زمان : 31 Tir 1394 - 18:08
شناسه : 107920
بازدید : 8212
خبر آرشیوی:  معاون اول رئیس جمهوری خبرداد:بازگشت ۱۵۰ معدن رانتی/تمام خاطرات تلخ مردم بافق از خصوصی‌سازی/با حضور اسحاق جهانگیری پنج طرح توسعه‌ای فولاد مباركه به بهره‌برداری رسید/منابع معدنی ایران پاسخگوی حجم تولید فولاد نیست/ تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۳ خبر آرشیوی: معاون اول رئیس جمهوری خبرداد:بازگشت ۱۵۰ معدن رانتی/تمام خاطرات تلخ مردم بافق از خصوصی‌سازی/با حضور اسحاق جهانگیری پنج طرح توسعه‌ای فولاد مباركه به بهره‌برداری رسید/منابع معدنی ایران پاسخگوی حجم تولید فولاد نیست/

خبر آرشیوی:

 تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۳

 

معاون اول رئیس جمهوری خبرداد:
بازگشت ۱۵۰ معدن رانتی

 

 

 

یزدفردا"گروه معادن - معاون اول رئیس جمهوری به رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی دستور داد در خصوص یکی از معادن آهن کشور که گفته شده یکی از مدیران دولت فعلی آن را به نام همسر خود ثبت کرده، با دقت و سرعت بررسی و پیگیری شود.
 

 

به گزارش یزدفردا به نقل از معادن و صنایع معدنی "، اسحاق جهانگیری پس از اطلاع از موضوع، در پی نوشتی به رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی تاکید کرد: موضوع بسیار مهمی است، با دقت و سرعت پیگیری و در صورت صحت مطلب، ضمن ارجاع پرونده به قوه قضائیه، نتیجه گزارش شود.

معاون اول رئیس جمهوری در این پی نوشت همچنین خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت بر ضرورت همکاری آن وزارتخانه برای پیگیری موضوع تأکید کرد. گفتنی است اخیرا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاریها، مدعی شده بود که برخی معادن به نام مدیران دولتی و خانواده‌هایشان ثبت شده و این تخلفات در دولت گذشته و دولت فعلی نیز ادامه دارد. این نماینده همچنین از ثبت یک معدن آهن به ارزش 10 میلیارد تومان به نام همسر یکی از مدیران دولت فعلی خبر داده بود.

به مناسبت هفته دولت وزیر صنعت، معدن و تجارت در جمع خبرنگاران حاضر شد و صحبتهایی کرد که صنعتی‌ها نسبت به آینده کاری خود خوش‌بین شوند.

وی روزهای رکود در بخش صنعت را در مراحل پایانی دانست و گفت: زمانی که وزارت صنعت را تحویل گرفتم نرخ اشتغال منفی 24 درصد بود، رشد صنعت بیش از 10 درصد و رشد سرمایه‌گذاری برای نخستین بار منفی 22 درصد شده بود.

این آمار نشان می‌دهد که وزارت صنعت با روزهای سختی روبرو بود و سرمایه‌گذاران حاضر به ورود در بخش صنعت نبودند اما با اطمینان می‌توان گفت که تمام اعداد در بخش صنعت رو به مثبت است به گونه‌ای که به طور مثال در بخش فولاد حداقل 9 درصد و خودرو 60 درصد رشد ثبت شده است.

از سویی محمدرضا نعمت زاده گریزی هم به قانون و مصوبه‌های یک شبه دولت قبل داشت و افزود: خیلی از تصمیم‌ها و واگذاریهای اشتباه دولت قبل اصلاح شد و همچنین طی این مدت توانستیم 150 فقره پروانه در بخش معدن که به ناحق در دولت گذشته صادر شده بود را باطل کنیم.

به گفته نعمت زاده برخی از صاحبان پروانه‌های بهره‌برداری از معادن به مدت پنج سال بهره‌برداری از معدن را معطل کرده بودند که با آنها برخورد کردیم.

