یزدفردا: نشست مشترک کمیسیون بازرگانی داخلی و واردات اتاق یزد و کرمان به‌منظور هم‌اندیشی پیرامون مسائل واردات گوشت قرمز برگزار شد.

به گزارش یزدفردا: در این نشست، مهدی گرمسیری نایب‌رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی کرمان گفت: در حال حاضر اگر چه در زمینه گوشت منجمد مشکلی نداریم؛ ولی در خصوص گوشت گرم مشکلات متعددی از جمله نحوه واردات، تخصیص ارز و… وجود دارد. باتوجه‌به اینکه تنها چند استان از جمله یزد در بحث واردات گوشت گرم و یا دام زنده فعالیت دارند، می‌خواهیم از تجربیات یزد در این زمینه استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا زیرساخت‌های لازم را در کرمان نیز تأمین کرده و سپس به واردات گوشت گرم ورود کنیم.

محمدرضا شهنه پور رییس کمیته واردات کالاهای اساسی کمیسیون بازرگانی داخلی و واردات اتاق بازرگانی یزد در این نشست گفت: استان یزد نزدیک به دو سال است که واردات گوشت را از کشورهای روسیه، مغولستان، قرقیزستان و قزاقستان انجام می‌دهد. در حال حاضر استان‌های زنجان، مشهد، اصفهان، البرز و تهران واردات گوشت را انجام می‌دهند. متأسفانه روند به گونه است که در آینده نزدیک واردات برای استان یزد متوقف خواهد شد. از سوی دیگر هنوز تخصیص ارز صورت نگرفته و این برای سرمایه‌گذار شرایط مناسبی نیست.

شهنه پور ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی در حوزه واردات گوشت روی تهران تمرکز دارد. بر اساس آمار 90 درصد واردات گوشت در شهر تهران توزیع می‌شود. اما باید پذیرفت نمی‌شود تمام تمرکز واردات و توزیع در شهر تهران باشد.

وی تصریح کرد: ذخیره دامی کشور پایین است و تا یک سال آینده هم به واردات نیاز داریم و از طرفی قزاقستان و قرقیزستان صادرات دام زنده را ممنوع کرده‌اند و اصلاً در حال حاضر واردات هوایی دام زنده مقرون‌به‌صرفه نیست و سبب بالارفتن قیمت گوشت در کشور خواهد شد.

شهنه پور پیشنهاد کرد: اگر بتوانیم مجوز سکوی مشترک با کرمان بگیریم شرایط خوبی برای هر دو استان خواهد بود. باید سکوی تنظیم بازار برای جنوب شرق بگذاریم که چند استان با هم همکاری کنند. این بحث باید توسط نمایندگان مجلس و استانداران در سطح ملی پیگیری شود.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد نیز در این نشست به پروتکل‌های خاص واردات دام زنده اشاره کرد و گفت: دام زنده که زمینی وارد کشور می‌شود باید در یکی از کشتارگاه‌های مرزی کشتار شود. این کشتارگاه‌ها در سیستان و بلوچستان، مازندران و برخی دیگر از شهرهای مرزی وجود دارد. دلیل این دستورالعمل هم این است که ممکن است دام زنده باعث شیوع بیماری در کشور شود؛ بنابراین باید اولین کشتارگاه مرزی باید آن را کشتار کند. البته باید توجه داشت واردات بخشی از نیاز کشور را تأمین و گوشه‌ای از کسری را جبران می‌کند.

علی فاتحی نیا افزود: برنامه استان یزد برای واردات به این صورت بود که دام در فرودگاه یزد تخلیه سپس قرنطینه و در نهایت کشتار شود؛ ولی در تأمین ارز مشکل ایجاد شد.

وی با اشاره به اینکه در گوشت مرغ یزد، استان معین کرمان است گفت: در شرایطی که گوشت مرغ به‌اندازه کافی در استان یزد باشد، مجوز ارسال آن به استان کرمان داده می‌شود. در بحث گوشت قرمز نیز می‌تواند این اتفاق رخ دهد. استان یزد زیرساخت‌های خوبی برای این کار دارد. چند واردکننده و شرایط مناسب برای همکاری مشترک با کرمان را دارد. موضوع سکوی مشترک جنوب شرق نیز می‌تواند با نشست‌های مشترک در سطح استانداران پیگیری شود. از پتانسیل اتاق‌های بازرگانی نیز برای رایزنی با وزارت‌خانه باید استفاده کرد.

فاتحی نیا به وضعیت استان‌های کویری نیز اشاره کرد و گفت: استان‌های کویری از نظر پوشش گیاهی دچار ضعف هستند و در نهایت تولید دام به‌خصوص دام سبک ضعیف است. عشایر هم در این استان‌ها محدود هستند و در نهایت نمی‌توان به تولیدات داخل تکیه کرد. در حال حاضر روزانه حضور 500 تا 1000 راس دام از استان های فارس، خراسان جنوبی، کردستان و قم وارد استان یزد می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد با تأکید بر اینکه فاکتورهای بهداشتی مدنظر دامپزشکی است گفت: از نظر زمانی در پروسه ترانزیت زمینی در یزد محدودیتی نداریم و تقریباً 72 ساعته محموله‌ها می‌رسد در بدبینانه‌ترین حالت این زمان 4 روز طول می‌کشد و دو روز برای توزیع باقی می‌ماند که زمان مناسبی است و مشکلی ایجاد نمی‌شود.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا