زمان : 07 Mehr 1393 - 22:35
شناسه : 94144
بازدید : 2066
در حوزه سلامت نياز به همكاري بين بخشي جدي وجود دارد و اين ميسر نيست مگر با همكاري همگاني وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در جلسه كارگروه سلامت استان: در حوزه سلامت نياز به همكاري بين بخشي جدي وجود دارد و اين ميسر نيست مگر با همكاري همگاني

وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در جلسه كارگروه سلامت استان خطاب به حاضرين در جلسه گفت: ظرف بيست سال گذشته ديابت در استان يزد از 12درصد به چيزي حدود 25درصد افزايش پيدا كرده است.

به گزارش اداره كل روابط عمومي استانداري يزد، "سيد حسن قاضي زاده هاشمي" روز شنبه 5 مهر ماه در جلسه كارگروه سلامت استان كه در محل سالن همايش هاي حضرت باقرالعلوم (ع) و با حضور صنف شيريني ساز استان برگزار شد، اظهار داشت: چاره اصلي مشكلات ما در گرو همدلي و همكاري و هماهنگي است، بدليل اينكه در همه دنيا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ، 20 درصد از سلامت مردم را مي تواند تأمين كند، بنابراين بخش عمده سلامتي مردم در گروه همكاري ساير بخشهاست و اين جلسه نمادي از اين همكاري را نشان مي دهد و اميدوارم ساير استانها الگو گرفته و تلاش كنند كه همه مديران ارشد استان را به موضوع سلامت حساس نمایند.
قاضي زاده هاشمي ادامه داد: يكي از بخشهاي سلامت، غذاست، ساير بخشها هوا، صنعت و راه و شهرسازي، فرهنگي، صداوسيما و موسيقي است كه بر روان مردم تأثير مي گذارد كه به نظر مي رسد در طول دهه هاي گذشته ما يك مقداري كم توجهي كرديم، بايد در اين مسير بدون غوغاسالاري و اذيت كردن و نگران كردن مردم و ترساندن آنها، آهسته آهسته به سمتي حركت كنيم كه موضوع غذاي مردم به غذاي سالم تبديل شود.
وي گفت: يك بخش عمده مرتبط با مقوله فرهنگي است كه مردم خودشان بايد توجه كنند، يكي از دلايلي كه من خيلي به يزد علاقمندم توجه به آداب وسنن ايراني است، متأسفانه در كمتر شهري مي توانيم غذاي ايراني به وفوري كه در اينجا پيدا مي كنيم پیدا کرد كه مايه تأسف است كه ما نسل جوانمان با غذاي ايراني و خورشت ايراني ناآشنا هستند و دنبال غذاهاي وارداتي هستند، فست فود موجب بخشي از اضافه وزني است كه به آن اشاره شد و بخشي هم مدرنيته اي كه به آن مبتلا هستيم،خيلي بد است كه امروز بگويند پنجاه درصد استان يزد اضافه وزن دارند، درست است كه ما بايد جايگزين هاي شكر و شيريني ها را به بيماران و كساني كه اضافه وزن دارند توصيه كنيم، ولي همين طور كه نگاه مي كنيم 50درصد بايد از شيريني هاي جايگزين استفاده كنند بدليل اينكه اضافه وزن دارند و بخشي مبتلا به ديابت هستند.
مقام عالي وزارت بيان كرد: فكر مي كنم كه يكي از ويژگي هاي بسيار ارزشمند اين استان توجه به آداب و سنن ايراني است، در ميهماني، اخلاق، رفتار، خانواده، صفا، صميميت، انصاف، شجاعت، تندرستي و مهمتر از اينها دينمداري است، بنابراين در اين استان ميشود گفت در زمينه غذا بايد يك همت دسته جمعي شود، بنظر مي رسد بخشي از اين مشكلاتي كه براي شما روزافزون است شوخي نيست،ظرف بيست سال در ديابت در استان يزد از 12درصد به چيزي حدود 25درصد افزايش پيدا كند.
وي خاطر نشان كرد: در وهله اول خود مردم بعد صاحبان صنايع و بتدريج مي توان ذائقه ها را تغيير داد و همين طوري كه گفتم در حوزه غذا بايد جدي باشيم، اما مردم را نترسانيم،به توليدكننده نبايد آسيب برسانيم، از آنطرف نبايد توليد و اقتصاد بهانه اي براي آسيب به مردم بشود.
