زمان : 31 Tir 1394 - 21:18
شناسه : 107938
بازدید : 8016
خبر آرشیوی:حقوق کارگران معدن نسبت به سختی کارشان کم است/مذاکرات ادغام غول‌های طلای جهان شکست خورد/ایمیدرو را تا مرز نابودی پیش بردند/تولید فولاد خام ۹ درصد افزایش یافت تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۳ خبر آرشیوی:حقوق کارگران معدن نسبت به سختی کارشان کم است/مذاکرات ادغام غول‌های طلای جهان شکست خورد/ایمیدرو را تا مرز نابودی پیش بردند/تولید فولاد خام ۹ درصد افزایش یافت

خبر آرشیوی:

خبر آرشیوی:تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۳

تولید فولاد خام ۹ درصد افزایش یافت
گروه صنایع معدنی >فولاد - تولید فولاد خام کشور در 12 ماهه سال 92 حدود 9 درصد افزایش یافت.
به گزارش ماين نيوز، ایمیدرو گزارش داد: شرکت های فولادسازی (دولتی و خصوصی)، از ابتدای فروردین تا پایان اسفند 92، پانزده میلیون و 640 هزار و 182 تن فولاد خام تولید کرد.

از میان شرکت های بزرگ تولیدکننده فولاد کشور، «فولاد مبارکه» با تولید 5 میلیون و 390 هزار و 348 تن، «فولاد خوزستان» 3 میلیون و 551 هزار و 619 تن و «ذوب آهن اصفهان» 2 میلیون و 270 هزار و 704 تن، به ترتیب حائز رتبه های اول تا سوم در تولید فولاد خام شد. همچنین، شرکت فولاد هرمزگان با تولید یک میلیون و 67 هزار و 27 تن، سبا 709 هزار و 888 تن، فولاد خراسان 700 هزار و 58 تن، فولاد آلیاژی ایران 361 هزار و 328 تن و گروه ملی صنعت فولاد ایران 256هزار و 710 تن، به ترتیب در ردیف شرکت های دیگر تولید کننده فولاد خام بودند.

در ماه اسفند سال 92، در مجموع یک میلیون و 329 هزار و 592 تن شمش فولادی در کشور تولید شد که نسبت به میزان شمش فولاد تولید شده در مدت مشابه سال گذشته (یک میلیون و 216 هزار و 571 تن)، رشد بیش از 9 درصدی را در تولید تجربه کرد.

در 12 ماهه امسال، 16میلیون و 566 هزار و 674 تن انواع محصولات فولادی (تیرآهن، ورق عریض، ورق گرم، ورق گالوانیزه، میلگرد، کلاف و لوله) در شرکت های فولادی تولید شد. این رقم در ماه اسفند، یک میلیون و 418 هزار و 116 تن بود.




خبر آرشیوی:تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۳
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
ایمیدرو را تا مرز نابودی پیش بردند

 

یزدفردا"گروه معادن - رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اعلام اینکه "ایمیدرو" را تا مرز نابودی پیش بردند گفت: متأسفانه صنعت و معدن کشورمان فاقد راهبرد و استراتژی است که دولت باید در اولین فرصت برای این بخش استراتژی و راهبرد ارائه کند.

 

به گزارش یزدفردا به نقل از معادن و صنايع معدني" ، رضا رحمانی صبح امروز در جلسه علنی پارلمان طی سخنانی به بحث اقتصاد مقاومتی و راهکارهای تحقق آن در بخش صنعت و معدن پرداخت و اظهار داشت: سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی یک فرصت استثنایی است که می‌تواند سبب ایجاد یک جهش بزرگ در صنعت و تولید کشور شود.