وی ادامه داد: یک معدن در سال 81 به زن یکی از مدیران واگذار شده بود که پروانه بهره‌برداری آن‌را لغو کردیم.

 

تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ شهریور
وزیر صنعت، معدن و تجارت:
منابع معدنی ایران پاسخگوی حجم تولید فولاد نیست

 

 

 

گروه صنایع معدنی >فولاد - وزیر صنعت، معدن و تجارت میزان تولید آهن و فولاد کشور را به حدی دانست که منابع معدنی موجود به ویژه گندله را پاسخگوی حجم تولید فولاد نیست.

 

 

 

به گزارش یزدفردا به نقل از معادن و صنایع معدنی ، محمدرضا نعمت‌زاده در مراسم افتتاح پروژه‌های توسعه شرکت فولاد مبارکه اظهار کرد: صنعت فولاد کشور یک صنعت پایه‌ای است که وزارت به شدت روی آن توجه و تاکید دارد.

وی اضافه کرد: به دلیل مسائلی که سال‌های گذشته در کشور اتفاق افتاد از جمله مدیریت، تحریم و رکود اقتصادی برخی از حلقه‌های زنجیره فولاد مختل شد که در حال حاضر به دنبال باز‌سازی این حلقه‌ها هستیم تا روال تولید فولاد در کشو روان شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: به این دلیل کمبود مواد اولیه یکی از موارد بیان شده به عنوان عوامل اختلال در زنجیره تولید فولاد است که تلاش می‌کنیم که با سرمایه‌گذاران طرح‌های تامین مواد اولیه وارد مذاکره شویم تا کمبود مواد اولیه را رفع کنیم.

وی افزود: توسعه معادن سنگ آهن یکی از دیگر برنامه‌های این وزارتخانه است، چرا که در حال حاضر وجود 34 میلیون تن ظرفیت نفت شده مواد داریم که اگر برای تامین مواد اولیه آن فکر نکنیم به زودی مجبور می‌شویم به یک وارد‌کننده مواد اولیه تبدیل شویم.

نعمت‌زاده تاکید کرد: امروز شاهد این هستیم که بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان و بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد در خاورمیانه در مبارکه اصفهان مستقر است که به لطف خداوند سبب خود‌کفایی ایران در این صنعت شده است، اما اگر بعضا مواردی از خارج از کشور به ایران وارد می‌شود به لحاظ رعایت مصالح اقتصادی است.

وی ادامه داد: باید تمام تلاشمان این باشد که تولید و اشتغال را در ایران افزایش بدهیم که این مهم در اثر اعتماد به نیرو‌‌های جوان و خلاق در قالب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، صورت پذیرد.

 



 

تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۳

 

با حضور اسحاق جهانگیری
پنج طرح توسعه‌ای فولاد مباركه به بهره‌برداری رسید

 

گروه صنایع معدنی >فولاد - با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، پنج طرح تولیدی در مجتمع فولاد مبارکه اصفهان به بهره‌برداری رسید.
 
به گزارش یزدفردا به نقل از معادن و صنایع معدنی "، معاون اقتصادی شرکت فولاد مبارکه اصفهان در حاشیه این مراسم گفت: این طرحها، شامل پروژه مگامدول، تصفیه خانه پساب صنعتی و بهداشتی فولاد سازی، پروژه توسعه و بهینه سازی پست 33/400 کیلوولت، تصفیه خانه‌های آب صنعتی و آشامیدنی و پروژه دریاچه مصنوعی فولاد سازی نورد پیوسته است.

امیرحسین نادری افزود: پروژه مگامدول، احیای مستقیم شماره دو پروژه شهید خرازی است که با هدف تولید سالانه 1،5 میلیون تن آهن اسفنجی راه اندازی شده است.

وی ارزش سرمایه‌گذاری این پروژه 180 میلیون یورو اعلام کرد و گفت: با راه‌اندازی این پروژه زمینه اشتغال مستقیم برای 360 نفر را فراهم می‌کند و موجب صرفه‌جویی سالانه 500 میلیون دلار می‌شود.

