فرماندار تفت در بازديد از باغ تاريخي علي نقي خان از سرمايه گذاران دعوت كرد تا در پروژه هاي بخش گردشگري تفت مشاركت كنند.
به گزارش روابط عمومي فرمانداري تفت، "محمود زارع رشكوييه" در اين بازديد كه معاون فرماندار، شهردار و مديران ميراث فرهنگي و اداره اوقاف شهرستان تفت نيز حضور داشتند با اشاره به قابليت ها و توانمندي بالاي شهرستان تفت در عرصه هاي گردشگري گفت: پتانسيل هاي عظيم و كم نظيري در عرصه گردشگري در شهرستان تفت وجود دارد كه احياي مجدد آن نيازمند مشاركت بخش خصوصي است.
فرماندار تفت برخورداري از مردماني بافرهنگ و ميهمان دوست، آب و هواي مطبوع، اقليم مناسب، باغشهر سرزنده و شاداب و نزديكي به مركز استان را از پتانسيل ها و قابليت هاي گردشگري تفت برشمرد و گفت: باغهاي متعددي در شهرستان تفت وجود دارد كه در كنار طراوت و شادابي، از جنبه هاي كم نظير تاريخي و گردشگري برخوردارند و مرمت و احياي آن در دستور كار مديريت ارشد شهرستان تفت قرار گرفته است.
وي با اشاره به ويژگي هاي طبيعي، معماري و تاريخي باغ علي نقي خان كه در فهرست آثار ملي نيز به ثبت رسيده است خواستار مشاركت بخش خصوصي در اين عرصه شد و گفت: مديريت ارشد شهرستان تفت آمادگي همكاري و مشاركت براي احياي بافت هاي تاريخي و تفرجگاههاي طبيعي شهرستان را دارد و همه سرمايه گذاران را به مشاركت در اين عرصه سودآور دعوت مي كند.
فرماندار گردشگري را از محورهاي مهم سند توسعه شهرستان تفت عنوان كرد و افزود: تفت به عنوان شهر نمونه گردشگري طبيعي كشور از قابليت هاي چشمگيري در اين بخش برخوردار است كه بايد از آن در مسير رشد و تعالي شهرستان تفت به نحو مناسب و با برنامه ريزي دقيق بهره برد.
يادآور مي شود باغ علی نقی خان با 20 هزار متر مربع وسعت به نام مالک نخستین آن مربوط می باشد با توجه به نوع و اندازه مصالح به کار رفته در بنا و شیوه معماری آن قدمت بنا به دوران قاجار باز می گردد و در تاریخ 11 مرداد 1384 به شماره ثبتی 12344 بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
قرارگیری سه خانه باغ افضلی،علی نقی خان و آستان قدس در کنار هم مجموعه ای نفیس و عظیم را بوجود آورده و گذر آب قنات در باغ،وجود درختان انار،زردآلو،چنار،توت و معماری درخور توجه بناهای مختلف، فضایی باطراوت و زنده به آن بخشیده است.
بنای باغ علی نقی خان را از لحاظ موقعیت قرارگیریشان می توان به 4 قسمت تقسیم کرد که شامل فضای هشتی و بنای متصل به آن که شامل هشتی،اصطبل،طویله،حمام،شربتخانه،باقیمانده های احتمالی برج و چند اتاق در جبهه شرقی- کوشک - پایاب و مطبخ می باشد.