یاد گرفتم با همکاری متخصصین چگونه میتوان تحول بزرگی ایجاد کرد
حجتالاسلام حسن روحانی با بیان اینکه در طول ۵ ماه ۶۰ بخشنامه راجع به مسائل ارزی و پولی صادر شد، گفت: مگر میتوان در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد نرخ دلار فلان مقدار میشود، بنابراین نتیجه آن است که مشکلات از عدم مشورت، خود شیفتگی و عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور و بیثباتی است
روحانی به تحصیلات حوزوی خود اشاره کرد و گفت: تحصیلات حوزویام در حوزه علمیه قم به مدت 10 سال بود و از اساتید بزرگی همچون آیتالله سلطانی، آیتالله فاضل لنکرانی، شهید بهشتی و شهید مطهری بهرههای فراوان بردم و در درس خارج از اساتید به نامی چون آیتالله سید محمد محقق داماد، آیتالله گلپایگانی و آیتالله حائری یزدی، درسها و فن اجتهاد را آموختم که در همین جا بر روان همه آنها درود میفرستم.
این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد:درس دانشگاهیام در رشته حقوق بود دوره لیسانس را در دانشگاه تهران گذراندم و فوقلیسانس و دکتری در خارج از کشور، اما حقوق و درس حقوق برای من پیام مهمی داشت؛ نه از این دیدگاه که بسیاری از سیاستمداران بزرگ دنیا درس حقوق خواندند بلکه از این دیدگاه که درس حقوق به من آموخت چگونه باید از حقوق مردم و منافع ملی به خوبی دفاع کرد؛ این درس حقوق بود که به من آموخت که فرق قطعنامه شورای حکام با شورای امنیت و یک کاغذ معمولی در چیست. آنکه حقوق نخوانده شاید این تفاوتها را به خوبی احساس نکند.
وی با اشاره به آغاز نهضت اسلامی از سال 41 گفت: من رهبری امام و یارانش را به جان خریدم و همواره به عنوان یک سرباز در نهضت اسلامی ایستادم، سخنرانیها، منبرهای پرشور و انقلابی، بازداشتها، تحت تعقیب قرار گرفتنها و ممنوع المنبر شدنها چقدر زیبا بود و آنجا بود که فهمیدم مسیر دستیابی به استقلال کشور آزادگی، استقرار احکام اسلام و مبارزه با استبداد در این سرزمین است.
روحانی در ادامه اظهار داشت: انقلاب شکوهمند اسلامی پیروز شد و پس از آن همواره افتخار آن را دارم که مسئولیتهایی را به عهده داشته باشم، همیشه نماینده مردم بودم،الان هم نماینده مردم هستم. مشروعیتی که از رای مردم به دست میآید چقدر سرفرازی دارد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه به سابقه اجرایی خود اشاره کرد و گفت: 20 سال با رای مردم در مرکز قانونگذاری کشور به عنوان رئیس کمیسیون دفاع و سیاست خارجی خدمت و انجام وظیفه نمودم و پس از آن نیز دو دوره نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری بودم و هماکنون نیز نماینده مردم استان تهران در مجلس خبرگان هستم.
وی با بیان اینکه نمایندگی امام(ره) و رهبری برای من افتخار بوده و هست، تصریح کرد: هر زمان که خواستم با امام (ره) ملاقات کنم لطف امام شامل حالم میشد و همان هفته یا هفته بعد میتوانستم ایشان را زیارت کنم و در طول رهبری رهبر معظم انقلاب همیشه نماینده ایشان بوده و هماکنون نیز نماینده ایشان در نهاد سری کشور یعنی شورای عالی امنیت ملی هستم؛ خوب میدانم نزدیکی با رهبری، آشنایی طولانی و ارادت 45 ساله از سال 1347 تا به امروز سرمایه بزرگی برای من است و اینگونه روابط نزیک میتواند برای حل معضلات کشور کمک کند.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دورههای گذشته توانستیم صلحآمیز بودن پرونده هستهای در شورای حکام را بعد از یکسال تلاش به اثبات برسانیم و فرصت لازم برای تکمیل فناوری هستهای و توسعه روابط با کشورها را به وجود آوریم.
وی در ادامه اظهار داشت: در کنار مسئولیت نمایندگی مردم و رهبری من در دوران دفاع مقدس مسئولیتهای سنگینی را بر دوش داشتم، گرچه افتخار دفاع مقدس از آن شهیدان، جانبازان و خانوادههای آنها است اما من نیز به عنوان یک سرباز سهمی داشتم. آن روزگاری که فرماندهی جنگ بر عهده آیتالله هاشمی رفسنجانی بود، ریاست بر ستاد قرارگاه خاتمالانبیاء را برعهده داشتم و همچنین فرماندهی پدافند هوایی با حکم حضرت آیتالله خامنهای از دیگر سمتهایی بود که در آن انجام وظیفه کردم؛ با حضور در ستاد پشتیبانی جنگ و ستاد پدافند، درسها آموختم و یاد گرفتم که با تخصص و همکاری با متخصصین چگونه میتوان تحول بزرگی در یک بخش پیچیده فنی بوجود آورد، یاد شهید بابایی و شهید ستاری گرامی باد که بار سنگین پدافند بر دوش آنها بود.
روحانی تصریح کرد: این تلاش و همکاری متخصصین بود که ما را در عملیات والفجر8 در سال 1364 قادر ساخت 73 فروند هواپیمای عراقی را سرنگون کنیم و دینا را به اعجاب واداریم.
وی افزود: درس دیگری که این مسئله به من آموخت این است که حراست از آسمان ایران نه تنها در بعد فضای جغرافیایی، بلکه در فضای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیز همواره نیاز به حراست، مراقبت و مواظبت دارد و آنگاه که تخصص و ابزار لازم فراهم شود دشمن سرکوب خواهد شد و ملت آزاد و در کنار امنیت و رفاه زندگی خواهد کرد.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دوران دفاع مقدس با پیروزی رزمندگان اسلام پایان یافت و بنده بلافاصله به مدت 16 سال مسئولیت دبیری شورای عالی امنیت ملی را به عهده گرفتم؛ دوران افتخارآمیزی که در 8 سال اول در کنار ریاست جمهوری آیتالله هاشمی رفسنجانی تلاش کردم و اولین دستاورد شورای عالی امنیت ملی در آن دوران بازپسگیری باقیمانده سرزمین اشغال شده توسط صدامیان، آزادی همه اسرا و زندانیان و محکومیت عراق در شورای امنیت سازمان ملل به عنوان متجاوز بود؛ این افتخار اول شورای عالی امنیت ملی در آن مقطع حساس است و سپس محکومیت صدام آنگاه که به کویت تجاوز کرد، قبل از آنکه کشورهای منطقه اعلام موضعگیری کنند اعلام موضعگیری بیطرفی فعال موجب حراست از منافع ملی و امنیت ملی شد و همگان را در موضعگیری ایران به تحسین واداشت.
وی ادامه داد: در دوره هشت ساله دوم در شورای عالی امنیت ملی که همزمان با دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی بود نیز اقدامات مهمی صورت گرفت، از جمله آن میتوان به امضای تفاهمنامه امنیتی با عربستان و رابطه نزدیک و گرم با این همسایه نام برد.
روحانی با بیان اینکه مسئله 11 سپتامبر و موضعگیری عاقلانه جمهوری اسلامی ایران در آن حادثه حساس، یکی دیگر از دستاوردهای شورای امنیت ملی بود، تصریح کرد: موضعگیری منطقی ایران در اشغال افغانستان و عراق همه مقاطع حساسی بود که من افتخار داشتم در این اقدامات سهم بسزایی داشته باشم.
روحانی به مسئله پرونده هستهای ایران اشاره کرد و گفت: مسئله مهم بعدی داستان توطئه آمریکا در مسئله پرونده هستهای در سال 1382 و بعد از اشغال عراق بود که با این بهانه میخواست کشور را در مسیر شورای امنیت، تحریم و جنگ قرار دهد که در این مقطع نیز با اقدامات به جا، توطئه آمریکا و رژیم صهیونیستی منجر به شکست شد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: پس از مذاکرات تهران با سه وزیر اروپایی، مقام معظم رهبری در سخنرانی خود در تاریخ 11/8/1382 این کار را تدبیر بدون عقبنشینی ایران و شکست توطئه آمریکا و اسرائیل اعلام کردند و در آن زمان ما توانستیم کشور را از شورای امنیت، جنگ و تحریم دور کنیم.
وی تصریح کرد: توانستیم صلحآمیز بودن پرونده هستهای در شورای حکام را بعد از یکسال تلاش به اثبات برسانیم و فرصت لازم برای تکمیل فناوری هستهای و توسعه روابط با کشورها را به وجود آوریم، پایان این دوره به گونهای بود که رهبری انقلاب از آن به عنوان مدیریت پخته و عاقلانه یاد کردند، در اینجا لازم میدانم که بگویم همه موفقیتهای شورای عالی امنیت ملی در طول 16 سال از آن مقام معظم رهبری بود.
روحانی با تاکید بر اینکه حضور در مجمع تشخیص مصلحت نظام در طول 22 سال و تصویب سیاستهای کلی در امور مهم کشوری به ویژه چشمانداز 20 ساله و سیاستهای کلی اصل 44 به تجربه من افزوده، خاطرنشان کرد: حضور بنده در مرکز تحقیقات استراتژیک و تحقیق در زمینههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به گونهای است که رهتوشه سنگینی را برای اداره کشور در اختیار دارم و به آن میبالم و به آن افتخار میکنم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ملت عزیز ایران ما امروز گرچه با مشکلات مهم اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاست خارجی مواجه هستیم و گرچه رشد اقتصادی ما در سالی که گذشت به جای اینکه 8 درصد باشد منفی بود.
روحانی با اشاره به بد اخلاقیهای موجود در جامعه گفت: رشد اقتصادی ما در سالی که گذشت به جای ۸ درصد منفی بود و پیش بینی میشود که در سال جاری همچنان منفی باشد. بیکاری از ۱۱ به ۱۲.۲ درصد، تورم از ۱۰.۳ درصد به ۳۰.۵ درصد ارتقاء یافت و این در حالی است که ما در ایران باعظمت زندگی میکنیم که دارای منابع غنی فیزیکی و مادی و دارای نیروی انسانی ارزشمند و فعال هستیم.
وی تصریح کرد: کشوری که در حساس ترین نقطه جهان قرار دارد و دارای جایگاه ژئوپلتیک و خاص و شاهراه گاز جهان است چرا می بایست گرفتار مشکلات معیشتی باشد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه مشکلات از مدیریت و تصمیمات فردی و عدم مشورت آغاز میشد گفت: مگر یک نفر یا چند نفر یا جمع کوچک قادرند کشور بزرگی مثل ایران را در شرایط توطئه اداره کنند؟ ما نیاز به همگان و مشورت کارشناسان داریم، مگر میتوان بهره بانکی را با یک نشست و برخاست یک یا دو رقمی کرد؟
وی ادامه داد: مگر میتوان در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد نرخ دلار فلان مقدار میشود بنابراین نتیجه آن است که مشکلات از عدم مشورت، خود شیفتگی و عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور و بیثباتی است.
نمایند مجلس خبرنگان با بیان اینکه مدیران در این ۸ سال مدام در حال تغییر و تحول بودهاند افزود: ۴ بار مدیر ارشد نفت جابجا شد وزیر مهمترین وزارتخانه سیاسی یعنی وزارت کشور ۴ بار و رئیس بانک مرکزی ۳ بار تغییر یافتند. ای کاش این بیثباتی در مدیریتی بود که متاسفانه در سیاست نیز این بیثباتی را شاهد هستیم.
روحانی با بیان اینکه در طول ۵ ماه ۶۰ بخشنامه راجع به مسائل ارزی و پولی صادر شد اظهار داشت: مردم مدیریت کارآمد و ثبات و آرامش و قدرت آینده نگری میخواهند. در کنار این مشکلات قانون گریزیها حتی عدم ابلاغ مصوبه مجلس به چشم میخورد، در حالیکه اساس کشور باید اطاعت از قانون و شفافیت باشد تا اعتماد در جامعه به وجود آید.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه به مشکلات کشور اشاره کرد و افزود: بداخلاقیها، اضافه کردن شکافها کنار گذاشتن یک جناح و منزوی کردن کارشناسان از جمله مسائل گذشته هستند.
