زمان : 18 Farvardin 1394 - 00:17
شناسه : 102525
بازدید : 7460
 گزارش مونیز از جزئیات توافق لوزان /ارنست مونیز کیست؟ گزارش مونیز از جزئیات توافق لوزان /ارنست مونیز کیست؟
وزیر انرژی آمریکا گفت که توافق طولانی مدت با ایران دسترسی و شفافیت بی سابقه‌ای را فراهم خواهد کرد و جزئیات درباره مرحله بندی کاهش تحریم‌ها همچنان نهایی نشده است.
 
به گزارش تسنیم،"ارنست مونیز" وزیر انرژی آمریکا طی سخنانی در کاخ سفید گفت که توافق طولانی مدت با ایران، دسترسی و شفافلیت بی سابقه‌ای را فراهم می‌کند.
 
مونیز که به عنوان سخنران مهمان در کاخ سفید حضور پیدا کرده بود، گفت: ذخایر اورانیوم ایران از 10 هزار کیلوگرم به 300 کیلوگرم کاهش خواهد یافت.
 
وی افزود: در فردو هیچگونه مواد شکافت پذیر وجود نخواهد داشت و این تاسیسات دیگر جایی برای غنی سازی نخواهد بود و جایی برای تحقیقات با همکاری بین المللی خواهد بود.
 
وزیر انرژی آمریکا اضافه کرد: آمریکا و ایران در صفحه مختلفی در قبال توافق نبوده و ما در حال گفت‌وگو درباره توافق مشابهی با تاکیدات مختلف هستیم.
 
وی گفت: هیچ کشوری نمی تواند بازگشت پذیر بودن سریع [تحریم‌ها] را متوقف کنند و یک سال گریز هسته‌ای [زمان مورد نیاز برای ساخت بمب] نیاز مطلق بدون تردید است.
 
مونیز گفت: همچنان جزئیات درباره مرحله بندی کاهش تحریم‌ها باید مورد توافق قرار بگیرد و معتقدم که مرحله بندی در حال نزدیک شدن به بهترین مورد است.
 
وزیر انرژی آمریکا گفت که ایران قبول کرده که تعهداتی بدهد که هر مسیری به سوی بمب هسته‌ای مسدود شود اما هنوز جزئیاتی درباره مرحله بندی کاهش تحریم‌ها نهایی نشده است.
 
"محمدجواد ظریف" و "فدریکا موگرینی" پنجشنبه‌شب در کنفرانس خبری از حصول تفاهم سیاسی میان ایران و غرب درباره برنامه هسته‌ای تهران خبر دادند.
 
بر اساس راه‌حل به دست آمده، دوره زمانی برنامه جامع اقدام مشترک در خصوص برنامه غنی‌سازی ایران 10ساله خواهد بود. در طول این مدت، تعداد بیش از 5000 ماشین سانتریفیوژ در نظنز به تولید مواد غنی‌شده در سطح 3/67 درصد ادامه خواهند داد و تأسیسات هسته‌ای فردو به مرکز تحقیقات هسته‌ای و فیزیک پیشرفته تبدیل خواهد شد و بیش از 1000 ماشین سانتریفیوژ و تمامی زیرساخت آنها در فردو حفظ و نگهداری خواهند شد.
 
راکتور تحقیقاتی اراک آب سنگین باقی خواهد ماند و با انجام بازطراحی ارتقا یافته و روزآمد خواهد شد و در بازطراحی راکتور ضمن کاهش میزان تولیدی پلوتونیوم، کارآیی راکتور اراک به‌میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد.
 
براساس راه‌حل‌های به دست آمده، پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک، تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت لغو خواهد شد و همه تحریم‌های اقتصادی و مالی چندجانبه اروپا و یک‌جانبه آمریکا از جمله تحریم‌های مالی، بانکی، بیمه، سرمایه گذاری و تمامی خدمات مرتبط با آنها در حوزه‌های مختلف از جمله نفت، گاز، پتروشیمی و خودرو سازی فوراً لغو خواهند شد.
 
در چارچوب راه‌حل‌های به دست آمده؛ برای بازگشت پذیری متقابل تعهدات مندرج در برنامه جامع اقدام مشترک در صورت نقض تعهدات از سوی هریک از طرفها سازوکار لازم پیش‌بینی شده است.

پروفسور بر مسند وزارت

ارنست مونیز کیست؟

ارنست مونیز یک فیزیکدان هسته ای 69 ساله است.پدربزرگ وی یک مهاجر پرتغالی بوده است.وی در سال 1962 از دبیرستان دورفی فارغ التحصیل شد.مونیز در سال 1966 از کالج بوستون لیسانس فیزیک گرفت و دکترای خود را در سال 1972 در رشته ی فیزیک نظری از دانشگاه استنفورد اخذ کرد
به گزارش مرکز مطالعات راهبردی ایالات متحده (دیدبان آمریکا)به نقل از نشنال ژورنال، باراک اوباما روز دوشنبه،پروفسور ارنست مونیز از دانشگاه ام آی تی را برای وزارت انرژی معرفی کرد.مونیز در صورت تایید، جانشین استیون چو می شود.در ادامه نکاتی را درباره ی وی بیان می کنیم.

با دولت غریبه نیست:

مونیز یکی از اعضای کلیدی تعیین سیاست های انرژی در دولت کلینتون و اوباما بوده است.وی در سال های 1997 تا 2001، معاون وزیر انرژی بود.او در سال 1998، از نشت نزدیک به یک میلیون گالن مواد رادیواکتیو جلوگیری کرد.یک سال بعد وی نیم میلیارد دلار صرفه جویی کرد و یک اشتباه 16 ساله در هزینه ها را اصلاح کرد.در اوایل دولت کلینتون،مونیز به مدت دو سال مدیر دفتر علم و تکنولوژی رئیس جمهور بود.در سال 2009،مونیز به عضویت شورای مشاوران علم و تکنولوژی دفتر اوباما منصوب شد.مونیز همچنین تجربه شهادت در برابر کنگره را دارد،زمانی که در ژوئن سال 2000، درمورد سیاست های انرژی دولت و آینده ی گاز طبیعی بحث می شد.

طرفدار انرژی هسته ای:

مونیز حامی استفاده از انرژی هسته ای به جای سوخت های فسیلی است.در حالی که بعد از حادثه نیروگاه هسته ای فوکوشیما ژاپن در اوایل سال 2011، مونیز بعداً در همان سال گفت که« این امر می تواند اشتباه باشد» که این حادثه را به معنای پایان انرژی هسته ای بدانیم.مونیزر در این باره می نویسد امنیت و هزینه باید در ساخت نیروگاههای بزرگ درنظر گرفته شود.اما آنها ارزان تر،امن تر و با کارایی بیشتری هستند.اگر هم اکنون کشور، تکنولوژی های جدید را اختراع نکند،آمریکایی ها در آینده افسوس خواهند خورد.وی در ادامه می گوید،واشینگتن باید یک طرح داشته باشد تا در این دهه تعدادی از ساختمان های راکتورها را بازسازی کند و همچنین از تکنولوژی جدید حمایت شود.

هوادار گاز طبیعی (درحال حاضر):

 موضوعی که مورد آزردگی حامیان محیط زیست است،نظر مونیز در رابطه با افزایش تولید استخراج گاز از شیل است.همانطور که در گزارش ام آی تی درباره ی آینده ی گاز طبیعی در سال 2010 آمده است وی از این راه به عنوان پلی برای کاهش کربن در آینده نام می برد.در بلند مدت،گاز طبیعی می تواند به جای کربن جایگزین شود.وی در ادامه می گوید،برای چند دهه ی آینده،گاز طبیعی نقش مهمی در امکان کاهش قابل توجه انتشار کربن بازی می کند.

ارنست مونیز یک فیزیکدان هسته ای 69 ساله است.پدربزرگ وی یک مهاجر پرتغالی بوده است.وی در سال 1962 از دبیرستان دورفی  فارغ التحصیل شد.مونیز در سال 1966 از کالج بوستون لیسانس فیزیک گرفت و دکترای خود را در سال 1972 در رشته ی فیزیک نظری از دانشگاه استنفورد اخذ کرد.وی در سال 1973 به دانشگاه ام آی تی رفت و در سال های 1991 تا 1995 رئیس دپارتمان فیریک بود و مدیر مرکز شتاب دهنده خطی بیتس بود و همچنین یکی از روسای شورای پژوهشی دانشگاه ام آی تی هم بوده است.

ایان بولز درباره ی مونیز می گوید «وی تخصص و تجربه را به نهادهایی که در آنها بوده است،انتقال داده و برای علم اعتبار واقعی قائل است»

کارول براونر می گوید« من فکر می کنم این خبر خوبی است و وی می تواند اقدامات خوبی انجام دهد.مونیز با عملکرد این نهاد آشنا است و قدرت و ابزار آن را می شناسد.

سو تیرنی هم درباره ی وی می گوید« فکر نمی کنم کسی بهتر از مونیز برای این پست باشد.وی به خوبی با ماموریت های وزارت انرژی آشنا است و تقریباً بیشتر از هر شخص دیگری بر روی کره ی زمین برای این پست مناسب است»   

نویسنده: نیراج چاکشی/ منبع: نشنال ژورنال