وی اضافه کرد: صنعت کشورمان متأسفانه از چند مشکل جدی رنج می‌برد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها بی‌برنامگی و نداشتن استراتژی در بخش صنعت است و همانطور که ملاحظه کردید مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تأکید کردند که حرکت ما باید براساس برنامه باشد، اما متأسفانه صنعت و معدن کشورمان فاقد راهبرد و استراتژی است.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: 10 سال پیش که آقای جهانگیری وزیر صنعت بود، چند روز پس از معارفه نامه‌ای به کمیسیون صنایع مجلس نوشت و استراتژی بخش صنعت را اعلام کرد. دولت بعد که سرکار آمد، آن استراتژی را به کل تغییر داد و پس از تودیع و معارفه آقای نعمت‌زاده و غضنفری دوباره به سرخط برگشتیم و استراتژی ما به‌‌ همان 10 سال قبل برگشت. بنابراین ما دوباره به اول خط برگشتیم و این نشان می‌دهد که صنعت ما استراتژی ندارد.

رحمانی با طرح این سوال که بدون استراتژی و برنامه چطور می‌توان به اهداف مدنظر در بخش صنعت رسید، گفت» صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ما بیش از 100 سال قدمت دارد اما متأسفانه تاکنون هیچ حرکت قابل توجهی در آن انجام نشده و ما فقط وارد کننده بودیم، در حالی که کشور ما دارای ظرفیت‌های بسیاری است. به عنوان مثال ما دو برابر کشورهای شرق آسیا ظرفیت تولید موتورسیکلت داریم، اما در اکثر مواقع وارد کننده هستیم که این موضوع نشان از بی‌برنامگی دارد.

نخستین کار دولت باید ارائه استراتژی و راهبرد در بخش صنعت و معدن باشد

وی ادامه داد: زنجیره تولید ما دچار نقصان است. بعنوان مثال ما توانایی تولید برخی مواد را داریم اما برای اینکه به چرخه کامل تولید یک وسیله دست پیدا کنیم، اکثر مواد مورد نیاز را باید وارد کنیم. مثلا در فولاد ما خام فروشی می‌کنیم و از آن طرف دوباره فولاد وارد می‌کنیم. یا مثلا هم در شمال کشور که جنگل دارد و هم در استان‌های مرکزی و هم در بندرعباس، کارخانه فولاد می‌زنیم که ما هیچ برنامه و استراتژی برای آن نداریم. بنابراین نخستین کار دولت باید ارائه استراتژی و راهبرد در بخش صنعت و معدن باشد.

نماینده مردم تبریز در مجلس با اشاره به عدم اجرای درست قوانین گفت: ما در قانون معادن تأکید کردیم که 15 درصد از درآمدهای معادن که قالبا در مناطق محروم هستند، صرف آن مناطق شوند، اما درسال 91 و 92 حتی یک ریال هم به آن مناطق داده نشد و بعد انتظار داریم که مناطق محروم کشور پیشرفت کند. همچنین برای بسیاری از زیرساخت‌ها و صنایع مادر بودجه‌های کمی در نظر می‌گیریم که حتی بخش اعظمی از آن‌ها تخصیص داده نمی‌شود.

رحمانی با بیان اینکه سیاست گذاری‌ها در بخش صنعت باید اصلاح شود، یادآور شد: ما جزو 10 کشور بر‌تر جهان از لحاظ اکتشاف هستیم و مواد معدنی زیادی برای اکتشاف داریم اما تاکنون تنها 20 درصد آن‌ها را اکتشاف کرده‌ایم و در بودجه امسال نیز برای این موضوع 25 میلیارد تومان در نظر گرفته‌ایم. البته اگر این بودجه تحقق یابد، باز هم کار عمده‌ای نمی‌شود انجام داد.

