معاون دانشجویی دانشگاه یزد با بیان اینکه خوابگاههای دانشگاه یزد با جمعیتی بالغ بر شش هزار دانشجو، یکی از بزرگترین مجموعههای خوابگاهی دانشگاههای کشور است، از اعضای هیأت علمی و مسؤولان این دانشگاه دعوت کرد در هفته خوابگاه ها که از 26 اردیبهشت تا اول خرداد ادامه دارد سری به خوابگاه ها زده و از نزدیک با شرایط سکونت و زندگی دانشجویان خوابگاهی آشنا شوند.
دکتر علی مروتی با گرامیداشت هفتهی خوابگاهها اظهار داشت: از جمعیت بالغ بر 14000 دانشجوی دانشگاه یزد، در پردیس خوابگاهی 1 (دختران) بیش از سه هزار دانشجوی دختر و در پردیس خوابگاهی 2 (پسران) نزدیک به سه هزار دانشجوی پسر از سراسر کشور و از تمام مقاطع تحصیلی سکونت دارند.
وی، دسترسی سراسری به اینترنت در کلیهی ساختمانهای خوابگاه و سایتهای رایانه با همکاری معاونت پژوهشی و مدیریت شبکه و توزیع سه وعدهی غذایی (صبحانه، ناهار و شام) در خوابگاهها را از جمله نقاط قوت خوابگاههای دانشگاه یزد برشمرد و افزود: سرویس رفت و آمد دانشجویان بین خوابگاهها و دانشگاه به صورت رایگان با همکاری معاونت اداری و مالی و مدیریت امور عمومی از دیگر تسهیلاتی است که در اختیار دانشجویان خوابگاهی قرار گرفته است.
دکتر مروتی همچنین وجود امکاناتی نظیر تایپ و تکثیر، فروشگاه و بوفه با مشارکت بخش خصوصی در خوابگاهها را یادآور شد و اظهار داشت: بهرهمندی از فضای سبز گسترده و باصفای خوابگاهها و امکانات ورزشی نظیر سالنهای ورزشی و زمینهای روباز از دیگر مزایای سکونت در خوابگاههای دانشگاه یزد است.
وی ادامه داد: ادارهی تربیت بدنی دانشگاه نیز با برنامهریزی و برگزاری مسابقاتی در رشتههای مختلف در خوابگاهها، زمینهی افزایش شور و نشاط را ایجاد کرده است که درهفتهی خوابگاهها نیز مجموعهای از مسابقات را پیش رو خواهیم داشت.
معاون دانشجویی دانشگاه یزد فراهم شدن مقدمات تشکیل و تأسیس شرکت تعاونی خوابگاهداران یزد در اواخر سال 1393 بر اساس آییننامه صندوق رفاه و با نظارت دانشگاه یزد را از دیگر اقدامات صورت گرفته در یک سال اخیر عنوان کرد و افزود: از جمله اقدامات این شرکت میتوان به برنامهریزی برای خوابگاه متأهلی در سال تحصیلی 95-94 اشاره کرد که امیدوارم با حمایت دانشگاه یزد این امکان هر چه سریعتر برای دانشجویان متأهل دانشگاه فراهم شود. وی همچنین ساماندهی به خوابگاههای خصوصی و نظارت دقیقتر بر این خوابگاهها را از دیگر اقدامات این شرکت برشمرد و خاطر نشان کرد با حل پارهای از مشکلات دانشجویی و فرهنگی این گونه خوابگاهها و بهبود کیفیت آنها زمینهی اسکان دانشجویان دانشگاه یزد که طبق قوانین صندوق رفاه شرایط بهرهمندی از خوابگاههای ملکی دانشگاه یزد را ندارند در این خوابگاهها فراهم می شود.
وی در ادامه برخی اقدامات معاونت دانشجویی، مدیریت امور دانشجویی و اداره خوابگاهها در یک سال گذشته و برنامه های آینده این حوزه را بدین شرح اعلام کرد:
1- توسعهی اینترنت خوابگاهها و رفع نقاط کور با نصب بالغ بر 150 مودم ADSL.
2- راهاندازی ساختمان جدید مدیریت پردیس خوابگاهی 1 و راهاندازی فروشگاه، خرازی، بوفه و تایپ و تکثیر خوابگاه به صورت متمرکز.
3- افزایش امنیت خوابگاهها با اصلاح درهای تردد به خوابگاه، نصب دوربین مداربسته، نصب گیت کنترل الکترونیکی در پردیس خوابگاهی 1، کاهش تردد خودروها و تسهیل ورود و خروج.
4- ایجاد یک نقطهی توزیع غذا در پردیس خوابگاهی1اضافه بر سالن غذاخوری برای تسهیل در دسترسی دانشجویان و در نتیجه کاهش بار سالن غذاخوری غدیر و آزادسازی سالن بزرگ غدیر برای سایر برنامهها نظیر نمایشگاه و برگزاری آزمونها.
5- راهاندازی سالن ورزشهای رزمی و زمین فوتبال ساحلی در پردیس خوابگاهی2.
6- اصلاح قراداد پیمانکار تنظیف و فضای سبز خوابگاه و جداسازی آن از قرارداد مربوط به دانشگاه برای تسهیل و رسیدگی بهتر
7- اجرای طرح ناظران دانشجویی خوابگاه برای نظارت بر ارائه خدمات دانشجویی در خوابگاه.
8- تجهیز و راهاندازی مهمانسرای دانشجویی برای مهمانان خواهر دانشگاه یزد به ویژه در مسابقات و همایشها در پردیس خوابگاهی1.
9- اسکان بالغ بر 10000 نفر-شب مسافران نوروزی در تعطیلات عید نوروز سال 1394 در پردیس خوابگاهی1.
10- انتقال دانشجویان خوابگاه باغ ملی و در نتیجه آزادسازی ساختمان باغ ملی برای راهاندازی پردیس آزادی دانشگاه یزد.
برخی برنامههای آینده
1- توسعهی خوابگاههای متأهلی خودگردان توسط شرکت تعاونی خوابگاهداران و با همکاری معاونت دانشجویی دانشگاه یزد
2- افزایش نقاط توزیع غذا در پردیس 1 و 2 خوابگاهی و تجهیز و راهاندازی آشپزخانه جنب غذاخوریهای خوابگاه جهت افزایش کیفیت غذای خوابگاهها و در نتیجه کاهش بار آشپزخانهی مرکزی دانشگاه.
3- نصب گیت الکترونیکی ورود و خروج برای خوابگاه پسران و تکمیل گیتهای خوابگاه دختران برای افزایش سطح امنیت و آرامش در خوابگاهها
4- کاهش و حتیالمقدور حذف خوابگاههای استیجاری یا پراکنده و تجمیع دانشجویان خوابگاهی در محل پریس های 1 و 2 برای ارائه بهتر خدمات.
وی در پایان با تشکر از کلیه کارکنان زحمتکش خوابگاه اعم از کارشناسان اداره خوابگاه، نیروهای مدیریت خوابگاه، متصدیان، انتظامات، نیروهای تنظیف و فضای سبز، از مسؤولان و اعضای هیأت علمی دانشگاه دعوت کرد تا در هفتهی خوابگاهها (26 اردیبهشت تا اول خرداد) با شرکت در نماز جماعت مغرب و عشای خوابگاه و حضور در جمع دانشجویان خوابگاهی با شرایط سکونت و زندگی دانشجویان خوابگاهی از نزدیک آشنا شوند و دقایقی را با دانشجویان در خوابگاه سپری کنند.