زمان : 14 Shahrivar 1394 - 09:54
شناسه : 110417
بازدید : 5466
مصلحت نیست مجلس از موضوع بررسی برجام کنار گذاشته شود  مصلحت نیست مجلس از موضوع بررسی برجام کنار گذاشته شود

پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح پنج‌شنبه در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان، این مجلس را مظهر کامل مردم‌سالاری اسلامی و مایه سکینه و آرامش در جامعه خواندند و با توصیه موکد به همه مسوولان برای حرکت و تلاش در چارچوب منظومه فکری اسلامی و مراقبت برای همرنگ نشدن با ادبیات و کلیشه‌های نظام سلطه تاکید کردند: امروز مهم‌ترین وظیفه علمای دینی، روشنفکران دانشگاهی و مسوولان حساسیت نسبت به طراحی دشمن و شناخت آن و تشریح آینده امیدبخش و رو به پیشرفت کشور در چارچوب شاخص‌های منظومه فکری اسلام و با استفاده از قابلیت‌ها و توانایی‌های جوانان و ظرفیت‌های گسترده کشور است. 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری:
مجلس از بررسی برجام کنار گذاشته نشود


من معتقدم که دعوای داخلی آمریکا واقعی است و آنها با هم اختلاف دارند


رهبر انقلاب اسلامی همچنین نکات مهمی را درخصوص برجام و شرایط بعد از برجام بیان کردند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ابتدای سخنان خود با اشاره به برخی از آیات قرآن کریم درخصوص انزال سکینه الهی در قلب‌های مومنین، به‌واسطه تسلیم بودن در برابر خدا و داشتن حسن ظن به وعده‌های الهی، مجلس خبرگان را زمینه‌ساز سکینه و آرامش در جامعه خواندند و در تبیین علت این موضوع افزودند: مجلس خبرگان تنها مجلسی است که دو انتخاب در آن انجام می‌گیرد. یکی انتخاب نمایندگان مجلس خبرگان که به‌وسیله مردم انجام می‌شود و دیگری انتخاب رهبری که به‌وسیله مجلس خبرگان انجام می‌گیرد. ایشان خاطرنشان کردند: براساس این دو انتخاب، مجلس خبرگان از یک جهت مظهر کامل مردم‌سالاری دینی و مردم‌سالاری اسلامی است و از طرف دیگر مظهر حاکمیت ارزش‌ها و احکام اسلامی است. رهبر انقلاب اسلامی افزودند: وقتی مجلس خبرگان با چنین ویژگی‌های منحصربه‌فردی تشکیل می‌شود نمایندگان این مجلس و استقلال فکری و آگاهی خود را نشان می‌دهند، این موضوع زمینه‌ساز سکینه و آرامش در جامعه می‌شود. رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه باید در هر دو انتخاب مجلس خبرگان دقت لازم و استقلال فکری رعایت شود، گفتند: استقلال فکری به معنای آن است که نمایندگان این مجلس اسیر کلیشه‌ها و ادبیات نظام سلطه نباشند. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: البته این توصیه فقط برای نمایندگان مجلس خبرگان نیست بلکه همه مسوولان و ارکان نظام و همه صاحب‌نظران سیاسی و اجتماعی و دینی باید مراقب باشند تا همرنگ ادبیات و کلیشه‌های نظام سلطه نشوند. ایشان با اشاره به تلاش گسترده و تبلیغات پرحجم جبهه استکبار برای تحمیل ادبیات و واژه‌های جعلی خود به مسوولان، تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان کشورها افزودند: در ادبیات نظام سلطه، مفاهیمی همچون تروریسم و حقوق بشر معانی خاصی دارند و در این ادبیات حملات بی‌وقفه شش‌ماهه به مردم یمن و کشتن مردم بیگناه غزه، تروریسم نیست و سرکوب مردم بحرین به دلیل درخواست برای داشتن حق رای، نقض حقوق بشر محسوب نمی‌شود! رهبر انقلاب اسلامی گفتند: در ادبیات نظام سلطه، دفاع مشروع نیروهای مقاومت در لبنان و فلسطین، تروریسم به حساب می‌آید ولی اقدامات کشورهای مستبد و نزدیک به آمریکا، در منطقه، برخلاف حقوق بشر نیست!  حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: در این ادبیات ترور دانشمندان هسته‌ای نیز که صهیونیست‌ها تقریبا به صراحت به آن اعتراف کرده‌اند و برخی کشورهای اروپایی هم به نقش خود در پشتیبانی از این اقدام اذعان داشته‌اند، تروریسم محسوب نمی‌شود! ایشان با تاکید بر اینکه جعل چنین مفاهیمی و انتظار اینکه همه در چارچوب این ادبیات سخن بگویند یکی از نشانه‌های بارز سلطه و استکبار است، گفتند: در مقابل، نظام جمهوری اسلامی دارای یک منظومه فکری اسلامی است که بعد از گذشت سال‌ها همچنان در دنیا، دارای جذابیت و طراوت و تازگی است. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تشریح اجزای منظومه فکری اسلامی، نفی ظلم و استکبار و استبداد، عزت ملی و اسلامی و استقلال فکری، سیاسی و اقتصادی را از اجزای این منظومه فکری برشمردند و درخصوص اهمیت استقلال و نقش آن در خودباوری و پیشرفت یک ملت افزودند: استقلال بخشی از آزادی است، بنابراین کسانی که استقلال را نفی می‌کنند در واقع مخالف آزادی هستند. ایشان، شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» را در بردارنده ارتباط منطقی این سه مفهوم دانستند و گفتند: استقلال همه‌جانبه و آزادی فکری و عملی، هر دو در منظومه فکری اسلامی و نظام جمهوری اسلامی قرار دارند و چنین نظام فکری زمینه‌ساز خودباوری و حرکت بالنده و رو به جلو برای هر ملتی خواهد شد. رهبر انقلاب اسلامی سبک زندگی اسلامی، نوآوری و هم‌افزایی و اتحاد ملی را از دیگر اجزای منظومه فکری اسلامی دانستند و خاطرنشان کردند: ملت ایران در طول 36 سال گذشته به‌واسطه حرکت در چارچوب این منظومه فکری، توانسته است با وجود موانع فراوان، پیشرفت‌های زیادی داشته باشد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افق موردنظر نظام اسلامی را، ایرانی پیشرفته از لحاظ علم و صنعت، با جمعیتی 150 تا 200 میلیونی و برخوردار از معنویت و به دور از سلطه‌گری اما در مقابل زورگویان و سلطه‌گران توصیف کردند و گفتند: دستیابی جمهوری اسلامی ایران به این جایگاه، برای جبهه استکبار بسیار سنگین است و علت همه توطئه‌ها و تلاش‌ها در مقابله با نظام اسلامی، جلوگیری از تحقق چنین آینده‌ای است.

