علیاصغر فانی در حاشیه گردهمایی آموزشی - توجیهی دورههای ضمن خدمت با عنوان «تلفیق برنامهها و فعالیتهای آموزش و پرورش مدارس غیردولتی» که صبح امروز در سالن همایشهای کمیته امداد برگزار شد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره مصوبه اخیری که مجلس شورای اسلامی، وزارت آموزش و پرورش را موظف کرده است تا از مربیان پیشدبستانی به عنوان حقالتدریس استفاده کند، اظهار کرد: منتظر تائید این مصوبه توسط شورای نگهبان هستیم تا آن را اجرا کنیم.
به گزارش مهر، وی درباره نیروهای مازاد در آموزش و پرورش نیز افزود:پیش دوره ابتدایی، از پنج سال به شش سال اضافه شد و حدود ۴۸ هزار نیروی ابتدایی کسری داشتیم که به طرق مختلف تامین شد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: امسال با اجرای نظام ۳-۳-۶، سال اول دبیرستان نداریم لذا متوسطه دوم به جای چهار پایه، سه پایه میشود و یک چهارم نیروهای متوسطه دوم آزاد میشود.
فانی تصریح کرد: برای مهر ۹۴ از اول بهمن ماه سال ۹۳ کارها را آغاز کردهایم و با توجه به امتیازبندی معلمان، ابتدا کل نیروهای متوسطه اول و دوم با هم در کلاسهای هفتم تا آخر پیشدانشگاهی ساماندهی میشوند.
وی عنوان کرد: نیروهای متوسطه دوم به دلیل حذف پایه اول، مازاد هستند و این نیروها به متوسطه اول و تعدادی نیز به دوره ابتدایی منتقل خواهند شد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: با برگزاری دورههای آموزشی در تابستان این نقیصه را حل خواهیم کرد.
فانی درباره واگذاری مدارس نیز اظهار کرد: آموزش و پرورش، مدارس را واگذار نکرده بلکه با بخش غیردولتی بر مبنای قانون خدمات کشوری به مشارکت گذاشتیم. بر اساس آییننامه مربوطه، امسال فعالیتهای سال قبل را ادامه خواهیم داد و مدارسی که قبلا به مشارکت گذاشته شدهاند، به فعالیتهای خود نیز در سال ۹۵-۹۴ ادامه خواهند داد.
وی درباره توزیع شیر در مدارس برای سال تحصیلی ۹۵-۹۴ نیز اظهار کرد: دولت علاوه بر پیشبینی اعتبار در بودجه آموزش و پرورش، ۱۰۰ میلیارد تومان از محل یارانهها برای توزیع شیر مدارس در نظر گرفته است.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره تکلیف شاخصهای رتبهبندی معلمان، بیان کرد: شاخصهای احکام رتبهبندی معلمان از سوی وزارت آموزش و پرورش تعیین شده است و باید به تصویب شورای توسعه مدیریت و برنامهریزی برسد؛ انشاءالله قبل از مهرماه این احکام اجرا میشود.
فانی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اشکالاتی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی از آزمون استخدامی گرفتهاند، بیان کرد: بنده برای پاسخ به سئوالاتی غیر از آزمون استخدامی به مجلس رفتم، اما با توجه به اینکه آگهی استخدام با هماهنگی سازمان مدیریت اعلام شده است، بنابراین منعی دیده نمیشود و این آزمون بیست و هفتم شهریور ماه برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: از ابتدا هم قرار نبود همه مربیان پیشدبستانی جذب شوند، بلکه مربیان بر حسب نیاز آموزش و پرورش در اولویت هستند و برخی از مربیان که رشتههای آنان مرتبط با آموزش و پرورش نیست، بالتبع امسال جذب نمیشوند. اگر نیازی هم داشته باشیم به صورت حقالتدریس از آنان استفاده میکنیم.
وزیر آموزش و پرورش درباره خرید مدارس استیجاری بیان کرد: آموزش و پرورش همه ساله نسبت به خرید مدارس استیجاری بر حسب منابع و نیازی که دارد، عمل میکند اما به دلیل اعتبار محدود ما، همه ساختمانها را نمیتوانیم در یک سال خریداری کنیم اما بر حسب نیاز به تدریج مدارس را خریداری میکنیم.
فانی درباره درآمدزایی مدارس نیز اظهار کرد: باید برای درآمدزایی مدارس، فعالیتهایی تعریف شود که مغایرت با ماموریت وزارت آموزش و پرورش نداشته باشد و یک کارگروه اقتصادی در آموزش و پرورش فعال است که در این زمینهها در حال مطالعه هستیم.
وی درباره مبارزه با پدیده جعل مدرک نیز اظهار کرد: جعل مدرک پدیدهای است که در چند سال گذشته بیشتر مطرح بوده و در دستورالعمل شورای آموزش و پرورش، تصمیماتی برای حل مشکل جعل مدرک تحصیلی در دستور کار قرار گرفته و بخشی از آن نیز به تصویب رسیده و با نهادهای مختلف به جمعبندی رسیدهایم و پیشنویس آن نیز آماده شده است.
وزیر آموزش و پرورش درباره محدود شدن مدارس خاص، اظهار کرد: در دولت یازدهم، سیاست در کاهش تنوع مدارس است؛ این کاهش به این دلیل است تا مشکلات اجتماعی ایجاد نشود و پذیرش در مدارس سمپاد محدود میشود؛ درعوض رسیدگی به مدارس دولتی افزایش پیدا میکند.