وی تصریح کرد: مصرف انرژی بیشتر و بوجود آمدن کشاورزی غیر اقتصادی، از دیگر اثرات مخرب افت آب های زیرزمینی است، پس باید دست به دست هم دهیم و برای حل بحران آب چاره اندیشی کنیم.
وي در جلسه هم اندیشی کشاورزان بخش بهمن كه با حضور مسئولان و کارشناسان شركت آب منطقه ای یزد برگزارشد گفت : متوسط بارندگی در استان یزد یک سوم بارندگی کشور است و به دلیل کمبود بارش، آب سطحی نداشته و تمام نیازها اعم از شرب و کشاورزی از منابع زیرزمینی تامین می شود.
حكيمي تصریح کرد: سیستم قنات ها نیز سیستم پایدار کنترلی بوده و به دلیل کمبود بارش و افزایش جمعیت، دولت، مجبور به حفر چاه ها ي عميق شد.
این مقام مسئول گفت: در استان 19 دشت وجود دارد که دشت ابرکوه یکی از آن هاست و از این تعداد، 14 دشت ممنوعه و ممنوعه بحرانی و مابقي دشتها ، دشتهاي آزاد مي باشد که منطقه اي کویری با آب شور و غیر قابل استفاده است.
مدیر حفاظت و بهره برداری شركت آب منطقه ای یزد برداشت آب از سفره های زیرزمینی را بالاتر از میزان معمولی عنوان کرد و گفت: اگر چاره اندیشی نکینم ادامه این وضع حیات و زندگی ما را به خطر می اندازد و کشاورزان این مساله را لمس می کنند.
وی از ديگر مشکلات افت آب سفره های زیر زمینی را خشک شدن قنات ها ، کم شدن آب دهی چا ه ها و نشست زمین برشمرد .
حکیمی وجود چاه های آب کشاورزی در بخش بهمن را 332 حلقه عنوان کرد و گفت: از این تعداد، 8 حلقه چاه شرب و 2 حلقه چاه جهت مصارف دامداری و واحدهای صنعتی کوچک استفاده می شود.
وي بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی ابرکوه را 95 درصد عنوان کرد و گفت: متاسفانه راندمان آبیاری در کشور ما 35 درصد است و راه حل اندیشیده شده در استان یزد ، راه اندازی سیستم آبیاری جدید و تغییر الگوی کشت و رفتن به سمت کشت هاي کم آب خواه است.
مدیر حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای یزد در خصوص دغدغه مسئولین در حل این معضل گفت: وزارت نیرو طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی را در دستور کار قرار داده که در یک فاصله زمانی می توانیم سفره های آب زیرزمینی را به تعادل برسانیم که تصویب شده و به کلیه استان ها ابلاغ شده است تا این مساله حل شود.
وی یکی از مهمترین بخش این طرح را اجرای پروژه نصب کنتورهای هوشمند با هدف مدیریت مصرف آب توسط کشاورز عنوان کرد و گفت: تاکنون در ابرکوه ۴۰۰ قرارداد برای نصب کنتور هوشمند منعقد شده و ۲۶۰ کنتور نیز نصب شده است.
درادامه دادستان ابرکوه مطرح کرد:به دلیل برداشت بی رویه آب در برخی از روستاهای ابرکوه، فرو چاله هایی ایجاد شده که اگر این روند ادامه یابد و به مناطق مسکونی کشیده شود بسیار خطرناک است.
وی به کمبود آب شرب در روستای فراغه که قطب زردآلوی کشور است اشاره کرد و گفت: در حوزه تخلفات آب با خاطیان برخورد بسیار قاطعی صورت می گیرد چرا که بحث آب بسیار جدی است و اگر دقت نشود جبران ناپذیر مي باشد.
دشتکیان این مسئله کمبود آب را در بخش بهمن بسیار جدی عنوان کرد و افزود: این مسئله اگر رعایت نشود مهردشت با مشکل آب شرب مواجه مي گردد.
وی در ادامه به تخلفاتی که در بخش بهمن در مسئله آب شایع است اشاره کرد و گفت: انتقال آب از یک چاه به چاه دیگر، کف شکنی، لایروبی و حفر چاه بدون مجوز و عدم نصب کنتور های هوشمند با هدف بحث مدیریت آب از مهمترین جرائم آب در منطقه مهردشت است که با متخلفان برخورد جدی مي شود.
این مقام مسئول افزود: مسئله تغییر کاربری اراضی زراعی که از سال 1374 به بعد تصویب شده نیز جرم است و تمام تغییرات باید با مجوز جهاد کشاورزی باشد و اگر برخلاف این باشد بر طبق تبصره 1 ماده 10 ،ماموران جهاد کشاورزی وظیفه دارند نسبت به جلوگیری از آن اقدام کنند.
در پايان جلسه کشاورزان به بیان مشکلات خود پرداختند.