روحانی با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید استفاده از تمام شایستگان انجام خواهد شد تصریح کرد: در دولت بنده همواره از متخصصین و صاحب نظران استفاده میشود. همچنین شورای پول و اعتبار و سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی به قدرت و استقلال خود میرسند.
نمایند مجلس خبرگان اظهار داشت: مردم بزرگوار اداره کشور میبایست اداره علمی و حکمرانی باید شایسته باشند. استفاد از نخبگان در همه عرصهها انجام شود با شفافیت در مورد مشکلات و آمارها با مردم صحبت شود تا بتوانیم از این طریق از پیچتاریخی عبور کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: اگر امروز مشکلات اقتصادی، گرانی، بیکاری، فساد اداری و ضربه بر اخلاق وجود دارد، و روابط ما با کشورهای جهان با مشکلات فراوانی توام است، علت آن این است که یک دولت کارآمد و مدیریت درست شکل نگرفته است.
وی با بیان اینکه کشورها بدون ارتباط سازنده با جهان پیشرفت نخواهند داشت گفت: جایی جهان امکان ناپذیر است ما میتوانیم با تعامل سازنده کشور را از مشکلات انجام دهیم و با گرانی و بیکاری مقابله کنیم، همچنین با یک حرکت صحیح در یک مسئله اقتصادی می توانیم بیکاری را حل کنیم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بیکاری امروز نه تنها یک مشکل اقتصادی است بلکه مشکل اجتماعی و معضل فرهنگی را نیز به دنبال دارد به طوری که شاهدیم از هر ۵ ازدواج یکی به طلاق منجر میشود و یا اینکه در عرصه اقتصادی کارخانههای کشور تنها ۲۰ تا ۴۰ درصد از ظرفیت فعال برخوردار است.
روحانی از اجرای برنامه مدون برای حل مشکلات اقتصادی اجتماعی، فرهنگی سیاست داخلی و خارجی خبر داد و خاطرنشان کرد: در دولت من برنامه کوتاه مدت یک ماه و صد روزه وجود دارد چرا که در زمان کوتاه قادریم تحولات اقتصادی را در کشور به وجود آوریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: با ایجاد یک دوره تنفس میتوان مشکلات کارخانهها را حل و فصل کنیم و همین طور با تفاهم بین بانک مرکزی و بانکهای کارگشا میتوان اجناس انبار شده داخل گمرکها را به بازار برگرداند و در عرصه سیاست خارجی نیز میتوان روابط خارجی را به صورت مناسبی تنظیم کرد چرا که روابط خارجی آرزو نیست بلکه این مقوله با شناخت جهان مشاهده واقعیتها و هزینه فایده کردن دست یافتنی است.
وی با بیان اینکه ایران یک کشور قدرتمند و حساس در منطقه است تصریح کرد: با میلیونها دل و نگاه مسلمانانی که به موفقیت این کشور چشم دوخته اند مقداری برنامه لازم است تا معضلات اقتصادی ناشی از تحریم حل شود، ما باید اقتصاد کور را از شرایط فعلی نجات دهیم و اخلاق را در جامعه احیا کنیم.
روحانی خاطرنشان کرد: فرهنگ مسئلهای نیست که بشود به صورت دستوری به مردم اعلام کرد بلکه می بایست در این مقوله با مردم تعامل شود. لازم به ذکر است بگویم دولت تدبیر و امید با توانمندی ملت و حضور نخبگان و مدیران لایق قادراست این مشکلات را به حل و فصل نهایی برساند.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه باید از مشورت بخش خصوصی برای حل و فصل مسائل اقتصادی استفاده کینم، تاکید کرد: تدبیر ما راه ساحل امید خواهد رساند دولت تدبیر و امید قادر است معضلات کشور را با کمک مردم و سرمایه ملی به حل و فصل برساند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 23,نوامبر,2024