به گزارش روابط عمومی، امور فرهنگی و اجتماعی همایش گردشگری و توسعه جوامع محلی با رویکرد زمین شناختی و گردشگری مذهبی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و بخشداری خرانق در محل کاروانسرای خرانق برگزار شد.
در این همایش دکترطالع مشاور رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به نقش و اهمیت سمنها و فعالیت آنها در کشور اشاره و بر هدف اصلی آنها که شناخت فرهنگ ایرانی است تاکید نمود.
وی با اشاره به وجود عالمانی در یزد چون شهید آیت ا... صدوقی و آیت ا... خاتمی رشد فرهنگ و تمدن این دیار را یادآور شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز اظهار داشت: یزد بیشترین ظرفیت را از نظر سنن در خود داراست و میراث فرهنگی از اینکه حافظ این امانت است بر خود می بالد.
محمد مهدی شرافت بادگیرها، قناتها و آب انبارهای یزد را نشان از تمدن اصیل مردم استان دانست و گفت: مردم این خطه همیشه با مصالح بوم آور کویر آشنا بوده و استعداد نهفته خود را در این راستا به منصه ظهور رساندند. یزدی علاوه بر اینکه در معماری سنتی همیشه تحسین برانگیز بوده، فرهنگ دارالعباده را نیز سینه به سینه نقل نموده که یکی از آنها فرهنگ عاشورایی است و چنان این فرهنگ با روح او عجین شده که دارالعباده علاوه بر درالعلم به حسینیه ایران نیز شهرت یافته است.
وی در ادامه تصریح کرد: سنتهای مذهبی مردم یزد از جمله عزاداری در حسینیه ها، چاووشی خوانی، روضه خوانی و نخل برداری از دیرباز با روح مذهبی مردم عجین گردیده و تا به امروز حفظ شده است.
درادامه این همایش بخشدار خرانق با تسلیت ایام عزاداری امام حسین (ع) به نقش مهم سازمانهای مردم نهاد در سرنوشت کشور اشاره کرد و افزود: وجود تنها قنات زنده کشور، مناطق دره انجیر، سیاه کوه و وجود یوز آسیایی در خرانق زمینه های بسیار مناسبی برای جذب گردشگران خارجی و ایرانی فراهم نموده است.
گفتنی است پنلی با موضوع گردشگری مذهبی و اکوتوریسم از نمایندگان بخشهای مختلف از جمله بخش دولتی، فعالان رسانه، جوامع محلی، بخش خصوصی سرمایه گذار و نهادهای مردمی برگزار و ترویج گردشگری پایدار را ازدیدگاه تخصصی خود مورد بررسی و ارزیابی قرار دادند.