"ایمیدرو" را تا مرز نابودی پیش بردند

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: متأسفانه ما تنها سازمان معدنی کشور یعنی ایمیدرو را تا مرز نابودی پیش برده‌ایم چرا که واگذاری‌های ما تنها به دولتی‌ها انجام می‌شود درحالی که قرار بود واگذاری‌ها به بخش خصوصی باشد. البته این موضوع در بحث اقتصاد مقاومتی نیز مجددا مورد تأکید قرار گرفته که این نشان می‌دهد که ما در این زمینه موفق نبوده‌ایم.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن با تأکید بر توجه به صنایع کوچک در کشور گفت: ما ظرفیت‌های بسیاری در کشور داریم و حتی کشور ما دارای صنعت‌های کوچک و خانگی هم هست. مانند قالی‌بافی. اما متأسفانه هیچ کار عمده‌ای برای پیشرفت این موضوع انجام نداده‌ایم درحالی که یکی از کشورهای اطراف ما که کل جمعیتش به اندازه کل فرشبافان کشور ما است. وزارت فرش بافی تشکیل داده که این نشان می‌دهد که این کشور حتی به این صنایع هم توجه نشان می‌دهند، اما ما نسبت به آن‌ها بی‌توجه هستیم.

وی در ادامه سخنان خود به بودجه زیرساخت‌های معدنی و صنعتی کشور اشاره کرد و گفت: پیش رفت زیرساخت‌های معدنی و صنعتی کشور بودجه می‌خواهد و برای رسیدن به اهدافشان نیازمند برنامه هستند اما متأسفانه ما نه تنها راهبرد و برنامه‌ای نداریم بلکه بودجه‌های خوبی هم به آن‌ها اختصاص نمی‌دهیم. البته در این میان بانک‌های کشورمان نیز سرمایه چندانی ندارند به عنوان مثال بانک ملی ما یک میلیارد دلار سرمایه دارد اما حداقل سرمایه بانک‌های کشور‌های دیگر 4 تا 5 میلیارد دلار است.

رحمانی با اشاره به سخنان روز گذشته وزیر صنعت درباره عدم اختصاص یارانه نقدی به تولید گفت: وزیر روز گذشته گفت که به تولید یارانه نقدی داده نمی‌شود که باید بپرسیم مگر نمی‌خواهید که تولید پیشرفت کند؟ پس چرا چنین حرفی می‌زنید؟ در حالی که همه می‌دانیم تولید ما نیاز به تزریق پول و یارانه دارد و اگر به تولید بی‌توجه باشیم، وضع کشور بسیار بد می‌شود. بنابراین اگر رشد اقتصادی می‌خواهیم و به دنبال رفع گرانی‌ها هستیم، باید بدانیم که این موضوع راه حلی یک شبه ندارد و راهش تنها اصلاح سیاست‌ها است.

 

خبر آرشیوی:تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۳

 

 

 

مذاکرات ادغام غول‌های طلای جهان شکست خورد

 

 

 

یزدفردا"گروه معادن >فلزات گرانبها - مذاکرات ادغام بریک گولد و نیومونت ماینینگ که بزرگ‌ترین شرکتهای معدنی طلای جهان به شمار می‌روند، به دلیل اختلافهای جزیی شکست خورد که احتمال احیای مذاکرات را تقویت می‌کند.

 

 

 

به گزارش یزدفردا به نقل از معادن و صنايع معدني" ، بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گزارش داد: این شرکتها برای ادغام توافق کرده بودند و قرار بود قراردادشان را هفته جاری اعلام کنند. بریک قرار بود به سهامداران نیومونت 13 درصد بیشتر از ارزش سهام این شرکت پرداخت کند.

این دو شرکت در مورد همه موارد به جز دارایی‌هایشان در استرالیا و نیوزیلند توافق کرده بودند و حدود یک میلیارد دلار صرفه جویی در هزینه‌های سالانه در معادن نوادا شناسایی کرده بودند.

ارزش بازار بریک گولد که مقر مرکزی آن در تورنتو است و شرکت آمریکایی نیومونت مجموعا 33 میلیارد دلار است و این دو شرکت در پنج قاره جهان فعالیت می‌کنند.

مذاکرات برای این ادغام به دنبال کاهش 28 درصدی قیمت طلا در سال 2013 انجام گرفت که بیشترین سقوط در سه دهه گذشته بود و موجب کمتر شدن سود و کاهش 30 میلیارد دلاری ارزش دارایی‌های تولیدکنندگان طلا شد.

