مذاکرات تمامی شب در هتل پاله کوبورگ ادامه داشته است
منابع خبری اسرائیل گفتهاند که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، تا ساعاتی دیگر نسبت به توافق اتمی با ایران واکنش نشان خواهد داد. لحظاتی پیش، معاون وزارت خارجه اسرائیل گفت که دستیابی به توافق هستهای با ایران به معنی "تسلیم شدن در برابر محور شرارت به رهبری ایران است."
رویترز: ایران توافقی شامل "بازگشت به عقب" را پذیرفته به این معنی که اگر به تعهدات خود در چارچوب توافق جاری عمل نکند، تحریمهای خارجی ظرف ٦٥ روز بار دیگر به اجرا گذاشته میشود. براساس این گزارش، تحریم تسلیحاتی ایران به مدت پنج سال و تحریم موشکی این کشور به مدت هشت سال برجا خواهد ماند. این گزارش هنوز از سوی منابع دیگر تایید نشده است.
کاهش بهای ارز و طلا در تهران: به گزارش خبرآنلاین انتظار دستیابی به توافق هستهای نرخ انواع ارز را در ایران کاهش داده و دلار با ٢٩ تومان کاهش نسبت به روز گذشته، ٣٢٠٠ تومان در تهران معامله شده است. بهای طلا نیز کاهش یافته و قیمت سکه بهار آزادی با ٩٥٠٠ تومان کاهش نسبت به روز گذشته، به ٨٦٨ هزار تومان در بازار تهران رسیده است.
منابع خبری گزارش کردهاند که پس از بیش از یک دهه مذاکرات متناوب ایران و طرفهای خارجی برای حل مساله هستهای این کشور، سرانجام نمایندگان ایران و گروه ١+٥ به توافق نهایی دست یافتهاند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از "یک دیپلمات ارشد غربی" گفته است که ایران و مذاکره کنندگان بین المللی به توافق رسیده اند. به گفته این منبع، این توافق شامل مصالحه بین مواضع ایران و آمریکاست و دز جمله در آن آمده است که بازرسان سازمان انرژی اتمی در جریان نظارت بر فعالیت اتمی ایران مجاز به پافشاری برای بازدید مراکز نظامی هستند. پیشتر تلویزیون دولتی ایران چنین اجازه ای را مردود دانسته بود.
در صورت برگزاری جلسه وزیران خارجه ١+٥ و ایران، قاعدتا دستور کار این جلسه جمع بندی توافق های صورت گرفته و تایید نتیجه مذاکرات جهت انتشار در کنفرانس خبری بعد از آن خواهد بود.
بامداد سه شنبه خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی اتحادیه اروپا گزارش کرد که نشست وزیران خارجه ١+٥ و ایران در ساعت ٨:٣٠ دقیقه به وقت گرینویچ (١٣:٠٠ به وقت تهران) در مرکز سازمان ملل در وین و پس از آن یک کنفرانس خبری برگزار خواهد شد.
خبرگزاری رویترز در خبری فوری به نقل از دیپلمات ایرانی در وین: ایران و ١+٥ به توافق دست یافته اند.
خبرگزاری فرانسه در خبر فوری از وین: نشست تمامی اعضای گروه ١+٥ و ایران در ساعت ١٠:٣٠ به وقت وین
جلسه کمیته سیاست خارجی مجلس نمایندگان آمریکا برای استماع گزارشهای مربوط به توافق هستهای با ایران روز سه شنبه برگزار میشود. رئیس این کمیته گفته است که هدف از برگزاری این جلسات، نظارت بر این است که دولت تا چه حد خطوط قرمز کنگره را رعایت کرده است. او برخی از این خطوط قرمز را یادآور شده است.
.
توئیتر محمدجواد ظریف: اگر توافق به دست بیاید، پیروزی دیپلماسی به معنی آن است که وقتی که همه میتوانستیم ببازیم، همه برنده شدهایم. به همین سادگی، احتیاجی به تبلیغ و تفسیر هم ندارد.