پروژه تصفیه خانه پساب صنعتی و بهداشتی فولادسازی و نورد پیوسته سبا با سرمایه‌گذاری 112 میلیارد ریال از دیگر پروژه‌هایی است که امروز با حضور معاون اول رئیس جمهوری به بهره‌برداری رسید.

با راه‌اندازی این طرح که برای اولین بار در سطح کشور انجام می‌شود پساب تصفیه شده، مجددا در خط تولید استفاده می‌شود.

این پروژه نیز موجب صرفه‌جویی 15 میلیارد ریالی در این بخش می‌شود.

پروژه توسعه و بهینه‌سازی پست 33/400 کیلوولت و توسعه پست 33 کیلوولت مرکزی در فولادسازی نورد پیوسته سبا با سرمایه‌گذاری 350 میلیارد ریال از دیگر پروژه‌های افتتاحی امروز است که موجب صرفه‌جویی حدود 46 میلیارد ریال می‌شود.

پروژه تصفیه‌خانه‌های آب صنعتی، آشامیدنی و استخر ذخیره آب در فولادسازی و نورد پیوسته سبا با ظرفیت دو هزار مترمکعب در ساعت و با سرمایه‌گذاری 244 میلیارد ریال نیز به بهره‌برداری رسید که با راه‌اندازی این طرح بیش از 35 میلیارد ریال صرفه‌جویی می‌شود.

همچنین پروژه دریاچه مصنوعی فولادسازی نورد پیوسته با سرمایه‌گذاری 77 میلیارد ریال از دیگر پروژه‌هایی است که با حضور اسحاق جهانگیری و جمعی از مسوولان در فولاد مبارکه به بهره‌برداری رسید.

شرکت فولاد مبارکه اصفهان عظیم ترین واحد صنعتی و یکی از صنایع مادر کشور است که در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ساخته و راه اندازی شد.

این شرکت با تولید حدود شش میلیون تن فولاد خام از شرکت های پیشرو ایرانی است که در زمینه تولید ورق های فولادی فعالیت می کند.

بیش از 50 درصد از ورق فولادی مورد نیاز کشور را برای استفاده در صنایع خودروسازی و قطعه سازی، فلزی سبک، فلزی سنگین و لوله های انتقال سیالات، صنایع بسته بندی و لوازم خانگی و الکتریکی و لوله و پروفایل توسط شرکت فولاد مبارکه تامین می شود.

محصولات این شرکت شامل کلاف و ورقهای سرد و گرم، کلافهای اسیدشویی شده، کلاف نوار باریک و تختال است .

شرکت فولاد مبارکه اصفهان با برخورداری از آخرین دستاوردهای فنآوری مدرن صنعت تولید فولاد، بهره مندی از نیروی انسانی متخصص و مجرب، محصولات تولیدی خود را به روش مشتری محوری (سفارش مشتری) به بازارهای داخل و خارج عرضه می کند.

محصولات این شرکت به 30 کشور جهان در اروپا، آمریکای شمالی، خاور دور، آفریقا و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود.


 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۳
تمام خاطرات تلخ مردم بافق از خصوصی‌سازی

 

 

 

یزدفردا"گروه معادن >سنگ آهن - در میانه دومین دور از اعتصاب حدود ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق در سال جاری، که از سه شنبه هفته گذشته (۲۸ مرداد) آغاز شده است، برای برخی از رسانه‌ها و کاربران فضای مجازی ابهاماتی درباره دلایل واقعی اعتراض کارگران به وجود آمده است.

 

 

 

به گزارش یزدفردا به نقل از معادن و صنایع معدنی ، این روزها اگر به رسانه‌ها و نظرات رد و بدل شده میان کاربران فضای مجازی که راجع به اعتراض صنفی کارگران معدن سنگ آهن بافق صحبت می‌کنند، نگاهی بیندازیم، متوجه خواهیم شد دلیل اعتراض کارگران برای برخی از ناظران مبهم باقی مانده است که کارگران از اساس مخالف خصوصی‌سازی معدن‌اند یا به شرایط واگذاری معدن به بخش خصوصی اعتراض دارند.

