نشست علمي، تخصصي بررسي شعر انقلاب اسلامي برگزار شد
یزدفردا "شامگاه يكشنبه بيست و هشتم بهمن ماه سال جاري، چهارمين نشست علمي تخصصي دانشكده ادبيات دانشگاه يزد با موضوع بررسي شعر انقلاب اسلامي در محل سالن اجتماعات مجتمع علوم انساني دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه يزد در اين نشست كه با حضور آقاي دكتر محمد صادق بصيري، دانشيار و مدير گروه زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شهيد باهنر كرمان، آقاي بيژن ارژن، كارشناس دفتر نظارت موسيقي سازمان صدا و سيما و شاعر معاصر، تني چند از مسؤولان مجتمع و اعضاي هيأت علمي و دانشجويان برگزار شد، پس از تلاوت آياتي چند از قرآن كريم، آقاي دكترمجيد پويان ضمن خير مقدم به حاضران به بيان سخناني در خصوص تاريخچه شعر و غزل و نقد و چگونگي پيدايش شعر انقلاب اسلامي پرداخت.
درادامه آقاي دكتر محمد صادق بصيري در سخناني از ادبيات انقلاب به عنوان ادبيات مقاومت و پايداري نام برد و افزود: بايد در روزنامه ها و شب نامه هاي گذشته جستجو كرد تا به ادبيات مقاوت و پايداري رسيد كه گل سرسبد آن ادبيات انقلاب است و رسيدن به آن كار دشواري است.
دكتر بصيري با اشاره به دوره هاي مختلف آفرينش ادبي و نگرش هاي موجود در خصوص ادبيات پايداري و بررسي آن خاطر نشان ساخت: براي آفرينش ادبي بايد از دريچه نقد وارد شد و در دانشگاه ها به اين مسأله اهميت بيشتري داد كه اين امرمي بايست به دور اغراض شخصي و با تأكيد بر زبان خاص ادبيات هر دوره صورت گيرد.
سپس آقاي بيژن ارژن با ابراز خرسندي از اينكه دانشگاه به فكر شعر معاصر است سخنان كوتاهي در خصوص فراغزل بيان داشت و گفت: فراغزل نگاهي است كه در مي شود با كوتاه و بلند كردن جمله ها در شعر بدون اينكه آسيبي برسد به شعري دست يافت كه به نوعي ذوقالبين باشد.
وي در ادامه به قرائت چند نمونه از فراغزل و رباعي هاي خود پرداخت كه مورد تحسين حاضران واقع شد.
در پايان آقاي دكتر محمد كاظم كهدويي، رييس دانشكده زبان و ادبيات فارسي دانشگاه ضمن تشكر از حاضران و مدعوين به بررسي تأثير ادبيات انقلاب بر كشورهاي همسايه پرداخت و خاطرنشان كرد انقلاب اسلامي ايران و ادبيات مقاومت و پايداري آن خواه ناخواه بر كشورهايي نظير هند، پاكستان، تاجيكستان و ازبكستان تأثير بسياري گذاشته است كه اين مسأله نقد و بررسي بيشتري را مي طلبد و اميد است اين امر با تداوم برگزاري اينگونه نشست ها محقق شود.
یزدفردا