در مورد زمان انتشار بیانیه نهایی، گزارشهای متفاوتی در دست است. برخی منابع زمان آن را ساعت ١٠ یا ١٠:٣٠ به وقت وین (١٣:٣٠ یا ١٤:٠٠ به وقت تهران) و برخی دیگر ساعات بعد از ظهر سه شنبه به وقت وین گزارش کردهاند.
خلاصه: هجده روز از دور جدید مذاکرات بین ایران و گروه ١+٥ در وین گذشته و در این مدت گفتگوهای فشردهای بین دو طرف به خصوص نمایندگان ایران، به ریاست محمدجواد ظریف، و آمریکا به ریاست جان کری، وزیران خارجه دو کشور جریان داشته است. نشانههای موجود و اظهارات مقامات نزدیک به مذاکرات حاکی از آن است که احتمالا تا ساعاتی دیگر، بیانیهای حاوی توافق نهایی بین دو طرف انتشار خواهد یافت. ایران خواستار لغو تحریمهای بین المللی و یکجانبه و طرف مقابل خواستار اقدامات جمهوری اسلامی در جهت اطمینان بخشی درمورد صلحآمیز بودن برنامههای اتمی خود بودهاند.
نایب رئیس اول مجلس از "زحمات تیم مذاکره کننده هسته ای" تقدیر کرد و گفت: امیدواریم نتیجه مذاکرات تعیین کننده مصالح و منافع ملی باشد. شماری از نمایندگان در پایان سخنان آقای ابوترابی فرد شعار "مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل" دادند.
محمدحسن ابوترابی فرد، نایب رئیس اول مجلس ایران در سخنانی در آغاز جلسه روز سهشنبه گفته است: امیدواریم نتیجه مذاکرات با کشورهای ۱+۵ تضمین کننده مصالح و منافع ملی باشد و مجلس شورای اسلامی در چارچوب وظایف قانونی خود و مصوبه اخیر بر این مهم نظارت میکند. اخیرا مجلس طرحی به نام 'الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته ای'را تصویب کرد که به تایید شورای نگهبان و امضای رئیس جمهور رسید و برای اجرا به وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی ابلاغ شد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در توئیتر خود نوشته: "اگر دادن امتیازات [به ایران] همچنان ادامه یابد، به نظر می رسد که هدایتکنندگان این مذاکرات با وجود دعوت به نابودی آنان، آماده توافق با ایران به هر قیمتی هستند." آقای نتانیاهو پیشتر یادآور شده بود که رهبر جمهوری اسلامی اخیرا در سخنانی بار دیگر علیه آمریکا سخنرانی کرده و حاضران شعار مرگ بر آمریکا سر داده بودند.
محمدجواد ظریف: خواهان تمدید مذاکرات نیستیم اما تا زمانی که لازم باشد، در وین می مانیم.
علی شیرازی، روزنامهنگار و تحلیلگر مسائل ایران: فکر می کنم دو سال تلاش و سرمایهگذاری که ایران و شش قدرت جهانی در مورد پرونده هسته ای ایران انجام دادند، به سرانجامی میرسد که خواست مردم ایران است یعنی توافق صورت میگیرد و نتیجه آن، لغو تحریم ها و گشایش اقتصادی خواهد بود.
خبرگزاری روسی ایتارتاس به نقل از یک منبع اروپایی: با حصول توافق، اتحادیه اروپا اجرای تحریمهای جاری خود علیه ایران را تا قبل از پایان سال جاری متوقف میکند تا کشورهای عضو این اتحادیه بعدا بر سر لغو کامل آنها به توافق برسند. موعد تمدید تحریمها ماه ژوئیه سال آینده فرا می رسد.
خبرنگاران تا بعد از نیمه شب هم در محل هتل برگزاری مذاکرات مانده بودند، عکس از توییتر امیر پایور
آلکس وطنخواه، تحلیلگر انستیتوی خاورمیانه در واشنگتن در این مورد که بعد از توافق چه میشود: قضیه تازه از دیدگاههای مختلف جالب می شود. جمهوریخواهان در ارتباط با ایران انتقاد شدیدی از اوباما داشتهاند. سوال اینجاست که آیا مقامات جمهوری اسلامی آن طور که روحانی میگوید میخواهند ایران را به سمت اعتدال ببرند یا نه. اگر اینطور باشد، آمریکا از آن استقبال خواهد کرد. اما اکثریت اعضای کنگره آمریکا فکر می کنند که ایران میخواهد تحریمها را از سر راه خود بردارد. در روز قدس شعار مرگ بر آمریکا به قوت خود باقی بود و بعضی از مقامات هم اظهارات ضد آمریکایی داشتند. چرا این سر و صدای ضد آمریکایی را در این موقعیت حساس کمتر نمیکنند؟
عکسی که چند ساعت قبل در سایت وزارت خارجه آمریکا منتشر شد.