در این گزارش سعی کردیم از زبان کارگران معدن درباره اعتراض آنان به خصوصی سازی، سرنوشت 71.5 درصد از سهام این معدن که ادعا می‌شود به صندوق بازنشستی فولاد واگذار شده، قصد کارفرما از عرضه 28.5 درصد از سهام معدن در فرابورس، ساز و کار اقتصادی شهر بافق و... نگاهی بیاندازیم.

چرا سهام معدن در فرابورس عرضه شد؟

مهدی فتوحی، از کارگران معدن سنگ آهن بافق گفت: مجلس سال ۷۹ تصویب کرد دولت بدهی‌اش به صندوق بازنشستگی فولاد را پرداخت کند زیرا این صندوق برای پرداخت حقوق بازنشستگان به مشکل برخورده بود. دولت‌‌‌ همان زمان به صورت شفاهی اعلام کرد حقوق بازنشستگان صنایع فولاد را از سود معدن سنگ آهن بافق پرداخت می‌کند.

این کارگر با اشاره به تامین بودجه معدن سنگ آهن بافق در دو سال گذشته توسط دولت، تاکید کرد واگذاری 71.5 درصد از سهام معدن به صندوق بازنشستگی فولاد صحت ندارد.

او گفت: عرضه 28.5 درصد از سهام معدن در فرابورس به قصد واگذاری‌‌‌ باقی مانده سهام – 71.5 درصد - به صندوق بازنشستگی فولاد طرح شده است، زیرا باید حداقل ۵ درصد از سهام معدن را در فرابورس عرضه می‌کردند و قیمت پایه را بدست می‌آوردند تا بتوانند 71.5 درصد را به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار کنند.

فتوحی با بیان اینکه خصوصی سازی امنیت شغلی را پایین می‌آورد، تصریح کرد: این معدن در ‌‌‌نهایت ۱۰ سال دیگر عمر می‌کند و هیچ کارخانه جوار معدنی در بافق شروع به کار نکرده است. با اتمام ذخایر معدن سنگ آهن مرکزی، حدود ۵ هزار کارگر بیکار می‌شوند و اقتصاد بافق که به کارکرد این معدن وابسته است، مختل می‌شود.

او افزود: مردم شهر معدنی بافق از خصوصی سازی خاطرات تلخی دارند زیرا خصوصی سازی همواره با تعدیل نیرو و کاهش دستمزد همراه بوده است.

این کارگر معدن سنگ آهن بافق گفت: برکناری مدیرعامل معدن و جایگرینی او با مدیری بومی، متعهد و متخصص، لغو کامل خصوصی سازی و آزادی ۹ کارگر بازداشت شده، ۳ مطالبه اصلی حدود ۵ هزار کارگر این معدن است.

خصوصی سازی در بافق جواب نداده است

در همین رابطه، یکی دیگر از کارگران معدن که خواست نامش فاش نشود با اشاره به دو تجربه شکست خورده خصوصی سازی فولاد بافق و کاشی زمرد این شهرستان، گفت: خصوصی سازی در بافق جواب نداده است و مردم شهر دل خوشی از خصوصی سازی ندارند.

او افزود: اصل ۴۴ قانون اساسی می‌گوید معادن بزرگ دولتی باقی می‌مانند. ذخیره معدن سنگ آهن بافق بیش از ۲۴۰ میلیون تن است و معادنی که ذخایر آن بالای ۱۵۰ میلیون تن باشد، اموال دولت محسوب شده و مشمول خصوصی سازی نمی‌شوند.