مذاکرات ادغام زمانی به مانع برخورد کرد که بریک و نیومونت در مورد اینکه چه معادنی باید در شرکت تازه تاسیس قرار گیرند، به نتیجه نرسیدند و پس از اینکه در مدت تعیین شده به توافق نرسیدند، تصمیم گرفتند مذاکرات را لغو کنند.

این دو شرکت قصد داشتند پیش از نشست سالانه سهامدارانشان این قرارداد را اعلام کنند.

به گفته منابع آگاه، این دو شرکت چندین بار در سالهای گذشته برای ادغام تلاش کردند و همچنان برای چنین توافقی علاقه دارند.

 



 

 خبر آرشیوی:تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۳

 

معاو وزیر صنعت:
حقوق کارگران معدن نسبت به سختی کارشان کم است

 

 

 

یزدفردا"گروه معادن - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از معدن پروده طبس گفت: این سفر باعث خواهد شد تا برنامه‌ریزی وسیع اکتشافی را در اینجا پیش‌بینی کرده و اشتغال‌زایی بیشتری را ایجاد کنیم.

 

 

 

به گزارش یزدفردا به نقل از معادن و صنايع معدني" ، مهدی کرباسیان امروز یکشنبه در مراسم بازدید از معدن پروده، زون 4، کارخانه زغال‌شویی و کارخانه کک طبس گفت: حقوق کارگران معدن نسبت به سختی کارشان کم است و با توسعه و افزایش درآمد این شرکت‌ها حقوق‌ها نیز افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه تولید در کشور باید افزایش یابد، ادامه داد: تولید در کشور باید از رشد منفی پنج درصد سال1391 رشد بیشتری داشته باشد.

او با بیان اینکه طبس یکی از نقاطی است که در دنیا دارای ذخایر زغال‌سنگ بسیار خوبی است، گفت: یک میلیارد و 100 میلیون تن ذخیره زغال‌سنگ حرارتی و کک‌شو معادن طبس است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: میزان کمی از این ذخایر کشف شده است و طی این سفر سعی خواهد شد تا برنامه‌ریزی وسیع اکتشافی، اشتغال بیشتری ایجاد شود.

کرباسیان افزود: در معادن مرتبط با ایمیدرو در طبس نزدیک به 2000 نفر مشغول به کار هستند.

وی درخصوص واگذاری معادن زغال‌سنگ طبس به صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد بر اساس تصویب هیت وزیران گفت: این صندوق وابسته به وزارت‌رفاه و تامین اجتماعی است و توجه ویژه‌ای به کارگران این منطقه خواهد داشت.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در طبس ادامه داد: از سیاست‌های اصل 44 و خصوصی‌سازی این است که سازمان‌های توسعه‌ای مانند ایمیدرو بعد از آنکه به بهره‌برداری رسید واگذار شوند.

کرباسیان گفت: سعی می‌کنیم حوزه جدید اکتشاف را در طبس داشته باشیم و چند واحد دیگر نظیر معدن پروده را ایجاد کنیم.

وی در خصوص طرح‌های توسعه‌ای ایمیدرو برای این منطقه گفت: مزینو، آبدوغی، پروده 4 و پروده 6، از جمله پروژه‌های اکتشافی است.

معاون وزیر، صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه معدن پروده 4 نزدیک به 11 سال تعطیل است، گفت: دلیل تعطیلی معدن پروده 4 بروکراسی و تحریم است و این معدن امسال فعال شده و گشایش اعتبار خواهد شد.

کرباسیان خاطرنشان کرد: معدن پروده 6 یک مخزن بسیار بزرگ زغال‌سنگ است که طی دو ماه آینده فرخوان آن انجام می‌شود و سرمایه‌گذار جذب و تا آخر امسال سه پهنه جدید به عملیات خواهد رسید.