حسین رسام، تحلیلگر مسائل ایران، در مورد واکنش عربستان سعودی و اسرائیل به توافق احتمالی ایران و غرب: در راهپیمایی روز قدس امسال، نام یک کشور دیگر هم به عنوان دشمن در کنار نام اسرائیل قرار گرفت: عربستان سعودی. بهبود شرایط ایران و خروج ایران از انزوا چندان به مذاق رهبران ریاض خوش نخواهد آمد. حوزه نفوذ عربستان سعودی و ایران در منطقه همپوشانی دارند و این عامل اصلی تنش بین دو کشور است. و از آن سو، دولت اسرائیل در حوزه سیاست داخلی تلاش دارد با طرح ایران به عنوان یک دشمن بالقوه، سیاست های خود را برای مردم توجیه کند و در حوزه سیاست خارجی هم، بنیامین نتانیاهو با نشان دادن تهدید ایران، می خواهد جامعه جهانی را وادار به حمایت از اسرائیل کند و مشکلاتی را که با جامعه جهانی، اتحادیه اروپا و حتی آمریکا دارد، تحتالشعاع قرار بدهد. واکنشهای این دو کشور متاثر از روابط خاصی است که با جمهوری اسلامی دارند.
کسرا ناجی: یک مقام ایرانی گفته است خبرنگاران باید تا ساعت هفت صبح به وقت محلی در مرکز مطبوعاتی حاضر باشند تا با اتوبوس به محل مصاحبه مطبوعاتی وزیران خارجه منتقل شوند.
بنا بر خبری که ایسنا آن را منعکس کرده: خبرگزاری رویترز پیشتر در روز دوشنبه به نقل از منابع نزدیک به مذاکرات از کلافگی هیاتهای اروپایی از جان کری به خاطر عدم تمایل به ترک میز مذاکره گزارش داده بود.
محمدرضا باهنر، نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی در گفتکو با شبکه خبر گفت: با امضای توافق احتمالی، هیچ یک از طرفین ضرر نمیکنند البته باید تیم هستهای کشورمان کلیه موارد توافق شده را مکتوب کند تا آمریکا دبه نکند.
کارتون فرشید رجبعلی، شهروند
کاظم انبارلویی در سرمقاله رسالت نوشته: آمریکاییها زیر پوست مذاکرات هستهای اهدافی به غیر از مناقشه هستهای را دنبال میکردند که به تیم مذاکره کننده هشدار داده شد گفتگوها فقط پیرامون مسائل هستهای باشد. آمریکاییها عادیسازی روابط با تهران و متقاعد کردن دولت ایران به عدم حمایت از مظلومان فلسطینی و حزب الله و ارائه علاماتی برای همگرایی با سیاستهای تجاوزکارانه واشنگتن را طلب میکنند و خودشان هم میدانند این عملی نیست. به همین دلیل دنبال "تغییر رژیم" با برپايی فتنه در قالب جنگ نرم هستند.
جاوید قرباناوغلی در مقاله ای در شرق نوشته: ظریف و همکاران او ثابت کردند بهجای اصرار بر اینکه پشت حریف به زمین زده شود، میتوان کاری کرد دست دو طرف بالا رود و این معنای توافق خوب برای طرفین مذاکرات است. از سالها پیش از دولت دکتر روحانی، اصل محوری حاکم بر مذاکره یعنی نفع هر دو طرف، مورد تذکر دیپلماتهای باسابقه و استادان دانشگاه قرار داشت تا تفکر سنتی "برد و باخت"، از اذهان زدوده شود.