ایشان با تاکید بر اینکه ظهور چنین کشور اسلامی، زمینه‌ساز برچیده شدن بساط استکبار و کفر خواهد شد، افزودند: ملت ایران به‌ویژه جوانان، علمای دین و روشنفکران دانشگاهی باید حرکت خود را در چارچوب منظومه فکری اسلامی پیش ببرند و همه از جمله مسوولان نسبت به طراحی و نقشه دشمن، حساس و هوشیار باشند. رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: نباید به‌واسطه لبخند دشمن یا احیانا مساعدت کوتاه مدت او در موضوعی خاص، فریب دشمن را خورد بلکه همواره باید متوجه این موضوع باشیم که طراحی و نقشه او چیست؟ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای یک بار دیگر تاکید کردند که دشمن و استکبار جهانی موضوعی موهوم نیست بلکه واقعیتی است که بزرگ‌ترین مصداق آن دولت آمریکا و کمپانی‌ها و کارتل‌های اقتصادی صهیونیستی پشتیبان آن است. ایشان با اشاره به توانایی‌ها، قابلیت‌ها و استعدادهای جوانان با ایمان و همچنین ظرفیت‌ها، ثروت‌ها و منابع طبیعی کشور و عمق فرهنگ اسلامی و فرهنگ اهل بیت علیهم‌السلام در میان مردم خاطرنشان کردند: همه مسوولان و شخصیت‌های موثر و دارای نفوذ کلام در میان جامعه باید این آینده روشن را بیش از پیش برای مردم تشریح کنند و ضمن امیدوار کردن آنان به آینده، زمینه‌ساز آرامش و سکینه در کشور شوند. رهبر انقلاب اسلامی بخش دیگری از سخنان خود را به بیان نکات مهمی درخصوص برجام و مسائل بعد از برجام و همچنین موضوع اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اختصاص دادند. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به بحث‌های روزهای اخیر درباره نقش مجلس شورای اسلامی در بررسی برجام گفتند: درخصوص ابعاد حقوقی و قانونی این موضوع و اقتضائات آن، باید صاحب‌نظران و کارشناسان حقوقی نظر دهند اما از نگاه کلی، من معتقدم و به آقای رئیس‌جمهور هم گفته‌ام که مصلحت نیست، مجلس شورای اسلامی از موضوع بررسی برجام کنار گذاشته شود. ایشان با تاکید بر لزوم ورود مجلس به موضوع بررسی برجام، در عین حال خاطرنشان کردند: من در مورد نحوه بررسی و اینکه آن را رد کنند یا تصویب کنند هیچ توصیه‌ای به مجلس ندارم و این، نمایندگان ملت هستند که باید تصمیم بگیرند. رهبر انقلاب اسلامی درخصوص مسائل بعد از برجام گفتند: من درباره این مسائل، برخی نکات را با برادران عزیز و صمیمی خود در دولت، در میان گذاشته‌ام که اکنون برای اطلاع نمایندگان مجلس خبرگان و همه مردم، آنها را بیان می‌کنم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به شش کشور مذاکره‌کننده با ایران و نقش آمریکا در میان این شش کشور افزودند: در واقع طرف اصلی ما دولت آمریکا است اما مسوولان آمریکایی خیلی بد حرف می‌زنند و باید تکلیف این‌گونه حرف زدن‌ها روشن شود. ایشان با اشاره به سخنان مقامات آمریکایی مبنی بر حفظ چارچوب تحریم‌ها تاکید کردند: اگر قرار است چارچوب تحریم‌ها حفظ شود، پس ما برای چه مذاکره کردیم؟ و این، کاملا مخالف علت حضور جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات است زیرا هدف از مذاکرات برداشته شدن تحریم‌ها بود. 

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اگر ما در مذاکرات در برخی موارد کوتاه آمدیم و برخی امتیازات را دادیم عمدتا برای این بود که تحریم‌ها برداشته شود و گرنه چه لزومی به حضور در مذاکرات بود و ما کار خود را ادامه می‌دادیم و می‌توانستیم از 19 هزار سانتریفیوژی که داریم، در مدت‌کوتاهی به 50 تا 60 هزار سانتریفیوژ برسیم و غنی‌سازی 20 درصد را نیز ادامه دهیم و تحقیق و توسعه را هم سرعت بیشتری ببخشیم. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: اگر قرار است تحریم‌ها برداشته نشود، پس معامله‌ای هم در کار نخواهد بود، بنابراین باید تکلیف این موضوع مشخص شود.

 ایشان خطاب به مسوولان کشور گفتند: نگویید که آمریکایی‌ها این سخنان را برای قانع کردن رقبای داخلی خود می‌زنند، البته من معتقدم که دعوای داخلی آمریکا واقعی است و آنها با هم اختلاف دارند و علت این اختلاف هم برای ما روشن است، اما آنچه که رسما گفته می‌شود نیاز به پاسخ دارد و اگر پاسخ داده نشود، صحبت طرف مقابل تثبیت خواهد شد. رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به سخنان مقامات آمریکایی مبنی بر تعلیق تحریم‌ها تاکید کردند: از ابتدا مساله ما این نبوده است، ما تاکید داشتیم که تحریم‌ها باید برداشته شوند و نه تعلیق. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: البته نظر ما برداشته شدن فوری تحریم‌ها بود اما دوستان در اینجا، این موضوع را به شکلی معنا کردند و ما هم مخالفتی نکردیم ولی تحریم‌ها باید برداشته شوند. اگر قرار است تحریم‌ها تعلیق شوند، ما هم اقداماتی را که باید انجام دهیم، در حد تعلیق و نه در سطح اقدام اساسی بر روی زمین، انجام خواهیم داد.

ایشان خاطرنشان کردند: البته طرف مقابل می‌گوید برداشتن برخی تحریم‌ها دست دولت آمریکا نیست ما هم می‌گوییم همان تحریم‌هایی که در دست دولت آمریکا و دولت‌های اروپایی است، باید برداشته شوند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، بخش دیگری از حرف‌های بد مقامات آمریکا را اظهاراتی کاملا خارج از موضوع توافق هسته‌ای خواندند و خاطرنشان کردند: هیات حاکمه آمریکا همانند انگلیسی‌های قرن نوزدهم در مورد ایران سخن می‌گویند و گویا دو قرن از دنیا و تاریخ عقب هستند در حالی که دنیا تغییر کرده و ابرقدرت‌ها دیگر قدرت و توانایی و عُرضه آن کارها را ندارند و در طرف مقابل نیز جمهوری اسلامی با توانایی‌های شناخته شده و ناشناخته‌ای که در زمان عمل شناخته خواهد شد قرار دارد و ایران مانند فلان کشور عقب مانده نیست که هر طوری بخواهند بتوانند با آن صحبت کنند. 

