رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بافق گفت: کود دامی به دلیل منشاء حیوانی می تواند حاوی انواع عوامل بیماری زا باشد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بافق گفت: کود دامی به دلیل منشاء حیوانی می تواند حاوی انواع عوامل بیماری زا باشد. به همین دلیل و به منظور جلوگیری از خطرات بیماری های مشترک بین انسان و دام فراوری کود دامی در دامداری ها و مصرف آن در زمین های زراعی مستلزم رعایت مراحل بهداشتی می باشد.

دکتر علی میرزایی درباره این مراحل بهداشتی اذعان داشت: کود دامی باید قبل از حمل و جابجایی و به منظور مصرف، حداقل به مدت یک ماه در محل مناسب جمع آوری و ذخیره شود این محل مناسب می تواند چاله ای نظیر چاله های سیلو کردن باشد. محل مذکور باید در دامداری بوده و با جایگاه نگهداری دام فاصله ای مناسب  (در حدود 25 متر) داشته باشد. همچنین به دور از آب های جاری و تحت الارضی با سطح بالا باشد. ضدعفونی کردن سطح کود در هر نوبت، دپو کردن و حمل و نقل با فرمالین تجاری 5 تا 10 درصد یکی دیگر از اقدامات لازم به منظور جلوگیری از شیوع بیماری ها می باشد.

پس از گذشت چند هفته و بر اثر بالا رفتن حرارت کود به دلیل عملیات تخمیر، انواع عوامل بیماری زا از قبیل ویروس ها، باکتری ها و تخم های انگل از بین رفته و کود آماده جابه جایی می شود.

وی در خاتمه یادآور شد: تخلیه کودهای حیوانی تنها در محل زمین های زراعی مجاز می باشد و تا زمان مصرف می باید روی کود را با نایلون، خاک و یا هرگونه پوششی که مانع از پراکندگی آن در محل بر اثر باد و سایر عوامل گردد پوشانده شود. وی اظهار امیدواری نمود دامداران و کشاورزان با رعایت توصیه های کارشناسان دامپزشکی در مورد فراوری و مصرف کود دامی مانع از شیوع بیماری های مشترک و همچنین آفت زدگی محصولات کشاورزی شوند.

                                   

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 









  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا