معاون برنامه ریزی استانداری تهران در مصاحبه با خبرنگاران گفت:۲۰ درصد نانوایی های استان تهران آزاد پز شده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای ترکی در حاشیه برگزاری نخستین جلسه تنظیم بازار استان تهران که بخشی از آن با حضور کارگروه آرد و نان تشکیل شد، افزود: طبق مصوبه کارگروه آرد و نان کشور مبنی بر آزاد سازی حداقل 20 درصد از نانوایی ها در سطح کشور، برنامه ریزی کردیم و طبق آمار تا پایان سال 93، استان تهران به آن ظرفیت اعلام شده رسید.
ایرنا نوشت:
رییس اتحادیه نانوایان سنتی تهران از تعطیلی حدود 300 واحد نان سنتی در شهر تهران خبرداد و گفت: عوامل متعددی پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در بروز چنین وضعیتی موثر بوده که افزایش نرخ حامل های انرژی یکی از آن موارد است.
حسین نظری این موضوع را نیز یادآورشد که براساس ماده شش قانون هدفمندی یارانه ها دولت موظف است با اتخاذ تمهیدات مناسب از خسارت دیدگان اجرای قانون حمایت کند.
یادآور می شود: پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها تعداد نانوایی های تهران سه هزار و 800 واحد بود که با پیوستن واحدهای مجاز آزادپز به این صنف ، مجموع آنها افزون بر چهار هزار و 300 واحد شد .
هم اکنون بیش از 500 واحد نانوایی غیرمجاز آزاد پز در سطح شهر تهران مشغول فعالیت هستند .
رییس اتحادیه نانوایان سنتی ، مرحله دوم افزایش نرخ نان در سراسر کشور طی هفته های اخیر را مورد توجه قرار داد وگفت : با وجود وعده های مسئولان مبنی براینکه نرخ حامل های انرژی تغییری نمی کند اما هم اکنون قیمت گاز واحدها بالاست که در کنار افزایش 9 درصدی نرخ دستمزد از ابتدای سال و به تبع آن بالارفتن بیمه و سایرعوامل موثر به مشکلات آنها افزوده است .
وی از یکشنبه ها به عنوان روز اعتراض نانوایان نام برد و گفت: صاحبان واحدهای سنتی که بسیاری از آنها افراد سالمند هستند ،یکشنبه هر هفته با مراجعه به اتحادیه از مشکلات خود می گویند ، مسائلی که اتحادیه تاکنون از حل آن عاجز بوده است .
* سه عامل اصلی در بروز مسائل کنونی
به اعتقاد نظری در زمان حاضر سه عامل مهم مشکلات نانوایان را افزایش داده که یکی از آنها پیوستن واحدهای آزاد پز به سایر فعالان این حوزه است .
رییس اتحادیه صنف نانوایان توضیح داد: پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، واحدهای آزاد پز ، نان را به نرخ آزاد به فروش می رسانند که در آن زمان نزدیکی آنها به نانوایی های سنتی یارانه گیر مشکلی ایجاد نمی کرد اما حال که آرد از دو نرخی بودن خارج شده و آنها نیز تحت پوشش اتحادیه نانوایان سنتی قرار گرفته اند ، طبیعی است که نزدیکی واحدها به یکدیگر در کاهش مشتری این واحدها تاثیر بسیاری بگذارد.
وی درعین حال وجود بیش از 500 واحد آزاد پز غیرمجاز را در سطح تهران یادآور شد و گفت: ساماندهی واحدهای آزاد پز یکی از تکالیف اتحادیه نانوایان سنتی پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها است ، بنابراین به نظر می رسد با توجه به مستندات قانونی اتحادیه و نامه های ارسالی به نیروی انتظامی آنها باید به تکالیف قانونی خود مبنی برتعطیلی واحدها عمل کنند که این اقدام به طور قطع در ساماندهی وضعیت موجود بسیار موثر خواهد بود .
* فروش آرد به همکاران
نظری سپس گفت: در گذشته اگر برخی واحدهای سنتی به اندازه آرد تحویلی از دولت فروش نان نداشتند با عرضه چند لنگه آرد به همکاران خود قدری از هزینه ها را جبران می کردند که با توجه به آزاد شدن نرخ آرد دیگر چنین اتفاقی نمی افتد و طبیعی است که در آمدش کمتر و کمتر می شود .