رهبر انقلاب، در بیان یکی از اظهارات سلطه‌جویانه آمریکایی‌ها گفتند: مقامات آمریکایی می‌گویند انتظار داریم مسوولان و دولت جمهوری اسلامی کاری متفاوت انجام دهند! ایشان افزودند: کار متفاوت از نظر آنها کاری متفاوت از گذشته جمهوری اسلامی و عبور از ارزش‌های اسلامی و از دست دادن پایبندی به احکام اسلامی است، اما چنین چیزی هرگز اتفاق نخواهد افتاد و نه دولت، نه مجلس و نه مسوولان مطلقا چنین کاری نمی‌کنند و کسی هم که بخواهد چنین کاری بکند، مردم و نظام جمهوری اسلامی از او قبول نمی‌کنند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تبیین یکی از مصادیق مورد انتظار آمریکایی‌ها گفتند: از جمله سیاست‌های آمریکا در منطقه، محو و نابودی کامل نیروهای مقاومت و تسلط کامل بر سوریه و عراق است و توقع دارند که جمهوری اسلامی وارد این چارچوب شود که هرگز چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد. 

رهبر انقلاب در اشاره به یکی دیگر از اظهارات حساسیت‌برانگیز مقامات آمریکایی گفتند: آنها می‌گویند برجام فرصت‌هایی را هم در داخل ایران و هم در خارج ایران و منطقه در اختیار آمریکا قرار داده است. ایشان خطاب به مسوولان در دولت و سایر دستگاه‌ها تاکید کردند: مسوولان در دولت و در دستگاه‌های گوناگون، به هیچ‌وجه نباید اجازه این فرصت‌طلبی را در داخل به آمریکا بدهند و در خارج هم باید تلاش کنند که این فرصت‌ها در اختیار آمریکا قرار نگیرد، زیرا هر چه آنها به این فرصت‌های خود نزدیک شوند، یقینا ذلت، محنت و عقب‌ماندگی ملت‌ها بیشتر خواهد شد. 

رهبر انقلاب با اشاره به تاکیدشان به مسوولان اعم از مسوولان سیاست خارجی و دیگر مسوولان مبنی بر ممنوعیت کامل مذاکره با طرف آمریکایی به جز در موضوع هسته‌ای گفتند: علت این مخالفت، جهت‌گیری‌های آمریکاست که درست در نقطه مقابل جمهوری اسلامی قرار دارد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه به مساله مهم اقتصاد کشور اشاره کردند و گفتند: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی یک مجموعه کامل و غیرقابل تجزیه است و اجرای آنها به برنامه عملیاتی کامل نیاز دارد، بنابراین از رئیس‌جمهور محترم و دولت خواسته‌ایم برای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی یک برنامه جامع، عملیاتی و کاربردی تهیه شود و انتظار داریم که این اقدام انجام گیرد. 

ایشان درخصوص اهمیت تحقق اقتصاد مقاومتی افزودند: اگر اقتصاد مقاومتی محقق شود دیگر هیچ اهمیتی ندارد که پولی که به ایران باز می‌گردد، 5 میلیارد دلار باشد، یا 100 میلیارد دلار؛ البته آن مقدار پولی که از دنیا طلبکار هستیم و تاکنون به‌طور ظالمانه جلوی آن را گرفته‌اند باید مورد استفاده قرار بگیرد، اما اقتصاد مقاومتی نباید متوقف به این مسائل شود. رهبر انقلاب، همچنین بر لزوم تشکیل یک ستاد عملیاتی فعال برای اجرای اقتصاد مقاومتی تاکید کردند و گفتند: این ستاد باید در دولت تشکیل شود و با مشخص کردن وظایف هر یک از دستگاه‌ها و پیگیری و زمان‌بندی فعالیت‌ها، یک تحرک عظیم ایجاد کند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش پایانی سخنانشان، خطاب به نیروهای مومن در سراسر کشور خاطرنشان کردند: حرکت عمومی به سمت آرمان‌ها و اهداف اسلامی است و نیروهای مومن، اصیل و معتقد که اکثریت قاطع کشور را تشکیل می‌دهند باید با حسن‌ظن به وعده نصرت خداوند، آمادگی خود را برای کار در میدان‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و در مواجهه باجهت‌گیری‌های دشمن حفظ کنند.