زمان : 23 Tir 1394 - 17:36
شناسه : 107489
بازدید : 8368
 نمایندگان استان فارس در اعتراض به وزارت کشور'استعفای دسته‌جمعی'خود را تقدیم کردند+موضع امام جمعه شیراز نمایندگان استان فارس در اعتراض به وزارت کشور'استعفای دسته‌جمعی'خود را تقدیم کردند+موضع امام جمعه شیراز

خبرگزاری های ایران از"استعفای دسته‌جمعی" نمایندگان استان فارس در اعتراض به گزینه معرفی شده از سوی وزرات کشور برای استانداری فارس خبر داده‌اند.

این واکنش سه روز پس از آن صورت می‌گیرد که اسدالله ایمانی، امام جمعه شیراز و نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان فارس، با صدور اطلاعیه‌ای گزینه مورد نظر وزارت کشور را برای استانداری، حامی "فتنه گران" خوانده و خواستار مخالفت نمایندگان این استان با تصمیم وزارت کشور شده است.

برخی رسانه‌ها امروز (یکشنبه ۲۱ تیر) گزارش کرده‌اند که وزارت کشور، محمدعلی افشانی معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در دوران دولت محمد خاتمی را به عنوان استاندار جدید فارس به هیات دولت معرفی کرده است.

بیانیه سه روز پیش دفتر امام جمعه شیراز، به نمایندگان استان فارس توصیه می‌کرد 'مصوبات جلسه مورخه دوازدهم تیرماه ۱۳۹۴ را که در محضر برخی نمایندگان معزز مجلس خبرگان رهبری در فارس برگزار کردند تعقیب و پیگیری کنند'؛ توصیه ای که ظاهرا از تشکیل جلسه‌ای برای هماهنگی بین نمایندگان مجلس با موضوع انتصاب استاندار جدید فارس حکایت داشت

انتخاب استانداران در ایران، با وزیر کشور است، ولی از آنجا که استاندار نماینده دولت در استان محسوب می‌شود، انتصاب وی باید به تایید هیئت وزیران نیز برسد.

تعداد نمایندگان مستعفی استان فارس را، خبرگزاری فارس ۱۸ نفر، جعفر قادری نماینده شیراز ۱۶ نفر و محمدحسین دوگانی نماینده فسا ۱۰ نفر اعلام کرده‌اند. این استان، مجموعا ۱۸ نماینده در مجلس ایران دارد.

محمدحسین دوگانی نماینده فسا گفته وی و همکارانش در اعتراض به وزارت کشور، در ابتدا طرح استیضاح وزیر را تنظیم کردند اما "در پی عدم اعلام وصول هیئت رئیسه" استعفا دادند.

موضع امام جمعه

آقای دوگانی تاکید کرده که دلیل استعفا، "عدم توجه دولت به خواست مردم و نماینده ولی فقیه در انتصاب استاندار فارس" بوده است.

دفتر امام جمعه شیراز، سه روز پیش با صدور بیانیه ای اعلام کرد که نماینده رهبر در استان فارس "همواره نسبت به شخصیت‌هایی که پس از سال‌های متمادی و آشکار شدن واقعیات هنوز از حمایت فتنه‌گران دست برنداشته‌اند به دیده تردید نگریسته و می‌نگرند و حضورشان را در مناصب اجرایی هم‌سوی خط اعتدال نمی‌دانند".

این بیانیه، به نمایندگان استان فارس توصیه کرده بود که "مصوبات جلسه مورخه دوازدهم تیرماه ۱۳۹۴ را که در محضر برخی نمایندگان معزز مجلس خبرگان رهبری در فارس برگزار کردند تعقیب و پیگیری کنند."

این تاکید، ظاهرا از تشکیل جلسه‌ای برای هماهنگی بین نمایندگان مجلس در موضوع انتصاب استاندار جدید فارس حکایت می‌کرد.

استاندار پیشین فارس دلیل استعفای خود را تمایل به نامزد شدن در انتخابات مجلس آینده اعلام کرد، ولی برخی رسانه ها، دلیل اصلی را نارضایتی دولت از عملکرد او دانستند

محمد احمدی استاندار پیشین فارس، چندی پیش از سمت خود استعفا داد. وی دلیل این استعفا را تمایل به نامزد شدن در انتخابات مجلس آینده اعلام کرد ولی برخی رسانه‌ها، دلیل اصلی را نارضایتی دولت از عملکرد او دانستند.

به نوشته این رسانه‌ها، آقای احمدی متهم به همسویی با محافظه کاران منتقد دولت بود.

رایزنی با دولت

جعفر قادری نماینده شیراز، امروز گفت که نمایندگان مستعفی برای پی‌گیری خواسته‌های خود نزد محمدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس رفته‌اند و آقای ابوترابی فرد از جانب آنها با عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور رایزنی کرده است.

آقای قادری افزود: "آقای جهانگیری قول داده است تلاش کند امروز موضوع انتصاب استاندار فارس در هیئت دولت مطرح نشود."

همزمان، حسینعلی امیری قائم مقام وزیر کشور، با دفاع از سوابق مدیریتی استاندار پیشنهاد شده گفته است که وزیر کشور برای تمامی انتصاب‌ها از مراجع نظارتی و امنیتی استعلام می‌کند و نتایج استعلام‌های این مدیر مثبت بوده است.

وی افزوده است: "گزینه پیشنهاد شده برای استانداری فارس به هیئت دولت هیچ گونه سابقه افراطی‌گری حتی در حد اظهار نظر ندارد."

گفته می شود که گزینه پیشنهادی وزارت کشور برای استانداری فارس، یکی از امضا کنندگان نامه استعفای دستجمعی تعدادی از مدیران اجرایی در آستانه انتخابات مجلس هفتم بوده است

منتقدان محمدعلی افشانی، گزینه پیشنهادی وزارت کشور، وی را به دلایل مختلف و به ویژه اعلام استعفا در حمایت از تحصن نمایندگان مجلس ششم در سال ۱۳۸۲، فاقد صلاحیت استانداری می‌دانند.

در آستانه انتخابات مجلس هفتم، عده ای از نمایندگان مجلس ششم در واکنش به رد صلاحیت گسترده اصلاح طلبان از سوی شورای نگهبان، دست به تحصن زدند و جمعی از مدیران دولتی نیز در حمایت از آنان استعفا کردند.

گفته می‌شود آقای افشانی، که در آن زمان معاون وزارت آموزش و پرورش بود، یکی از امضا کنندگان نامه استعفای دسته‌جمعی تعدادی از مدیران اجرایی در آستانه انتخابات مجلس هفتم بوده است.