وی تصریح کرد: می‌گویند صندوق بازنشستگی فولاد 71.5 درصد از سهام معدن بافق را خریده است اما هیچ وقت سندی به کارگران نشان ندادند. آقای تشکری، رئیس شورای شهر - که بازداشت شده است - می‌گوید معدن صددرصد دولتی است و این حرف‌ها به قصد زمینه سازی برای واگذاری کامل معدن به بخش خصوصی بیان می‌شود.

این کارگر اظهار کرد: اگر معدن خصوصی شود، سرنوشت ۵ هزار کارگر معدن چه می‌شود؟ وقتی فولاد خوزستان می‌گوید من اول خوراک خودم را تامین می‌کنم، بعد به معدن بافق کمک می‌کنم، شما تا آخرش را بخوانید.

یکی از مهم‌ترین مطالبات کارگران، تغییر مدیرعامل است

همچنین مرور صحبت‌های رضا خواجه زاده، یکی از از ۹ کارگر بازداشت شده که در میانه دور اول تحصن کارگران معدن بافق با ایلنا گفتگو کرده بود، برای روشنگری در این خصوص خالی از فایده نیست.

او گفته بود: می‌گویند 71.5 درصد از سهام معدن به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شده در حالی که اساسا هیچ گونه مدرکی دال بر این واگذاری تاکنون به کارگران و نمایندگان آنان ارائه نشده است.

این کارگر معدن سنگ آهن بافق با تاکید بر لزوم لغو واگذاری معدن به بخش خصوصی در تشریح سایر مطالبات کارگران بیان کرده بود: ما برای راه اندازی و تامین بودجه کارخانه‌های جوار معدنی از جمله کارخانه‌های فرآوری سنگ آهن و فولاد سازی که زیرساخت‌های آن‌ها آماده شده است، تضمین می‌خواهیم.

خواجه‌زاده گفته بود: یکی از مشکلات پیش روی راه اندازی این واحدهای تولیدی گاز رسانی به آنهاست چرا که شهرستان بافق هنوز گاز کشی نشده است.

وی تاکید کرده بود: کارگران معتقدند خصوصی سازی معدن به معنای پایان راه اندازی چرخه فرآوری سنگ آهن و فولادسازی در بافق است چرا که کارفرمایان بخش خصوصی به دنبال حداکثر سود هستند و به جای راه اندازی کارخانه‌های جوار معدنی، سنگ‌های آهن استخراجی را صادر می‌کند یا به کارخانه‌های فولادسازی سایر استان‌ها انتقال می‌دهد.

وی ادامه داده بود: در حال حاضر، مواد خام استخراج شده از معدن به ذوب آهن اصفهان یا کشورهای خارجی از جمله چین صادر می‌شود در حالی که راه اندازی کارخانه‌های جوار معدنی، موجب اشتغالزایی و رونق شهرستان خواهد شد.

این کارگر - که اکنون در بازداشت به سر می‌برد - ضمن انتقاد از عملکرد مدیر عامل معدن سنگ آهن مرکزی بافق تاکید کرده بود یکی از مهم‌ترین مطالبات کارگران معترض، تغییر مدیر عامل است.

وی تصریح کرده بود: بیماری‌های قلبی، ریوی، سرطان و... در میان کارگران معدن به دلیل آلودگی زیست محیطی شدید به امری رایج تبدیل شده است. با این حال، قانون مشاغل سخت و زیان آور هنوز برای این کارگران اجرا نشده و آن‌ها از مزایایی نظیر حق اشعه محروم مانده‌اند.

خواجه‌زاده گفته بود: کارگران از تعدیل نیرو و کاهش دستمزد در پی خصوصی سازی معدن نگران‌اند چرا که کارفرمای بخش خصوصی به دنبال افزایش تولید با هزینه کمتر به منظور دستیابی به سود بیشتر است.

وی در عین حال ضمن انتقاد از ضریب پایین امنیت شغلی کارگران، تصریح کرده بود: بیشتر قراردادهای کار کارگران معدن سنگ آهن بافق موقت است و اگر این کارگران با کارفرما یا پیمانکار به مشکل بخورند، قراردادشان تمدید نمی‌شود.