی جامع قطعات خودروهای همکلاس از جمله مهم ترین چالش های پیش روی سیاست تعمیق ساخت داخل در صنعت خودروسازی کشور است.
نتایج این مطالعه در بررسی تجارب کشورهای چین و ترکیه نشان می دهد که سیاست برند داخل خودروهای تولیدی و تغییرات مداوم و به روز نگه داشتن آن، افزایش بهره وری نیروی انسانی، وضع تعرفه موثر به صورت هدفمند و غیر دائم، تعامل با برندهای معتبر، جذب سرمایه گذاری های مستقیم و مشترک خارجی همراه با انتقال دانش فنی، استقرار زنجیره های تولید از طراحی تا ساخت و حمایت از صنعت خودرو با ایجاد فضای مساعد و وضع قوانین و مقررات حمایتی در رشد و توسعه صنعت خودروسازی و قطعه سازی باید مورد توجه قرار بگیرد.
مرکز پژوهش ها در بخشی از مطالعه خود به مشکلات صنعت خودروسازی در سال های پس از جنگ تحمیلی اشاره و تاکید کرده است در آن سال ها کلیه صنایع به خصوص صنعت خودروسازی با توجه به اوضاع اقتصادی حاکم آن زمان با بحران های جدی مواجه شدند که این موضوع مسئولان وقت صنایع را بر آن داشت تا توجه ویژه ای به این صنعت داشته باشند. بر همین اساس در حوزه سیاستگذاری آن سال ها به منظور حمایت از صنعت خودروسازی اقداماتی همچون تشکیل ستاد سیاستگذاری خودرو، تهیه و اجرای قانون محاسبه معافیت حقوق گمرکی، سود بازرگانی و انواع مالیات خودرو، تدوین استراتژی توسعه خودرو، اصلاح و تکمیل سازمان تولید در صنعت خودروسازی کشور، تکمیل زنجیزه تولید و ایجاد مراکز تحقیقاتی و نوآوری صنایع خودرو در دستور کار قرار گرفت.
بررسی های مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی نشان می دهد اصولا یکی از ابزارهای مهم به منظور حفظ بقا و حیات اقتصادی، شناسایی بازار مصرف است که امتداد شعاع عملکرد آن از داخل به کشورهای همسایه وسایر کشورها استمرار دارد. لذا معرفی توامندی های شرکت های فنی و مهندسی و سازندگان داخلی به بازار جهانی به منظور ایجاد رقابت و تبادل دانش فنی و همچنین پدیده ارزآوری و تطبیق و به روز رسانی قطعات و مجموعه ها در مقایسه با قطعات و مجموعه های مشابه خارجی بر اساس تکنولوژی و امکانات نرم افزاری و سخت افزاری مهندسی امری ضروری است.
عدم امنیت شغلی پایدار برای تولیدکنندگان داخلی
پژوهش فوق بیانگر آن است که اگر سیاست های مناسب و مستمر در حوزه های تصمیم گیری اتخاذ نگردد سازندگان داخلی نیز دائما از عدم امنیت شغلی برخوردار بوده و اغلب ترجیح خاهند داد قطعات و مجموعه ها را از خارج وارد کنند که این بی ثباتی در تصمیم گیری از چالش های بسیار جدی در صنعت خودروسازی خواهد بود. به نحوی که قطار ساخت داخل به کلی از ریل اقتصادی خودرو خارج خواهد شد.
یکی از شروطی که مرکز پژوهش ها در راستای حفظ بقای جامعه صنعتی خودرو مطرح کرده کیفیت ساخت داخل قطعات و مجموعه های خودرو است که سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو باید به نتایج ناشی از عملکرد قطعات در آزمایشگاه های خودروسازان و بازتاب عملکرد آن در خط تولید توجه جدی داشته باشند و به عبارتی فرهنگ کیفیت قطعات و مجموعه های ساخت داخل در همه ارکان و شریان های ارگانیک کارگاه های تولید به نحوه مطلوب جاری شود.
