زمان : 01 Shahrivar 1394 - 07:56
شناسه : 109872
بازدید : 5394
 دهمین سمینار احتمال و فرآیندهای تصادفی پایان یافت دهمین سمینار احتمال و فرآیندهای تصادفی پایان یافت مراسم اختتامیه و تقدیر از برترین‌های دهمین سمینار احتمال و فرآیندهای تصادفی، عصر روز پنج‌شنبه 29 مردادماه در سالن اجتماعات دانشکده‌ی ریاضی دانشگاه یزد برگزار شد.

در ابتدای این مراسم دکتر علی دولتی دبیر کمیته‌ی علمی این سمینار  با تشکر از دکتر حمید پزشک رییس انجمن آمار ایران و دکتر بیژن ظهوری استاد دانشگاه شریف و از چهره‌های سرشناس علم آمار ایران، درباره‌ی جوایز این مراسم تشریح کرد: در این دوره جوایزی به داوران فعال در داوری مقالات سمینار اهدا خواهد شد همچنین جایزه‌ی دکتر مشکانی از سمینار بین المللی کرمانشاه در این مراسم به پوستر های برتر اهدا خواهد شد.

وی در ادامه افزود: اهمیت این جایزه بیانگر این نکته است که نباید پوستر را کم‌ارزش بدانیم زیرا این دیدگاه، مناسب یک فعالیت علمی نیست و باید بدانیم که در کنفرانس‌های مهم جهانی اهمیت ویژه‌ای به آن داده می‌شود و برخی بر این باورند که ارزش سرمایه‌گذاری بالایی دارد که خوشبختانه در این دوره استادان زیادی هم از این بخش استقبال کردند.

دکتر حمید پزشک رییس انجمن آمار ایران نیز در این مراسم گفت: از سیاست‌های اهدای جوایز که در این دوره مدنظر قرار گرفته و از مصوبه‌های شورای انجمن نیز بود، تعلق نگرفتن جوایز به دوستانی بود که به هر نحوی عضو انجمن آمار هستند. البته باوجود اینکه بسیاری از آن‌ها به راستی شایسته‌ی دریافت جایزه بودند ولی این اتفاق نیفتاد.

وی ضمن معرفی نشریه‌های آماری کشور تصریح کرد: چاپ این نشریه‌ها نقطه‌ی عطفی در فعالیت‌های آماری است ولی ما از جوان‌ترها انتظار بیشتری برای فعالیت در این زمینه‌ها داریم که متاسفانه کمتر از حد انتظار ظاهر می‌شوند.

پزشک در بخش دیگری از سخنانش با قدردانی از هیات ‌مدیره‌ی پیشین انجمن افزود: فعالیت‌های آنان درخور تقدیر است و از آن مهم‌تر اینکه توانستند با کسب رتبه‌ی A از وزارت علوم به عنوان انجمن برتر، توانمندی‌های انجمن را به نمایش بگذارند. وی در بخش پایانی سخنانش از دانشگاه یزد برای میزبانی خوب و بی‌عیب و نقص این سمینار  قدردانی کرد.

بیژن ظهوری از چهره‌های سرشناس علم آمار ایران در این مراسم با تاکید بر اهمیت جهانی پوستر اظهار داشت: در دو کنفرانس اخیر آمار که در آمریکا برگزار شد به همه‌ی کسانی که پوستر ارایه داده بودند مدت 5 دقیقه فرصت داده شد تا به ارایه‌ی توضیحات درباره‌ی آن بپردازند و به تازگی گرایش‌ها به این سمت رفته که به جای سخنرانی 20 دقیقه‌ای درباره‌ی مقالات، پوستر ارایه شود که هم بار علمی مناسبی دارد و هم به فرصت کمتری برای توضیح نیاز دارد.

 وی در پایان با سپاس از همه‌ی دست‌اندرکاران برگزاری این سمینار، آن را یکی از بهترین کنفرانس‌های احتمال دانست و اظهار امیدواری کرد که در دوره‌های آینده نیز بهتر شود.

دکتر محمدرضا عزالدین فرید روحانی، دبیر کمیته‌ی مسابقات و استادیار آمار دانشگاه شهید بهشتی نیز به ارایه‌ی گزارشی از شانزدهمین مسابقه‌ی دانشجویی آمار پرداخت که در حاشیه‌ی این سمینار برگزار شد. به گفته‌ی وی یک کمیته‌ی علمی که منتخب انجمن هستند از چند ماه پیش به اطلاع‌رسانی درباره‌ی برگزاری این مسابقه پرداختند ولی متاسفانه این مسابقات آن چنان که باید مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

فریدروحانی عنوان کرد: پرسش‌های این مسابقه را که استادان آمار و گروه‌های آموزشی به کمیته‌ی علمی می‌فرستند مورد گزینش قرار گرفته و برای مسابقه آماده می‌شود. شرکت‌کنندگان نیز در دو بخش نظری (انفرادی) و کاربردی (گروهی) پاسخگوی پرسش‌های آزمون هستند.

وی با یادآوری شیوه‌ی تصحیح سوالات و جمع‌بندی نمرات افزود: طبق آیین‌نامه، پیش‌بینی شده که تنها تیم‌هایی در رتبه‌بندی تیمی شرکت داده شوند که دقیقا 3 عضو داشته و نمره‌ی بخش نظری هریک از اعضای تیم حداقل 40 درصد بالاترین نمره‌ی تمام شرکت‌کنندگان در بخش نظری و نمره‌ی بخش کاربردی تیم، دست‌کم 40 درصد بالاترین نمره‌ی همه‌ی تیم‌های شرکت‌کننده در بخش کاربردی باشد. این تیم ها به ترتیب از بالاترین امتیاز رتبه‌بندی می‌شوند و در صورت وجود، یک، دو یا حداکثر سه برنده‌ی تیمی تعیین می‌شوند که متاسفانه در این دوره شاهد این اتفاق نبودیم.

در پایان مراسم دکتر افشین فلاح، عضو هیات علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی قزوین و دبیر یازدهمین دوره‌ی سمینار احتمال و فرآیندهای تصادفی، با قرائت دعوت‌نامه‌ای علاقه‌مندان را به یازدهمین دوره‌ی این سمینار در شهریور 1396 در قزوین فراخواند.

در این نشست به برترین‌های هر بخش نیز جوایزی اهدا شد.

داوران برتر:

دکتر سید مرتضی امینی از دانشگاه تهران

دکتر حسین باغیشینی از دانشگاه شاهرود

دکتر رسول روزگار از دانشگاه یزد

دکتر جعفر احمدی از دانشگاه فردوسی مشهد

دکتر ولی زاردشت از دانشگاه محقق اردبیلی

پوستر برتر:

آزیتا نوروزی از دانشگاه مازندران

ژاله طوفان‌پور از دانشگاه زنجان

نفرات برتر بخش نظری(انفرادی):

1.احمدرضا حاج حیدری از دانشگاه صنعتی اصفهان

2.رضا خلیفه از دانشگاه تهران

3.زهرا عسگری از دانشگاه فردوسی مشهد

در بخش کاربردی نیز تیم دانشگاه تهران از لحاظ تئوری و تیم دانشگاه صنعتی اصفهان از لحاظ کاربردی در این دوره از مسابقات عملکرد خوبی داشتند که جوایزی به آنها اهدا شد.