کیهان در گزارش اصلی خود نوشته: چالش هستهای و ابراز نگرانی آمریکا و متحدانش از احتمال حرکت ایران به سوی تولید سلاح هستهای که طی ۱۲ سال گذشته بر آن تکیه کردهاند، صرفا یک بهانه برای مقابله با اقتدار پرشتاب ایران اسلامی است.
یوسف مولایی، حقوقدان در مقاله ای در اعتماد نوشته: یکی از مهمترین عواملی که موجب هموارشدن راه و تسهیل در نزدیک شدن به حصول توافق هستهای شده، انعطافپذیریشان بوده است. هیاتهای مذاکرهکننده دریافتهاند که بدترین نتیجهای که از این مذاکرات میتواند بیرون بیاید، عدم دستیابی به توافق هستهای است و میدانند که عدم توافق از هر نتیجهای بدتر است و در همین چارچوب تلاش شده تا اختلافات کاسته شود.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا قرار است تا ساعاتی دیگر سخنرانی کند.
بنابر گزارشها، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرار است بیانیه مشترکی را قرائت کنند.
همچنان با پوشش خبری ویژه رادیو و تلویزیون فارسی بیبیسی با ما همراه باشید.
روزنامه های امروز تهران، سه شنبه ۲۳ تیر در گزارش های خود اعلام توافق هسته ای ایران و کشورهای پنج به اضافه یک را قطعی دانسته و در توضیح و تفسیر آن نوشته اند. روزنامه های اصولگرا و مخالف دولت که در هفته های گذشته با نفس مذاکره مخالفت می کردند امروز هم ضمن تحسین هیات مذاکره کننده ایران، همچنان به آمریکا حمله برده و آن کشور را عهد شکن خوانده اند.
همشان واقعا حرفهای کارشان را انجام میدهند!
مخالفان این مذاکرات در آمریکا به دولت اوباما انتقاد کردهاند.
اسکات واکر، فرماندار ویسکانسین، روز دوشنبه اعلام کرد که در رقابت های ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۶ از حزب جمهوریخواه شرکت خواهد کرد. آقای واکر در مراسم اعلام نامزدی خود، کوین هرمنینگ، یکی از اعضای سفارت آمریکا را که در زمان گروگانگیری در ایران بودند، معرفی کرد و گفت که ایران کشوری نیست که بتوان به آن اعتماد کرد.
احتمال توافق میان ایران و کشورهای گروه ۱+۵ و در نتیجه آن، ورود نفت خام ایران به بازار، دلیل کاهش قیمت نفت است.
قیمت نفت خام در بازار جهانی کاهش یافته است.
اختلاف و تشتت در نامیدن توافق هسته ای ایران و گروه ۱+۵ در رسانه های ایران، فقط نمونه بارزی از دردسرهای روزنامه نگاری در جمهوری اسلامی نیست و نشان می دهد که نحوه معرفی نتایج مذاکرات وین به افکار عمومی تا چه اندازه به مسایل مختلف گره خورده است. توافق، پیش نویس توافق یا جمع بندی؛ تغییر ممکن است؟ تحلیلی از جمشید برزگر
بنابر گزارش رویترز به نقل از یک دیپلمات غربی: ایران و آژانس توافق کردهاند که موضوع ابعاد احتمالی نظامی را تا پایان سال میلادی جاری (اواسط دی ماه) فیصله دهند. بر اساس این گزارش، توافق مذکور شامل بازدید از سایت پارچین هم می شود.
توافق هستهای احتمالی بر سر برنامه هستهای ایران به احتمال زیاد میتواند به لغو تحریمهای بینالمللی علیه آن کشور منجر شود. بر فرض حصول توافق، اگر تحریمها طبق انتظارات، پس از یک بازه زمانی برداشته شود، تاثیر احتمالی آن بر اقتصاد ایران چه خواهد بود؟ پاسخ مهرداد عمادی، تحلیلگر مسائل اقتصادی به این پرسش را در یوتیوب ما ببینید: توافق احتمالى براى لغو تحريمهاى ايران، چه تاثيرى بر اقتصاد آن كشور خواهد داشت؟
محسن میلانی، مدیر مرکز تحقیقات استراتژیک و دیپلماسی در دانشگاه فلوریدای جنوبی در شهر تامپا: ایران و آمریکا چارهای جز یافتن راه جدیدی برای برقراری رابطه نخواهند داشت. البته 37 سال خصومت بین دو کشور ظرف یک شب از بین نخواهد رفت. برقراری رابطه میان چین و آمریکا ده سال طول کشید اگرچه که در مورد ایران و آمریکا این امر تا این حد طولانی نخواهد بود. رابطه ایران و آمریکا بهتر خواهد شد به ویژه در مورد چند مسئله که با هم منافع مشترک دارند از جمله در مقابله با گروه داعش.