تحقیق و توسعه در امر ساخت داخل قطعات و محموعه های خودرو، ارتقای سازندگان قطعات و مجموعه های سازگان با محیط زیست، افزایش بهره وری ماشین آلات و کارشناسان سازندگان ساخت داخل و بهنگام سازی تکنولوژی و توان تولید از جمله چالش های پیش روی صنعت خودروسازی است که مرکز پژوهش های مجلس به آن اشاره کرده تاکید دارد برای توسعه این صنعت باید به این نکات توجه ویژه شود.
خودروسازی در چین
بررسی وضعیت صنعت خودروسازی در چین نشام می دهد در مرحله شروع اصلاحات اقتصادی چین ۶۰۰ مدیر رده بالای کشور در آموزش های یکساله شرکت کردند و پس از کسب آموزش در موسسات اروپایی و آمریکایی دانش و آموخته های خود را به دیگر مدیران منتقل کردند. این حرکت باعث توسعه صنعتی و با حداقل ریسک و خطرپذیری شد و پس از تکمیل حلقه آموزش از سرمایه داران چینی مقیم خارج نیز دعوت کردند تا با سرمایه های خود به داخل کشور بازگردند و سرمایه گذاری کنند. این عمل همزمان با اصلاح قوانین صورت گرفت و چین را به یک کشور پیشرو در رشد اقتصادی شتابان تبدیل کرده است.
برای مثال شرکت خودروسازی B.A.I.E.C که تحت پوشش گروه خودروسازی پکن که یک شرکت دولتی است قرار دارد و با همکاری و مشارکت شرکت دایملر کرایسلر در سال های اخیر تشکیل شده است. دو نوع جیپ تولید می کند به گونه ای که یک نوع آن کاملا با قطعات چینی با قیمت حدود ۱۶ هزار دلار تولید می شود و نوع دیگر آن با ورود قطعات منفصله از نوع مدل آمریکایی با قیمت ۵۵ تا ۶۰ هزار دلار تولید می شود.
علاوه بر این دولت چین علیرغم اینکه عضو سازمان تجارت جهانی است اما سیاست هایی همچون اخذ حقوق و عوارض گمرکی برای خودروی کامل تا سقف ۷۵ درصد، اخذ حقوق و عوارض گمرکی برای قطعات منفصله از ۲۰ تا ۳۰ درصد، جذب سرمایه گذاری های خارجی، ایجاد نقش فعال و مقتدرانه دولت در تنظیم فعالیت خودروسازان خارجی، حمایت قاطع از صنایع خودروسازی، پایین بودن میزان حقوق و دستمزد نسبت به کشورهای دیگر، بهره گیری صنایع از انرژی بسیار ارزان اجرای برنامه ها و سیاست های نوسازی و توسعه صنعتی خودرو و بهره وری بسیار بالا و کار زیاد در ساعات تعیین شده را در دستور کار خود قرار داده است.
مسیر توسعه ترکیه
کشور ترکیه نیز ه منظور ارتقای سطح کمیت و کیفیت قطعات ساخت داخل نیز سیاست هایی اتخاذ کرده که توانسته با کشورهای اروپایی از جمله آلبیون اسکاتلند در زمینه خودرو همکاری تجاری داشته باشد. آزادسازی کامل اقتصادی و تجاری جهان، جذب سرمایه گذاری مستقیم و مشترک فراوان خارجی در بخش های خودروسازی، همکاری در نظام سیاسی و اقتصادی،واگذاری بخشی از بازار داخلی به سرمایه گذاران خارجی و پیشرفت تدریجی جایگاه ترکیه در تقسیم کار جهانی از جمله این سیاست ها بوده اند.
نتایج بررسی تجارت دو کشور چین و ترکیه نشان می دهد نکاتی همچون سیاست برندسازی داخلی خودروهای تولیدی، آموزش نیروی کار و افزایش بهره وری سرمایه انسانی، وضع تعرفه موثر بر واردات به صورت هدفمند و مقطعی، تعامل فعال با خودروسازان خارجی و برندهای معتبر، جذب سرمایه گذاری مستقیم و مشترک خارجی و حمایت از صنعت خودرو با وضع قوانین و مقررات حمایتی هدفمند در قالب بسته های مدون و منسجم می تواند به توسعه صنعت خودروسازی کشور کمک کند.
منبع : نامه نیوز