به گزارش ایرنا ، با وجودی که نظری فروش آرد به همکاران خود را توجیه می کند اما این موضوع که پیش ازاین برخی واحدها آرد یارانه ای خود را به نرخ آزاد به قنادان می فروختند را نیز تکذیب نمی کند و می گوید: مواردی وجود داشت .
رییس اتحادیه نانوایان تهران در ادامه ، کاهش حدود 30 درصدی مصرف ضایعات نان که ناشی از دقت مردم در خرید نان شده را نیز از دیگر مسائلی برشمرد که در کاهش فروش نانوایان موثر بوده است .
** دولت تا پایان ماه آرد می فروشد
نظری سپس با بیان اینکه قانون هدفمندی یارانه ها امکان خرید آرد کیفی تر را برای نانوایان فراهم کرده و هیچ اجباری به خرید آرد از دولت وجود ندارد گفت : شرکت بازرگانی دولتی از طریق سایت خود اعلام کرده که تنها تا پایان اردیبهشت ماه ( دو دوره 10 روزه ) آرد مورد نیاز نانوایان را تامین می کند.
وی گفت : با توجه به یکسان سازی نرخ آرد درسراسر کشورو تلاش نانوایان برای جذب مشتری بیشتر طبیعی است که نانوا ترجیح دهد آرد کیفی را حتی با قیمت بالاتر خریداری کند .
رییس اتحادیه نانوایان تهران افزود: واردات گندم کیفی و مخلوط کردن آن با تولیدات داخلی درعرضه نان با کیفیت نقش موثری دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، تعیین قیمت ملی گندم و آرد همزمان با اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها اگرچه چشمانداز کاهش قیمت را در نانواییهای آزادپز و به خصوص نانهای صنعتی و فانتزی ترسیم میکرد؛ اما گویا برخی واحدهای تولیدکننده نان در اجرای این قانون با دولت همراه نشدهاند و همچنان در عرصه افزایش قیمت نان فانتزی، ترکتازی می کنند.
اختلاف قیمت در واحدهای فروش نان فانتزی
گذری به واحدهای پخت نان فانتزی در گوشه و کنار پایتخت نشان از اعمال سلیقهای قیمت در فروش انواع نان حکایت دارد؛ به نحوی که اختلاف قیمت در واحدهای فروش نان فانتزی در واحدهای یک محله، گاه به 100 تا 150 تومان هم می رسد. وقتی این اختلاف قیمتی را از فروشندگان نان پرس و جو می کنیم، پای کیفیت آرد تحویلی و نان تولیدی را به میان می کشند.
این موضوع را از زبان واحدهای نان صنعتی که به تازگی جای خود را در سفرههای مردم باز کرده اند هم می توان شنید. البته شاید بتوان تولیدکنندگان نانهای صنعتی را در همراهی بیشتری با دولت نسبت به نانواییهای پراکنده در سطح شهر دانست؛ چراکه آنها برای امضای تفاهم نامه با سازمان حمایت مصرف کنندگان پیشگام شده و توافق کرده اند که قیمت محصولات خود را بعد از اجرای قانون، از 12 تا 20 درصد کاهش دهند.
هزینههایمان بالا رفت
تهرانی، مدیرعامل یکی از شرکتهای بزرگ تولیدکننده نان صنعتی می گوید: در راستای حمایت از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، توافق نامه ای با سازمان حمایت به امضا رسانده ایم که بر اساس آن، قیمت 7 محصول پرفروش خود از جمله باگت فرانسوی، ساندویچی فرانسوی کوچک، ساندویچی فرانسوی بزرگ، نان هات داگ، باگت معمولی، بربری و نان همبرگری را تا 20 درصد کاهش دهیم.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر می افزاید: عدم افزایش قیمت، تا پایان فروردین سال 90 تضمین شده، این درحالی است که اگرچه قیمت ملی آرد نسبت به قیمت قبل از اجرای قانون، کمتر است، اما به واسطه تغییر قیمت حاملهای انرژی، هزینه ها افزایش یافته است.
این عضو انجمن تولیدکنندگان نانهای صنعتی می گوید: بسیاری از شرکتهای بزرگ تولیدی نان صنعتی که عضو انجمن تولیدکنندگان نانهای صنعتی هستند، از افزایش قیمت خودداری کردهاند، اما برخی شرکتها نیز در یک گام فراتر نسبت به کاهش قیمت، اقدام کردهاند.