آنچه در هفدهمین روز (دوشنبه 13 ژوئیه، 22 تیر) از مذاکرات جاری وین گذشت.
مذاکرات ایران و گروه 1+5 بر سر برنامه هسته ای ایران همچنان در شهر وین در جریان است.
"اختلاف نظر اوباما و نتانیاهو بر سر ایران اسرائیل را در وضعیت دو سر باخت قرار داده است". یادداشت چمی شالو در هاآرتص
رویترز به نقل از یک دیپلمات غربی می گوید که ایران و آژانس توافق کرده اند که موضوع ابعاد احتمالی نظامی را تا پایان سال میلادی جاری (اواسط دی ماه) فیصله دهند. بر اساس این گزارش، توافق مذکور شامل بازدید از سایت پارچین هم می شود.
لاوروف هتل محل مذاکرات را ظاهرا برای چند ساعت استراحت ترک کرده. وی هنگام ترک محل مذاکرات در هتل کوبورگ به خبرنگاران گفته که می رود بخوابد. در همین حال گفته میشود که آقای ظریف در حال گفت و گو با وزیران خارجه آمریکا، بریتانیا و آلمان است.
رويترز میگويد ايران و آژانس بين المللی انرژی اتمی بر يک بازديد از سايت پارچين توافق كردند.
مهلت پانزده روزه؟
محمد دهقان، عضو هیئت رئیسه مجلس ایران گفته است: "بعد از جمعبندی مذاکرات که شاید در ساعتهای آتی اعلام شود، فرصتی ۱۵ روزه در اختیار پایتختهای ۷ کشور حاضر در مذاکرات هستهای قرار میگیرد تا ضمن بررسی جمعبندی مذاکرات، نظرات خود را اعلام کنند و... در صورت تأیید نهایی ازسوی نظام، توافق نهایی حاصل خواهد شد".
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گزارش میدهد که آقای ظریف و خانم موگرینی تا ساعاتی دیگر بیانیه مشترک پایانی دور نهایی مذاکرات جامع هستهای را در مقر سازمان ملل قرائت خواهند کرد. به گزارش ایسنا دو طرف بر سر برنامه جامع اقدام مشترک به تفاهم رسیدهاند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، میگوید که نشست سه جانبه محمد جواد ظریف، فدریکا موگرینی و جان کری در ساعات پایانی دوشنبه کمتر از یک ساعت طول کشید اما نتایج آن منتشر نشده است. ایرنا می نویسد معلوم نیست که نشست ایران و ۱+۵ برگزار خواهد شد یا نه.
https://instagram.com/p/5F3ow9nn1f/ جمشید برزگر: اینستاگرام رسمی آیت الله خامنه ای این عکس را به همراه صحبت های تند اخیر او در دیدار با دانشجویان منتشر کرد. این عکس احتمالا مربوط به یادداشت برداری او از حرفها و سؤالات دانشجویان است. دقایقی پیش عباس عراقچی از مذاکره کنندگان ارشد ایران، این عکس را بدون توضیحی در اینستاگرام خود منتشر کرد. زمان این کار، همزمان با حدس و گمان های بسیاری که در باره قریب الوقوع بودن اعلام توفق هسته ای منتشر می شود، به طور طبیعی نه تنها به معنای نهائی شدن توافق، بلکه از آن مهم تر به معنای تأیید و امضای این توافق از سوی آیت الله خامنه ای قلمداد شده است. شاید آقای عراقچی کوشیده بر دلواپسان پیشی بگیرد و بگوید این توافق به امضا و تأیید رهبر نظام رسیده و به این ترتیب سپر حفاظتی تیم مذاکره کننده را قطورتر یا شمشیر دلواپسان را کندتر کند.
