زمان : 18 Mehr 1394 - 16:56
شناسه : 111984
بازدید : 2829
یزد را با تولید سالانه   1650  کیلوگرم زعفران یزد را با تولید سالانه 1650 کیلوگرم زعفران

استان یزد سال‌هاست با مشکل کم‌آبی و بی‌آبی دست و پنجه نرم می‌کند و کشت محصولات با نیاز آبی کم یکی از راهکارها برای جبران کم‌آبی استان و رونق کشاورزی در این خطه است و با توجه به نیاز کم زعفران به آب طی سال‌های اخیر شاهد کاشت زعفران در مناطق مختلف استان یزد هستیم.

به گزارش واحد دریافت خبر یزدفردا " مدیر امور باغبانی این سازمان گفت زعفران در استان یزد در اواخر تابستان و اوایل پاییز کشت می‌شود و برداشت این گیاه معطر به‌طور معمول یک ماه تا حداکثر دو ماه بعد از کشت و طی چند مرحله است.
محمدرضا ابراهیمی گفت در سال 94 سطح زعفران استان 420 هکتار می باشد که از این مقدار 357 هکتار آن بارور و 63 هکتار آن غیر بارور است
وی پیش بینی کرد در سال جاری حدود 1650  کیلوگرم زعفران از زمین های کشاورزی یزد برداشت شود که با توجه به قیمت خرید هر کیلوگرم 60- 70 میلیون ریال این محصول دارای ارزش بیش از ده میلیارد تومان خواهد داشت
ابراهیمی با بیان اینکه  شهرستان بهاباد با سطح زیر کشت 270هکتار  در رتبه اول استان در این زمینه قرار دارد گفت شهرستان های بافق با سطح زیر کشت 48 هکتار و مهریز با 33 هکتار در رتبه های دوم و سوم قرار دارند
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی گفت با توجه به سیاست های استان مبنی بر جایگزین کردن کشت های کم آبخواه این سازمان برنامه ویژه ای برای ترویج کشت زعفران در استان دارد و این سازمان برای کشت و توسعه این محصول حمایت های لازم را انجام می دهد
وی در پایان گفت: زعفران‌های کشت شده در استان و به ویژه شهرستان بهاباد قبل از طلوع آفتاب برداشت می‌شود و به همین علت در نوع خود بی‌نظیر است و عطر خوب و کیفیت بالایی دارد  که متاسفانه به صورت فله به استان های خراسان و کرمان فرستاده و به نام آنها صادر می شود و به نظر می‌رسد علاوه بر افزایش سطح زیرکشت زعفران در استان یزد که در برنامه ششم توسعه برنامه ریزی شده است می‌توان با راه‌اندازی انجمن زعفران و توجه بیشتر به بسته‌بندی این گیاه با ارزش در سال‌های نه چندان دور یزد را به یکی از قطب‌های اصلی تولید زعفران تبدیل کنیم.