زمان : 25 Bahman 1386 - 23:23
شناسه : 9463
بازدید : 5542
 يادداشتي به قلم امام موسي صدر  در لوموند پاريس يادداشتي به قلم امام موسي صدر در لوموند پاريس
يادداشتي به قلم امام موسي صدر  در لوموند پاريس  در باره انقلاب اسلامي

 

يزدفردا :مقاله‌اي است درباره انقلاب اسلامي ايران به قلم امام موسي صدر كه در تاريخ 23/8/1978 مطابق با اول شهريور 1357 در روزنامه «لوموند» پاريس چاپ شده است.
امام موسي صدر، يك هفته پس از چاپ اين مقاله و در سفري رسمي به ليبي، ناپديد شد
 
بسم‌الله الرحمن الرحيم
نهضت مردم ايران با تمامي حركت‌هاي مشابه خود در جهان تفاوت دارد، زيرا چشم‌انداز جديدي فرا روي تمدن بشري قرار داده است؛ بنابراين، شايسته است كه همه علاقه‌مندان قلمروها و مسائل مربوط به انسان و تمدن، تحولات آن را با دقت دنبال كنند.
نهضت مردم ايران به رغم گستردگي كه دارد و به رغم اتهاماتي كه رژيم بر آن وارد مي‌كند، از گرايش‌ها، ريشه‌ها، اهداف و اخلاقيات اصيل و والايي برخوردار است.
نيروهاي راست از صحنه نهضت غايبند، هر چند كه نفت و بسياري موضوعات مهم ديگر در آن موضوعيت دارد. نيروهاي چپ بين‌المللي نيز از صحنه نهضت غايبند، هر چند كه ايران و اتحاد شوروي بيش از هزار كيلومتر مرز مشترك دارند. حزب كمونيست ايران، حضور چنداني در نهضت ندارد، هر چند كه از قديمي‌ترين احزاب اين منطقه به شمار مي‌رود؛ بنابراين، هيچ يك از نيروهاي چپ و راست، به اين اعتبار كه نماينده يكي از دو قطب جهان هستند، كمترين تأثيري بر اين نهضت ندارند.
ملت ايران اين مسائل را به خوبي مي‌داند. او مي‌داند اين رژيم كه نهضت را به واپسگرايي متهم مي‌كند، خود با سركوب آزادي و در پيش گرفتن روش‌هاي بدويِ حكمراني همه سازمان‌هاي ارتجاعي را رو سفيد كرده است. ملت ايران مي‌داند كه اين رژيم، براي جلب رضايت قدرت‌هاي بزرگ، در قرباني كردن منافع مردم و پيشكشي ثروت‌هاي آنها، هرگز ترديدي به خود راه نداده است. ملت ايران وقتي چنين رفتاري را با اصالت انقلابيون قياس مي‌كند، بر ايثار و فداكاري در راه آرمان آنان راسختر مي‌شود. اين ملت به رغم اين‌كه سلاحي در دست ندارد، با خون خود، قهرمانانه مبارزه مي‌كند و قدرتي شكست‌ناپذير ايجاد مي‌كند.

انقلابيون ايران به هيچ طبقه خاص اجتماعي منحصر نيستند، بلكه از همه ايران برخاسته‌اند: دانشجويان، كارگران، تحصيل‌كردگان، روحانيان و... همه و همه در اين انقلاب حضور دارند. ملت ايران با همه نسل‌هاي گوناگون خود در اين نهضت شركت جسته است؛ بازار، مدارس، مساجد، شهرها و حتي كوچكترين روستاها در اين نهضت مشاركت دارند.
همين حقايق است كه رژيم را بر آن داشته تا چپ و راست، شرق و غرب، سازمان‌هاي عربي و حتي فلسطيني‌ها را متهم كند و به اين ترتيب، به گستردگي و عمق مردمي اين نهضت اذعان كند.
حركت مخالفان رژيم شاه، امروز سيستم اطلاع‌رساني خاص خود را يافته است. گفته‌ها و سخنان رهبران آن از طريق كساني به ما مي‌رسد كه خود مخاطب اين سخنانند و اين سخنان در قلب‌هاي همه ملت ايران جاي گرفته است.
حق آن است كه بگويم: خاستگاه اين حركت و ايمان و آرمان آن همان اهداف بيكران انساني، اخلاقي و انقلابي است؛ موجي كه امروز ايران را درمي‌نوردد، بيش از هر چيز نداي پيامبران را در اذهان انسان‌ها تداعي مي‌كند.
اهداف انقلاب در مصاحبه مورخ ششم مي 1978 رهبر آن، امام خميني، با روزنامه لوموند، به روشني تصريح شده است. او با تأكيد بر اصالت اين حركت به ابعاد ملي، فرهنگي و رهايي بخش آن اشاره مي‌كند.
حوادث جاري ايران و رخدادهاي فاجعه‌آميز آن چند نكته اساسي را فراروي جهان امروز قرار داده است:
1ـ كساني كه به مسائل انساني و تمدن بشري اهميت مي‌دهند، شايسته است اين آزمون انساني را كه اكنون در ايران جريان دارد، به دقت بررسي و در برابر تلاش‌هاي مخالف و مغرضانه از آن حمايت كنند.
2ـ رژيم شاه پس از 37 سال حكومت و به رغم برخورداري از بيشترين امكانات، در همه امور، حتي در اين حد كه خود را از خشم ملت در امام نگه دارد، ناكام مانده است. اين همه در حالي است كه بزرگترين انبار تسليحاتي جهان سوم در اختيار همين رژيم قرار دارد.
۳ـ ارزش‌هاي اخلاقي انسان متمدن، امروز در ايران تهديد مي‌شود. تا زماني كه رژيم ايران تحت عناوين «پيشرفت» و «دمكراسي» به اَعمال سركوبگرانه، خونريزي و سلب آزادي ادامه مي‌دهد، هر قدر هم كه در جهان مورد حمايت قرار گيرد، نمي‌توان از اين ارزش‌ها پاسداري كرد.
4ـ رژيمي كه امروز با امواج نارضايتي مردم و خيل ناآرامي‌هاي داخلي روبه‌روست، ديروز از تضمين امنيت خليج‌فارس، اقيانوس هند و حتي سومالي سخن مي‌گفت. اين امر بيانگر آن است كه هيچ چيز بيش از حركت‌هاي مردمي اين چنين آن را پريشان نمي‌سازد. از جمله اين حركت‌ها «حركةالمحرومين» لبنان است كه خبرهاي آن در ميان مردم ايران انعكاس فراوان يافته است.
قتل‌عام‌هايي كه هم‌اكنون در ايران جريان دارد و رژيم تلاش دارد بر آنها سرپوش گذارد، هشداري به انسان معاصر، به وجدان و به احساس مسئوليتِ اوست. شايسته است كه انسان‌ها تصوير واقعي اين كشتارها و سركوبگري‌ها را به جهانيان عرضه بدارند و ضمن چنين خدمتي، بيزاري خود از اين اعمال را نمايان سازند.

منبع: كتاب اديان در خدمت انسان، صص 130 ـ 127
يزدفردا