برنامه ویژه تلویزیون فارسی بیبیسی در مورد مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 همچنان ادامه دارد.
کسرا ناجی: به نظر میرسد این مذاکرات که از هجده روز قبل آغاز شده، در حال به سرانجام رسیدن است.
برنامه ویژه تلویزیون بیبیسی فارسی در مورد گفتوگوهای هستهای ایران همچنان ادامه دارد.
ایران و گروه پنج به علاوه یک (اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان) به همراه نمایندگان اتحادیه اروپا برای رسیدن به یک توافق جامع بر اساس تفاهم نامه ماه آوریل لوزان و طرح عمل مشترک ژنو - که پاییز ۲۰۱۳ امضا شده بود - مذاکره میکنند.
یک دیپلمات به رویترز گفته است: ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد طرحی به توافق رسیدهاند که به مسايل باقی مانده در مورد ابعاد احتمالا نظامی گذشته برنامه اتمی ایران تا آخر سال رسیدگی می کند و رفع بعضی تحریم ها به حل این مساله از سوی ایران بستگی خواهد داشت.
در حالی که مذاکرات همچنان ادامه دارد، رویترز گزارش داده که دیپلمات های نزدیک به گفتگوها می گویند که امیدوارند نسخه نهایی پیش نویس توافق امروز، سه شنبه، تصویب شود.
در میان رسانه های اصلی دلواپسان، رجانیوز همچنان به تندی از توافق هسته ای ایران انتقاد می کند.
رویترز: ایران تا پایان امسال به سوالها درباره برنامه هستهای اش پاسخ میدهد.
"اختلاف نظر اوباما و نتانیاهو بر سر ایران اسرائیل را در وضعیت دو سر باخت قرار داده است". یادداشت چمی شالو در هاآرتص
کسری ناجی، وین: دو دیپلمات گفتهاند که امروز صبح به وقت وین نشست کامل قدرت ها و ایران برگزار می شود و ۱۰ و نیم صبح کنفرانس مطبوعاتی برگزار خواهد شد.
همين حالا يكي از اعضای هيات روسی اينجا به خبرنگاران گفت جلسه ايران و ۱+۵ صبح ساعت ١٠ به وقت وين برگزار می شود و بعد ١٠:٣٠ نشست رسانه ای.
وزیران خارجه ایران، آمریکا، آلمان و بریتانیا در حال مذاکره هستند.
پس از سپری شدن آخرین مهلت تعیین شده در نیمه شب دوشنبه، مذاکرات بسیار فشرده ایران، ۱+۵ و نمایندگان اتحادیه اروپا در وین ادامه دارد.
تازه ترین خبرها به نقل منابع آگاه نزدیک به مذاکرات حاکیست که ممکن است صبح سه شنبه اعلامیه ای در مورد نتایج مذاکرات صادر شود.
کسری ناجی خبرنگار بی بی سی فارسی در وین می گوید که دو دیپلمات گفتهاند که صبح سه شنبه به وقت وین نشست کامل قدرت ها و ایران برگزار می شود و ۱۰ و نیم صبح کنفرانس مطبوعاتی برگزار خواهد شد.
پس از آنکه با نزدیک شدن ضرب الاجل دوشنبه شب معلوم شد اختلاف ها کاملا حل نشده، هم ایران و هم مقام های آمریکایی تاکید کردند که ادامه مذاکرات را لازم می دانند.
آقای ظریف به خبرنگاران گفت که پیش از سه شنبه توافقی در کار نخواهد بود. همزمان دیپلمات ها گفتند که برای حل چند مساله مورد اختلاف می کوشند.
این اختلاف ها شامل درخواست ایران برای برداشته شدن تحریم های تسلیحاتی سازمان ملل و به رسمیت شناختن مشروعیت حقوقی برنامه اتمی ایران در قطعنامه بعدی شورای امنیت سازمان ملل است.
مقام های آمریکایی هم همزمان بر لزوم ادامه مذاکره تاکید کرده اند.
جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید گفت که "پیشرفت واقعی" به دست آمده، اما "مسائلی قابل توجه" باقی مانده است.