تهرانی به یک معضل جدید در عرصه کاهش قیمت نانهای صنعتی اشاره کرده و میافزاید: البته به مرور زمان، این کاهش قیمت منجر به تمایل سوپرمارکتها برای خرید نانهای صنعتی شرکتهای تولیدی دارد که کاهش قیمت نداده اند، چراکه سود خرده فروشی آنها برای سوپرمارکتها بالاتر است؛ بنابراین با کاهش قیمت نانهای صنعتی از سوی برخی تولیدکنندگان مطرح، میزان اقبال سوپرمارکتها نسبت به خرید نان آنها نیز کمتر شده است.
وی خواستار افزایش کیفیت آرد تحویلی از سوی وزارت بازرگانی به تولیدکنندگان نان صنعتی میشود و می گوید: عملا آرد تحویلی به کارخانجات نان صنعتی با احتساب هزینه حمل و نقل و کیسه، 350تومان در هر کیلو تمام می شود، در حالیکه نانوایی های سنتی آرد را با قیمت 300 تومان در محل تحویل می گیرند.
تهرانی می گوید: در چنین شرایطی بسیاری از تولیدکنندگان نان صنعتی مجبور هستند تا آرد کیفی را با آرد تحویلی از دولت مخلوط کرده تا بتوانند نان کیفی پخت کنند.
قولهای نان فانتزیها به وزارت بازرگانی
گفته های تهرانی در حالی مطرح می شود که وزارت بازرگانی در هفته های آغازین اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، جلسات مشترکی را با تولیدکنندگان آرد و نان برگزار و از آنها قول گرفت تا آرد کیفی از کارخانجات آرد تحویل بگیرد و در مقابل تحویل این آرد کیفی به نانوایان، نان کیفی را نیز طلب کند.
به اعتقاد مسئولان وزارت بازرگانی، افزایش کیفیت آرد و نان، یک شبه امکانپذیر نیست و فرآیندی 6 ماهه را طلب می کند، در حالی که مردم نیز به عنوان مصرفکنندگان نان، اگرچه هفته ابتدایی قانون هدفمند کردن یارانهها، قیمت های جدید را میپردازند اما بعضا از دریافت نان کیفی نیز محروم شده اند که به نظر می رسد باید فکری برای حمایت از حقوق مصرفکنندگان نیز در این راستا کرد.
سرانه مصرف نان
برآوردها نشان می دهد که 94 درصد سرانه مصرف نان کشور را نانهای سنتی، 5 درصد را نان فانتزی و 1 درصد را نان صنعتی تشکیل می دهد، با این تفسیر که بعد از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، سهم نان سنتی 94 درصد، نان فانتزی 4 درصد و نان صنعتی به 2 درصد افزایش یافته است.
نان صنعتی به نان سرد بسته بندی شده همراه با شناسنامه تولید و پروانه ساخت تلقی می شود که بر روی بسته بندی، تاریخ و قیمت نان نیز ثبت شده باشد.
نان فانتزی باید تا 18 درصد کاهش یابد
همچنین محسن لزومیان، دبیر انجمن نانهای صنعتی استان تهران نیز به خبرنگار مهر می گوید: کاهش 12 تا 18 درصدی قیمت نانهای سنتی به تمامی اعضا ابلاغ شده است و بر این اساس آنها موظفند نه تنها افزایش قیمتی نداشته باشند، بلکه کاهش قیمت را نیز در انواع نان محاسبه کنند.
وی می افزاید: مصرف کنندگان نیز می توانند هرگونه تخلف را علاوه بر شماره تلفن 124 با شماره تلفن 22374005 اطلاع دهند تا از هرگونه تخلف جلوگیری شود.
به گفته لزومیان، بعد از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، تحلیلهای بازار نشان می دهد که مردم در خریدهای خود هدفمندتر عمل می کنند و بر همین اساس، تقاضای آنها برای خرید نان کاهش یافته است. به نحوی که هم اکنون نان صنعتی بعد از اجرای قانون، 30 درصد کاهش تولید داشته است.
جزئیات توافقات
بر اساس توافقات انجام شده از سوی وزارت بازرگانی با تولیدکنندگان نانهای صنعتی، قیمت نان باگت فرانسوی 350 تومان، ساندویچی فرانسوی کوچک 175 تومان، ساندویچی فرانسوی بزرگ 200 تومان، نانهات داگ 250 تومان، نان باگت معمولی 250 تومان، بربری فانتزی 400 تومان و نان همبرگری 175 تومان باید عرضه شود.
فروشندگان نان فانتزی چه میگویند
در این میان، فروشندگان نان های فانتزی در سطح شهر نیز برای افزایش قیمت خود دلایلی را مطرح میکنند. یکی از فروشندگان نان فانتزی در محله امیرآباد میگوید: برای پخت نان کیفی و جذب رضایت مشتریان مجبور هستیم که از آرد با کیفیت اعلا استفاده کنیم، یعنی آرد تحویلی از وزارت بازرگانی را با آرد با کیفیت مخلوط کرده و نان کیفی تحویل مردم بدهیم، بنابراین قیمت را هم باید معقول محاسبه کنیم.
وی تصریح می کند: از طرفی، هزینه های آب و برق و گاز نیز بالا رفته است و علاوه بر اینکه باید این افزایش قیمت را در مغازه متحمل شویم، دستمزد کارگران و تامین هزینه های خانوار بعد از اجرای قانون هدفمندی نیز به هزینهها اضافه میشود.
یکی دیگر از فروشندگان نان در خیابان ولیعصر هم می گوید: اگر دولت آرد کیفی را با قیمت ملی در اختیار نانوایان قرار دهد، به طور قطع آنها هم کیفیت کالای تولیدی خود را بالا می برند، اما اگر قرار باشد آرد را آزاد بخریم تا کیفی باشد و در مقابل قیمت نان را هم کاهش دهیم، برای ما صرفه اقتصادی ندارد.
وی می افزاید: البته شاید دلیل عدم کاهش قیمت از سوی برخی نانوایان نیز استفاده از نیروی ماهر باشد، چراکه باید این نیروها را بیمه کرد و همین امر، هزینه بر واحد صنفی تحمیل می کند؛ چراکه با افزایش قیمت، هزینه های خانوار بالا می رود و کارگر نیز باید دستمزد بالاتری را دریافت کند تا کار کیفی انجام دهد.
حمید علیخانی، معاون وزیر بازرگانی نیز در این رابطه می گوید که اگر واحد صنفی اقدام به رعایت مصوبات و توافقات انجام شده نکند، حتما با برخوردهای تعزیراتی مواجه خواهد شد.
وی معتقد است که مصرف کنندگان باید بعنوان افراد انتخابگرا، مسیر پخت نان در کشور را تغییر دهند، چراکه مشتری حاکم بلامنازع است و می تواند در کیفیت نقش داشته باشد
به گزارش مهر، این روزها مردم با دریافت یارانهها و آگاهی از افزایش قیمتها، حساسیت ویژه ای در چگونگی هزینهکرد مبلغ واریزی از سوی دولت به حساب آنها دارند و تلاش دارند تا حداکثر پس انداز را از این مبلغ داشته باشند.
آنها که خودرو دارند، بخش عمده ای از این پول را برای هزینه بنزین که بیشترین افزایش را داشته است، کنار گذاشته اند و بیشتر آنهایی که نه خودرویی دارند و نه بنزینی مصرف می کنند، دغدغه نان را در اولویت اول خود قرار داده اند، چراکه رقم قبض آب، برق و گاز را می توانند به نوعی با به کار بستن تجهیزات کاهنده و یا اندکی کنترل در مصارف، پایین آورند اما نان از کنترل مردم خارج است.
سنگک، نانی مقرون به صرفه
بر همین اساس، آنالیز قیمت انواع نان با رقمهای مصوب می توانند یکی از آلارم های نشانگر راه باشد؛ چراکه مردم می توانند با این آنالیز قیمت، نقشه راه خرید نان و تعیین نوع نان در سبد مصرفی خود را با قیمتهای فعلی مشخص کنند. بر این اساس، آنالیز قیمتی انواع نان نشانگر این است که با توجه به وزن چانه، قیمت و مباحث مرتبط با سلامت، نان سنگک در رتبه اول مقرون به صرفه بودن قرار دارد.
اگر وزن و قیمت هر چانه نان سنگک به ترتیب 700 گرم و 400 تومان، بربری 600 گرم و 300 تومان، تافتون 300 گرم و 200 تومان و لواش 170 گرم و 100 تومان باشد، آنگاه محاسبات سرانگشتی نشان می دهد که صرفه اقتصادی برای هر خانوار استفاده از نان سنگک است.
آنالیز قیمت سنگک و پس انداز بیشتر برای مردم
بر این اساس، اگر هر خانوار به طور متوسط 4 نفر در نظر گرفته شود، بررسی ها نشان می دهد که نان سنگک مقرون به صرفهتر از سایر انواع نان برای این خانوار است، البته اگر نرخ هر نان سنگک را قبل از اجرای قانون 200 تومان و بعد از اجرای آن 400 تومان در نظر بگیریم:
یارانه واریزی از سوی دولت برای خانوار 4 نفره در ماه= 16 هزار تومان
متوسط تعداد نان برای خانوار 4 نفره در هر روز= 2 عدد
متوسط نرخ روزانه نان سنگک با قیمت جدید برای خانوار 4 نفره= 800 تومان
متوسط نرخ ماهانه نان سنگک با قیمت جدید برای خانوار 4 نفره= 24 هزار تومان
متوسط نرخ ماهانه نان سنگک با قیمت قدیم برای خانوار 4 نفره= 12 هزار تومان
پس انداز خانوار= 4 هزار تومان
حال اگر این محاسبات را برای همین خانوار در مورد نان لواش داشته باشیم، نتایج به شرح زیر است، البته اگر نرخ هر نان لواش را قبل از اجرای قانون 35 تومان و بعد از اجرای قانون 100 تومان در نظر بگیریم:
یارانه واریزی از سوی دولت برای خانوار 4 نفره در ماه= 16 هزار تومان
متوسط تعداد نان برای خانوار 4 نفره در هر روز= 8 عدد
متوسط نرخ روزانه نان لواش با قیمت جدید برای خانوار 4 نفره= 800 تومان
متوسط نرخ روزانه نان لواش با قیمت قدیم برای خانوار 4 نفره= 280 تومان
متوسط نرخ ماهانه نان لواش با قیمت قدیم برای خانوار 4 نفره= 8400 تومان
متوسط نرخ ماهانه نان لواش با قیمت جدید برای خانوار 4 نفره= 24000 تومان
پس انداز خانوار= 400 تومان
بنابراین محاسبات نشان می دهد که نان سنگک اگرچه قیمت به ظاهر بالاتری را دارد، ولی به لحاظ ارزش غذایی تایید شده، بوه و پس انداز بیشتری را برای خانوارها به دنبال دارد. در این راستا می توان پیش بینی کرد که با توجه به گفته های قدیم مسئولان، دولت در نظر دارد تا کم کم به سمت توسعه استفاده از نانهای با ارزش غذایی بالا و به نوعی نانهای کامل پیش رود و نانهای با آرد سبوس گرفته شده را از سبد خانوارها حذف کند.
دولت چه می گوید؟
در این راستا، حمید علیخانی معاون وزیر بازرگانی گفت: «البته مردم را نمی توان به استفاده از یک نوع نان محدود کرد؛ چراکه ذائقه ها متفاوت است. البته ارزش غذایی نانهای سبوس دار به مراتب بالاتر از سایر نانها است.»
وی افزود: «میانگین قیمتی به نوعی در نظر گرفته شده است که مصارف نان کاهش یابد، چراکه هم اکنون سرانه مصرف نان در ایران 160 کیلوگرم اعلام می شود که نسبت به میانگین جهانی بسیار بالا است. بر همین اساس، قطعا در آینده نه چندان دور، مصرف نان در کشور کنترل می شود.»
علیخانی معتقد است، بیش از آنکه مردم به افزایش قیمت توجه داشته باشند، باید به وزن چانه های نان توجه کنند، ضمن اینکه کیفیت نیز باید ارتقا یابد و مردم باید کیفیت را در برابر افزایش قیمت مطالبه کنند.
وی گفت: «به نظر می رسد ظرف ماههای آینده، کیفیت نان ارتقای قابل توجهی داشته باشد.»
مردم بر این باورند...
"مریم. م" یکی از شهروندان تهرانی معتقد است: «با اعلام اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و بالا رفتن قیمت نان، وزن چانه هر قرص نان بالاتر رفته است و این موضوع می تواند، افزایش قیمت نان را مقرون به صرفه کند.»
وی گفت: «تجربه نشان داده است که همواره در روزهای ابتدایی افزایش قیمت نان، کیفیت بالا می رود ولی پس از گذشته کمتر از یک ماه که مردم به قیمت عادت کردند، کیفیت به حالت سابق برمی گردد و ضایعات بالا می رود.»
این شهروند معتقد است که قیمت نان لواش بسیار بالا است و برای مردم، خریدش صرفه اقتصادی ندارد. یا شاید دولت نمیخواهد خرید این نان برای مردم بصرفد تا سیاستهای خود را اجرا کند.
"محمدعلی. د" که در غرب تهران نانوایی دارد، می گوید: «به نظر می رسد اقبال مردم نسبت به خرید از نانوایی های دولتیپز کاهش می یابد، چراکه تاکنون فاکتور قیمت تمایز میان نانوایی های آزادپز و دولتیپز بود اما هم اکنون قیمت نان در همه جا یکسان است.»
وی می افزاید: «این قضیه به ضرر نانوایی ها است و دولت می خواهد بساط برخی نانوایی ها را برچیند.»
"حسن.ع" می گوید: «افزایش قیمت نان سبب شده تا بسیاری از خانوارها دغدغه داشته باشند که باید مبلغی اضافه تر از گذشته در سبد هزینه ای داشته باشند؛ در حالی که محاسبات نشان می دهد که باید لواش را از سبد خانوار حذف کرد. مقرون به صرفه نیست.»
"فاطمه. ع" معتقد است که افزایش قیمت نان تجربه ای است که مردم را به مدیریت هزینه ها وامی دارد، بنابراین بعد از این راضی نخواهند شد که هم قیمت بالاتری بپردازند و هم نان غیرکیفی دریافت کنند. نانوایی هم برای بقای خود باید نان کیفی دست مردم بدهد.
وی می افزاید: «در یک هفته اخیر به دلیل گران شدن قیمت نان، خرید روزانه نان را از ده عدد به 5 عدد کاهش داده ایم تا بتوانیم از عهده افزایش قیمت برآییم. البته خرید نان تازه باعث کاهش ضایعات هم می شود، چراکه تا پیش از این، هر هفته کیسه ای از نان خشک برای نانخشکیها داشتیم.»
یکی دیگر از شهروندان می گوید: «کیفیت بهتر شده است ولی هنوز در حد انتظار نیست و ضایعات باز هم وجود دارد، البته باید نانواها نان خوب به دست مردم بدهند تا مردم هم به افزایش قیمت راضی باشند. دولت باید نظارت کند تا نان کیفی به دست مردم برسد، در غیر این صورت اگر کیفیت به حالت سابق باشد، باز هم همان آش و همان کاسه.»
به هرحال باید دید که دولت چگونه می خواهد ضایعات سالانه 700 میلیارد تومانی نان را کاهش دهد و از سوی دیگر، با افزایش کیفیت، تقاضای به حق مردم را برای دلیل افزایش قیمت پاسخ دهد.
طبق اعلام مرتضی تمدن، استاندار تهران قیمتهای انواع نان مصوب این استان بدین شرح است که هر قرص نان سنگک با چانه 700 گرمی به قیمت 400 تومان، هر قرص نان بربری با چانه 600 گرمی به قیمت 300 تومان، هر قرص نان تافتون سنتی و خراسانی با چانه 300 گرمی به قیمت 200 تومان و هر قرص نان لواش و تافتون گردان با چانه 170 گرمی به قیمت 100 تومان است.
همچنین استاندار تهران در مورد روند قیمتگذاری نان در این استان توضیح داده است: «در این روند قیمتگذاری به سه موضوع مطابقت داشتن قیمت نان با یارانههای واریزی برای مردم، تعدیل قیمت آرد و وجود تفاوت قیمتها در استانها توجه شده است. به عبارتی قیمتها بهگونهای تنظیم شده که بین قیمتها و میزان یارانه نانی که به حساب مردم واریز شده است، رابطه وجود داشته باشد.»
وی که در یک گفتوگوی تلفنی با سیما سخن میگفت، اضافه کرد: «همچنین با در نظر گرفتن واقعی شدن حاملهای انرژی و همه مسائل مرتبط دیگر تعدیل قیمت آرد مدنظر قرار گرفت و علاوه بر این به تفاوت قیمتها در استانها نیز توجه شده است.»
قبل از این نیز عصر روز گذشته تمدن اظهار کرده بود: «قیمتهای اصلاح شده نان در شهرستانهای استان پایینتر از قیمت شهر تهران خواهد بود که توسط شورای آرد و نان هر شهرستان مصوب و اعلام خواهد شد. قیمتهای اصلاح شده نان در اطلاعیههایی که به امضای فرمانداریها و اتحادیهها رسیده است در واحدهای صنفی و نانواییها نصب شده و به رویت همه شهروندان میرسد.»