قاضي زاده هاشمي افزود: بعضي حوزه ها كه واقعا تخلف و تقلب و خلاف است، به محضي كه نزديك مي شويم صداي يك عده اي در مي آيد که توليد آسيب مي بيند! ما موظفيم حمايت از توليدكننده ها هستيم اما مكلف به مراقبت از سلامتي مردم نيز مي باشيم.
اين مقام مسئول اظهار داشت: مردم دولت را امين خودشان مي دانند و باور دارند به اينكه دولت از آنها و سلامتي اشان غافل نيست وحتما مواردي كه دولت متصدي يا مأمور به نظارت است، وظيفه اش را درست انجام مي دهد، بنابراين توليد نبايد بهانه اي باشد براي سو تدبير يا كاهش نظارتها و در عين حال نظارت ها نبايد با غوغاسالاري همراه باشد بنحوي كه مردم را از زندگي روزمره و تغذيه اي كه دارند بترسانيم.
وي گفت: شيرين كننده هاي جايگزين انصافا خوشمزه است، بخصوص وقتي كه انسان فكر كند شيريني آن بدون كالري است،البته بايستي ذائقه هاي جوانان را هم ديد، جوانان مهم هستند، من فكر مي كنم خيلي سخت نيست كه ذائقه ها را بتدريج تغيير داد، شما از همين سرانه شكري كه استفاده مي كنيد بتدريج كم كنيد خودش چند قدم بجلو مي رود.
قاضي زاده هاشمي ادامه داد: ثابت شده كساني كه اضافه وزن دارند علاوه بر اين جايگزين ها دوباره شيرينيهاي قبلي را در كنارش مي خورند و وزن اضافه مي شود، بنابراين آن هم نياز به فرهنگ سازي و توجه مردم دارد.
وي ادامه داد: در همين طرح تحول سلامت درست است رييس جمهور كاري كردند كه تا بحال اتفاق نيفتاده بود و حوزه سلامت را جزو اولويتهاي اصلي دولتشان قرار دادند و همه خدمتگزاراني كه هستند در حوزه سلامت نهايت همت خودشان را بكار گرفتند كه مردم درد و رنج كمتري داشته باشند، ولي ببينيد چقدر رضايتمندي ايجاد كرده است، همه باید به مردم نگاه كنند، توجه داشته باشند، به مشكلاتشان توجه كنند.
وي علت بيش از 50 درصد مرگ هموطنانمان را بي توجهي به نوع غذاي مصرفي دانست و گفت: سكته مغزي يا سكته قلبي كه عمده بدليل مصرف نمك و روغن است و در آمار ديابت اگر در دنيامتوسط 7 درصد است ما تقريبا دوبرابر داريم، در بعضي استانها كه بيمار ديابتي داريم بدليل مصرف شكر است و قند صرفنظر از آن ذخيره ژنتيكي كه وجود دارد و خب جبران ناپذير است، اما عوارض ابتلا به اين بيماريها قابل پيشگيري است.
وزير بهداشت اظهار داشت: اگر كنجد ارزان شود و مردم بجاي اين روغن ها روغن كنجد و روغن زيتون استفاده كنند، بنظر مي رسد كه خيلي علل مرگ و مير را مي توانيم كاهش دهيم، اينكار بايد در آموزش و پرورش به جديت پيگيري شود و منمطمئنم در شوراي سلامت استان مديران محترم آموزش وپرورش حضور دارند كه بايد به اين نكات خيلي اهميت دهند و ذائقه بچه هاي خودمان را از همين كودكي و كوچكي تغيير دهيم.
وي خاطر نشان كرد: در حوزه سلامت نياز به همكاري بين بخشي جدي وجود دارد و اين ميسر نيست مگر با همكاري همگاني.
اين مقام مسئول اضافه كرد: حتما بايد استاندارد رعايت شود و نظارت گردد ولي هر دو اينها كافي نيست، شما در حوزه هاي ديگر ديديد در طول اين سالها چقدر شهيد داديم چقدر افراد در زندانها اينطرف و آنطرف هستند ولي باز هم مثلا حوزه اعتياد چقدر ما گرفتاري داريم بايد مردم خودشان بخواهند و مردم را آگاه كنيم، خواهشم اين است اين نظارت را بجاي اينكه اداري كنيم مردمي باشد، حتما نظارت بر محصول باشد، نبايد بياييم در كارگاهها و كارخانجات مزاحم توليدكننده ها باشيم، نظارت نبايد باعث آزار و اذيت توليدكننده باشد و حتما بايد در محصول باشد.
وي در پايان گفت: اميدوارم استان يزد بخصوص در زمينه مصرف شيريني از نوعي كه كمتر مضر است،موفق باشد.