طرح های هشت گانه استانی فولاد بعد از سال ۱۳۸۵ کلید خورد .هرچند غول های فولادسازی ایران و به طبع آن ذینفعانش قصد داشتند طرح های فولادی به صورت دو بخش، نیمی در خوزستان و نیمی دیگر در اصفهان بنا نهند ولی با فشار دولت مهر و نظری که آقای احمدی نژاد داشت به مناطق محروم جهت رفع محرومیت و زدودن گرد فقر از چهره آنان در ۸ نقطه از ایران پخش شد .
جالب است بدانید هرچند دولت مهر قصد در احداث این واحدها در مناطق محروم داشت ولی بازهم دو قطب فولادسازی و دست اندرکاران آرام ننشستند و هر یک سهمی برای خود دست و پا کردند ،برای مثال طرح فولاد سپید دشت چهارمحال در نزدیکی واحدهای فولادی اصفهان کلید خورد و به نام محرومین آن خطه و به کام ثروتمندان اصفهان سرازیر خواهد شد .
طرح دیگر طرح شادگان بود که در نزدیکی فولاد خوزستان کلنگ زنی شد تا سهم خوزستانی ها هم کنار گذاشته شده و موازنه ثروت و قدرت صورت گرفته باشد .
در زمان قبل از انقلاب ذوب آهن در اصفهان ایجاد شد و به مدت چهل سال مردمان کویر نظاره گر حمل مواد معدنی از دل کویر به مناطق خوش آب و هوا جهت ایجاد ارزش افزوده بودند .
با توجه به اینکه در حال حاضر سه زون آهنی بزرگ یعنی یزد ،کرمان و خراسان (سنگان)در حال تامین خوراک واحدهای فولادی هستند میبینیم که همچنان اصفهان و خوزستان یکه تاز صنعت فولاد اند .
در دوران اصلاحات برنامه ریزی و زیرساخت هایی ایجاد شد که پس از آن اردکان نیز با وجود ذخایر عاریه ای، به دارندگان واحدهای فولادی ایران پیوست و در حال حاضر در حال راه اندازی سومین واحد احیای مستقیم و چندمین واحد فولادسازی است .
استان کرمان نیز به لطف سالیان متمادی سیادت بر سیاست ایران سهم خویش را گرفته و واحدهای فولادی به صورت قارچ گونه در حال ساخت و بهره برداری هستند .
تنها مکان باقی مانده با داشتن پتانسیل های بالا در تولید فولاد شهرستان بافق می باشد .
عایدی این شهر از چهل سال تامین خوراک ذوب آهن و ده سال تامین کنسانتره واحدهای احیای مستقیم تنها یک واحد آگلومراسیون است که محصول آن می بایست همچون سنگ آهن دانه بندی به ذوب آهن تقدیم گردد.
مسئولین محترم دولت تدبیر و امید
“و مکروا و مکرالله و الله خیر الماکرین”
امضا محفوظ