این در حالی است که مشاهدات خبرنگار ایسنا در سطح شهر تهران نشان میدهد صبح امروز نانواییهای این شهر در پخت نوبت اول خود قیمت نان خود را تغییر ندادهاند و هنوز قیمتهای جدید نیز در واحدهای نانوایی نصب نشده است.
از سوی دیگر حمید علیخانی، معاون وزیر بازرگانی نیز اعلام کرده است که مردم هر استانی از طریق پیامک با ارسال کدمخابراتی استان خود به شماره 30001518 میتوانند از قیمت مصوب نان در استان خود مطلع شوند.
به گفته وی قیمت هر کیلو گندم تا پیش از این از 330 تا 375 تومان بوده که اکنون به 250 تومان تقلیل یافته و قیمت هر کیلو آرد نیز پیش از این 395 تا 450 تومان بوده که با اجرای هدفمندسازی یارانهها این قیمت به 280 تا 300 تومان رسیده است. البته قیمت آرد برای نانواییهای بهرهمند از آرد یارانهای هرکیلو 7.5 و 45 تومان بوده است.
علیخانی همچنین عنوان کرده است که قیمتهای گندم و آرد در کشور یکسان است اما قیمت نان به صورت استانی خواهد بود.
بر این اساس طبق آمارهای این معاون وزیر بازرگانی تا پیش از اجرای هدفمندسازی یارانهها 85 درصد نانواییها یارانهای و 10 تا 15 درصد نیز آزادپز بودند که اکنون دیگر همه نانواییها با یک قیمت مصوب در استان خود محصولات خود را عرضه خواهند کرد.
علیخانی در مورد عرضه و تقاضای نان در کشور نیز گفته است که با وجود 65 هزار نانوایی در کشور میتوان نتیجه گرفت به ازای هر هزار و 100 نفر یک نانوایی در کشور وجود دارد.آخرین اخبار در مورد قیمت نان حاکی از این است که قیمتهای جدید نان در استان تهران به صورت رسمی توسط استاندار این استان اعلام و عنوان شده است که مردم هر استانی میتوانند از طریق ارسال پیامک به شماره 30001518 از قیمتهای نان در استان خود مطلع شوند.
طبق اعلام مرتضی تمدن، استاندار تهران قیمتهای انواع نان مصوب این استان بدین شرح است که هر قرص نان سنگک با چانه 700 گرمی به قیمت 400 تومان، هر قرص نان بربری با چانه 600 گرمی به قیمت 300 تومان، هر قرص نان تافتون سنتی و خراسانی با چانه 300 گرمی به قیمت 200 تومان و هر قرص نان لواش و تافتون گردان با چانه 170 گرمی به قیمت 100 تومان است.
همچنین استاندار تهران در مورد روند قیمتگذاری نان در این استان توضیح داده است: «در این روند قیمتگذاری به سه موضوع مطابقت داشتن قیمت نان با یارانههای واریزی برای مردم، تعدیل قیمت آرد و وجود تفاوت قیمتها در استانها توجه شده است. به عبارتی قیمتها بهگونهای تنظیم شده که بین قیمتها و میزان یارانه نانی که به حساب مردم واریز شده است، رابطه وجود داشته باشد.»
وی که در یک گفتوگوی تلفنی با سیما سخن میگفت، اضافه کرد: «همچنین با در نظر گرفتن واقعی شدن حاملهای انرژی و همه مسائل مرتبط دیگر تعدیل قیمت آرد مدنظر قرار گرفت و علاوه بر این به تفاوت قیمتها در استانها نیز توجه شده است.»
قبل از این نیز عصر روز گذشته تمدن اظهار کرده بود: «قیمتهای اصلاح شده نان در شهرستانهای استان پایینتر از قیمت شهر تهران خواهد بود که توسط شورای آرد و نان هر شهرستان مصوب و اعلام خواهد شد. قیمتهای اصلاح شده نان در اطلاعیههایی که به امضای فرمانداریها و اتحادیهها رسیده است در واحدهای صنفی و نانواییها نصب شده و به رویت همه شهروندان میرسد.»
این در حالی است که مشاهدات خبرنگار ایسنا در سطح شهر تهران نشان میدهد صبح امروز نانواییهای این شهر در پخت نوبت اول خود قیمت نان خود را تغییر ندادهاند و هنوز قیمتهای جدید نیز در واحدهای نانوایی نصب نشده است.