او گفت که رئیس جمهور آمریکا به هیات خود در وین دستور داده است که "تا زمانی که روند مذاکرات مفید و موثر است به تعامل ادامه دهند."
او افزود که رهبران ایران باید "تصمیم های سخت" بگیرند.
به گزارش خبرگزاری فارس آقای ظریف هم گفت که "نباید تمدیدی انجام شود" اما افزود که "تا زمانی که لازم باشد می توانیم به گفتگوها ادامه دهیم."
ایران و گروه پنج به علاوه یک (اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان) به همراه نمایندگان اتحادیه اروپا برای رسیدن به یک توافق جامع بر اساس تفاهم نامه ماه آوریل لوزان و طرح عمل مشترک ژنو - که پاییز ۲۰۱۳ امضا شده بود - مذاکره می کنند.
هدف مذاکرات مهار برنامه اتمی ایران و رفع نگرانی از حرکت این کشور به سوی دستیابی به ظرفیت ساخت سلاح اتمی - اتهامی که ایران رد می کند - و در مقابل رفع تحریم های ایران است.
جیمز رابینز خبرنگار بی بی سی در وین می گوید که عقربه های ساعت در وین بی اندازه کند می چرخد.
خبرنگار ما می افزاید که به نظر می رسد طاقت همه وزرا فرسوده است و آنها در مورد زمان توافق پیام های ضد و نقیضی می فرستند.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه گفت که توافق تا آخر شب هنوز ممکن است اما همتای ایرانی او موافق نبود.
آقای ظریف در جریان وقفه ای در مذاکرات در هتل کوبورگ وین از بالکن هتل به خبرنگاران گفت که او خسته و کوفته است و در مورد نتیجه گفت که دوشنبه نمی شود اما شاید سه شنبه به دست آید.
همزمان وانگ یی وزیر خارجه چین تاکید کرد که نباید انتظار توافقی بی نقص را داشت.
او گفت: "شرایط برای یک توافق خوب فراهم شده. به عقیده ما مذاکرات نباید و نمی تواند بیش از این به تاخیر بیافتد."
حسن روحانی رئیس جمهور ایران قرار بود دوشنبه شب نطقی تلویزیونی ایراد کند اما خبرگزاری رسمی ایرنا بعدا گزارش داد که او فقط پس از حصول توافق صحبت خواهد کرد.
صبح دوشنبه به نظر می رسید که مذاکره کنندگان در حال افزودن آخرین جزئیات به سند توافق ۱۰۰ صفحه ای که شامل پنج ضمیمه فنی است باشند تا مذاکرات نیمه شب به سرانجام برسد.
ضرب الاجل دوشنبه شب سومین مهلتی است که دو طرف از ۳۰ ژوئن - که ضرب الاجل اولیه بود - تعیین کرده اند.
با این حال عباس عراقچی معاون وزارت خارجه ایران بعدا اذعان کرد که "مسائل خاصی" باقی است.
دیپلمات ها به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند که این مسائل شامل تحقیقات آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد ابعاد احتمالا نظامی برنامه اتمی ایران، و درخواست این کشور برای رفع تحریم های تسلیحاتی سازمان ملل است و این درخواست که فعالیت های هسته ای این کشور در هرگونه قطعنامه تازه شورای امنیت سازمان ملل در تایید توافق جامع، غیرقانونی توصیف نشود.
اگر توافق مورد نظر به دست آید هنوز می تواند در کنگره آمریکا به مانع برخورد کند. بخش بزرگی از تحریم های ایران در کنگره وضع شده و فقط این نهاد می تواند در مورد لغو آنها تصمیم بگیرد.
رویترز به نقل از یک دیپلمات غربی می گوید که ایران و آژانس توافق کرده اند که موضوع ابعاد احتمالی نظامی را تا پایان سال میلادی جاری (اواسط دی ماه) فیصله دهند. بر اساس این گزارش، توافق مذکور شامل بازدید از سایت پارچین هم می شود.
با پوشش خبری ادامه مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱+۵ که برای هجدهمین روز متوالی در شهر وین، پایتخت اتریش در جریان است، با ما باشید.
منتظر اخبار بعدی باشید