دکتر قاسم برید لقمانی هدف از این اقدام را ارتقای کیفیت آموزشی دانشگاه عنوان کرد و افزود: اعتقاد ما بر این داست که ورودی خوب میتواند خروجی خوب داشته باشد، دانشجویانی که از طریق دوره روزانه وارد دانشگاه میشوند نسبت به دانشجویان شبانه رتبههای بهتری دارند و این دانشجویان میتوانند باعث بالارفتن کیفیت سطح علمی دانشگاه شوند .
وی قرار گرفتن در بین ده دانشگاه برتر کشور را هدف اصلی دانشگاه یزد در دوره جدید دانست و افزود: در همین راستا سال گذشته آییننامه جذب دانشجویان استعدادهای درخشان به تصویب رسید. به گفته وی اقدام بعدی که می توانست دانشگاه را به این هدف نزدیک کند حذف دانشجوی شبانه در مقطع کارشناسی و پذیرش دانشجو از دانش آموزان با سطح علمی بالاتر بود البته با توجه به اینکه حذف دانشجوی شبانه، باعث کم شدن بخشی از بودجه دانشگاه نیز میشود نیاز به ریسک پذیری داشت که خوشبختانه مدیریت دانشگاه این ریسک را پذیرفت و این امر انجام شد.
وی در تشریح اهداف این اقدام اظهار داشت: به دلیل حضور دانشجویان دوره روزانه و شبانه در کلاسهای درسی در کنار هم، وضعیت همسان و یکسانی برای یادگیری دانشجویان وجود نداشت که این برای تدریس مشکلاتی را ایجاد میکرد. به نظر وی، اگر دانشجویان در کلاسها یک دست باشند استادان بهتر میتوانند تدریس کنند و بالارفتن سطح کلاسها قطعا باعث بالارفتن کیفیت سطح دانشگاه خواهد شد.
وی درخصوص تعداد پذیرفته شدگان دوره شبانه در سالهای گذشته اظهار داشت: معمولا در مقطع کارشناسی بر اساس ظرفیت اعلام شده از سوی دانشکدهها و گروههای آموزشی داشتند، دوسوم دانشجوی روزانه و یک سوم دانشجوی شبانه پذیرفته میشد و در سال تحصیلی جدید به جای دانشجویان دوره شبانه کارشناسی دانشجویان روزانه جایگزین خواهند شد و ظرفیت هیچگونه تغییری نخواهد کرد.
به گفته وی استثنایی که وجود دارد این است که دانشجویانی که از طریق کمیسیون موارد خاص به دانشگاه منتقل میشوند آنها خود بخود شبانه محسوب میشوند و در کلاسهای درسی در کنار دانشجویان روزانه مشغول به تحصیل میشوند.