سامانه پیامک برای اعلام نان
از سوی دیگر حمید علیخانی، معاون وزیر بازرگانی نیز اعلام کرده است که مردم هر استانی از طریق پیامک با ارسال کدمخابراتی استان خود به شماره 30001518 میتوانند از قیمت مصوب نان در استان خود مطلع شوند.
به گفته وی قیمت هر کیلو گندم تا پیش از این از 330 تا 375 تومان بوده که اکنون به 250 تومان تقلیل یافته و قیمت هر کیلو آرد نیز پیش از این 395 تا 450 تومان بوده که با اجرای هدفمندسازی یارانهها این قیمت به 280 تا 300 تومان رسیده است. البته قیمت آرد برای نانواییهای بهرهمند از آرد یارانهای هرکیلو 7.5 و 45 تومان بوده است.
علیخانی همچنین عنوان کرده است که قیمتهای گندم و آرد در کشور یکسان است اما قیمت نان به صورت استانی خواهد بود.
بر این اساس طبق آمارهای این معاون وزیر بازرگانی تا پیش از اجرای هدفمندسازی یارانهها 85 درصد نانواییها یارانهای و 10 تا 15 درصد نیز آزادپز بودند که اکنون دیگر همه نانواییها با یک قیمت مصوب در استان خود محصولات خود را عرضه خواهند کرد.
علیخانی در مورد عرضه و تقاضای نان در کشور نیز گفته است که با وجود 65 هزار نانوایی در کشور میتوان نتیجه گرفت به ازای هر هزار و 100 نفر یک نانوایی در کشور وجود دارد.
محمود چمنی گفت: «قیمتهای جدید نان لواش سنتی با 170 گرم به 650 ریال و لواش دوار با 170 گرم به 600 ریال تغییر میکند.»
وی افزود: «بربری سنتی نیز در شهرستان تبریز با 500گرم وزن به 1750 ریال و بربری دوار نیز با 600گرم وزن به 1750ریال عرضه می شود.»
چمنی قیمتهای جدید در مورد سنگگ سنتی و سنگگ آزادپز را یکسان اعلام کرد و گفت: «دو نوع سنگگ به قیمت 2750 ریال به فروش خواهد رسید.»
وی خاطر نشان کرد: «لواش ماشینی خشک به قیمت 4650 ریال به ازای هر کیلو نان عرضه میشود و لواش ماشینیتر نیز به قیمت 3550 ریال برای هر کیلو به فروش خواهد رسید.»
منی گفت: «قیمت نان سنگگ ماشینی نیز به قیمت هر کیلو 3550 ریال به فروش میرسد.»
فرماندار تبریز تصریح کرد: «قیمتهای جدید به تصویب کمیته قیمت گذاری استان و شهرستان تبریز رسیده و استاندار آذربایجان شرقی نیز به عنوان رئیس کمیته این قیمتها را امضا کرده است.»
وی در ادامه با اشاره به نرخگذاری نان در جریان هدفمندی یارانهها گفت: «تعیین نرخ نان در کشور به صورت استانی و با توجه به نرخهای موجود آرد و هزینههایی حامل انرژی تعیین شده و سعی شده منافع نانوایان و مصرف کنندگان به تدریج و به طور مشترک منظور شود.»
فرماندار تبریز عنوان کرد: «تعیین نرخ جدید نان در شهرستان تبریز منافع نانوایان و مصرف کنندگان را در پی دارد و تلاش میشود تا این افزایش به صورت تدریجی صورت گیرد.»
چمنی یادآور شد: «با آزادسازی قیمت نان رقابتی سالم میان نانوایان در تولید نان با کیفیت به وجود خواهد آمد و مردم در خرید نان از نانواییهای مختلف بر اساس کیفیت نانوایی تصمیم خواهندگرفت.»
وی افزود: «نانوایان نیز خواهند توانست آرد مورد نیاز خود را به صورت آزاد از طریق بازار آزاد و یا شرکتهای تعاونی تهیه کنند.»
فرماندار تبریز یادآور شد: «کار گروه قیمتگذاری نرخ نان در تعیین نرخهای جدید به صورت یکسان در زمینه نانواییهای آزاد پز اقدام کرده است.»
وی گفت: «در اولین روز از آغاز اجرای طرح افزایش قیمت نان گروههای متعددی برای نظارت بر حسن اجرای هدفمندی یارانه نان در تبریز فعالیت خواهند کرد.»