زمان : 18 Tir 1393 - 21:50
شناسه : 90859
بازدید : 2222
در زندگی آذر یزدی جز عشق چیز دیگری دیده نمی شود استاندار یزد: در زندگی آذر یزدی جز عشق چیز دیگری دیده نمی شود استاندار یزد کودکان و نوجوانان را پایه های اساسی جامعه انسانی خواند و گفت: هر ساختاری اگر پایه سستی داشته باشد، دوام و قوامی ندارد و آسیب پذیر خواهد بود و اگر جایگاه کودکان و نوجوانان در جامعه ما مستحکم نباشد جامعه متزلزل خواهد بود، بنابراین اصلی ترین توجه باید بر پرورش فکری فرزندان ما متمرکز شود.

به گزارش روابط عمومی استانداری یزد، سید محمد میرمحمدی" همزمان با روز ادبیات کودک و نوجوان صبح چهارشنبه 18 تیرماه در مراسم پنجمین سالیاد استاد مهدی آذر یزدی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یزد حضور یافت و ضمن ابراز خوشحالی از گرامیداشت مقام شامخ استاد آذر یزدی و تشکر از برگزار کنندگان این مراسم ، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را مهد پرورش فکر دانست و افزود: علیرغم اینکه استاد آذر یزدی تحصیلات آنچنانی نداشت اما فکر بلندی داشت و همین اندیشه والا وی را جاودانه ساخت.
استاندار یزد با اشاره به تغییر فضای رسانه ای و اجتماعی جامعه در طول سالیان گذشته و تاثیر آن بر زندگی افراد به ویژه کودکان و نوجوانان و تغییر شیوه های اثر پذیری و تربیتی ایشان خاطر نشان ساخت: قبل از اینکه وسائل ارتباط جمعی مثل رادیو و تلویزیون وارد زندگی افراد شود، معمولا بچه ها همراه پدر و مادرها در مراکزی مثل مکتب خانه و مسجد از مباحث مطروحه بهره می گرفتند ولی وقتی فضا تغییر کرد و پای رادیو و تلویزیون و دیگر رسانه ها به خانه ها باز شد ، طبیعی است که رغبت کودکان و نوجوانان برای حضور در اماکن قبلی کم شد و این هنرمندی امثال آذر یزدی را می رساند که به جا و به موقع به این امر توجه کرد و به این موضوع پرداخت که در آن فضا داستانهایی را عرضه کند که کودکان و نوجوانان از آن استفاده کنند و اگر اینچنین جایگزینهایی برای نسل نوپای ما به وجود نمی آمد ، احتمال اینکه کودکانو نوجوانان به سرعت از آداب و سنن و رفتار گذشتگان خود دور شوند وجود داشت.
وی در ادامه با بیان تاثیر قشر روحانی بر کودکان و نوجوانان افزود: در زمانی که هنوز ارتباطات به شکل امروزی در نیامده بود و رسانه ها بر کودکان تاثیر گذاری فعلی را نداشتند، کودکان بیشتر به مسجد می رفتند و در این مکان روحانیون از خدا و ائمه و دین صحبت می کردند و روحانیت نیز از چهره ای متقی، پاک ، عادل و از یک معنویت خاص برخوردار است. بنابراین فرزندان در آن فضا و محیط، انرژی می گرفتند، درس می آموختند، تنفس می کردند و گوش جانشان به این مسائل از ابتدای کودکی آشنا می شد ولی آنگاه که فضا تغییر کرد و انواع و اقسام سلیقه ها و دیدگاه ها بر زندگی کودکان اثر گذاشت، فرزندان ما با توجه به گوناگونی مسائلی که با آن روبرو بودند، در خطر داشتن ذهنی آشفته قرار گرفتند .
میرمحمدی ادامه داد: در این فضا بود که استاد آذر یزدی نام قصه های خوب را برای بچه های خوب به میان آورد و خوبی را اصل قرار داد و این ترکیب یعنی اینکه این دو مفهوم با هم مانوس هستند و این کارچقدر به جا اتفاق افتاد.
استاندار یزد کودکان و نوجوانان را پایه های اساسی جامعه انسانی خواند و گفت: هر ساختاری اگر پایه سستی داشته باشد، دوام و قوامی ندارد و آسیب پذیر خواهد بود و اگر جایگاه کودکان و نوجوانان در جامعه ما مستحکم نباشد جامعه متزلزل خواهد بود. بنابراین اصلی ترین توجه باید بر پرورش فکری فرزندان ما متمرکز شود.
عالی ترین مقام اجرایی استان یزد در ادامه خاطر نشان ساخت: آذر یزدی اگرچه هرگز به مدرسه نرفت، اما اندیشه ورز بود و ما نیز باید همواره اندیشه ورزی را مد نظر قرار دهیم و بدانیم که این عقلانیت و فکر و اندیشه است که اساس همه آثار وجودی انسان را تشکیل می دهد.
وی تصریح کرد: در طول تاریخ انسانهایی که اهل فکر و اندیشه نبوده اند هر چند که از نظر ثروت جایگاه مناسبی داشته اند، اما هرگز نتوانسته اند آثار وجودی جاودانی از خود به یادگار بگذارند چرا که جامعه به دنبال کسانی می گردد که الگویی از صفا و صمیمیت ، علم و دانایی و فکر واندیشه و صداقت باشند.
میرمحمدی سپس با اشاره به حضور با شکوه مردم استان یزد در مراسم تشییع پیکر آیت الله حاج سید جواد حیدری (ره) گفت: جوشش و خیزشی که از مردم در این مراسم مشاهده شد، نشان از همین موضوع دارد و آیا دلیل این امر جز این است که انرژی های مثبتی که در فضا بین این وجودها و سایرین ایجاد می شود، باعث این ارتباطات می گردد؟
وی ادامه داد: خیلی از افرادی که در مراسم تشییع ایشان شرکت کرده بودند، از نزدیک ایشان راندیده و محضر این بزرگوار را درک نکرده بودند ولی در این مراسم معنوی حضور یافتند و این ناشی از همان امواج وجودی است که در فضا جاریست و ییام خود را به همه می رساند و مگر چنین شخصیتی فارغ از فضای تربیت کودکی به این مقام دست یافته است؟
استاندار یزد خاطر نشان کرد: این بزرگوار و امثال او از کودکی پایه های فکری و عقلیشان مستحکم شده و در محیط سالم و عاری از دروغ و خشونت و خیانت رشد کرده و پرورش یافته اند و با صفا و محبت زندگی کرده و با عشق و علاقه بالنده شده اند و همه این مسائل تاثیر دوران کودکی بر افراد را می رساند.
میرمحمدی با بیان این نکته که در زندگی آذر یزدی جز عشق چیز دیگری مشاهده نمی شود گفت: اینکه عنوان پدر ادبیات معاصرکودک و نوجوان به او تعلق یافته امر بسیار زیبایی است .
استاندار یزد با اشاره به این موضوع که ادبیات مختص کودکان نوجوانان در دوره های قبل نیز موجود بوده افزود: اما این ادبیات، کودکان و نوجوانان ما را به نحو مطلوب پرورش نمی داد و در واقع برای ساختن بچه های خوب نبود.
وی بزرگترین رسالت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حال حاضر را ایجاد زمینه رشد فکر و اندیشه فرزندان جامعه و تقویت پایه های عقلانیت نسل آینده و تربیت آنان به عنوان نسلی فکور، اندیشمند و ارزشمند دانست و افزود: اگر به این نقطه برسیم، جامعه ما آسیب پذیر نخواهد بود.
میرمحمدی با اشاره به سخنان حسین مسرت از فعالین عرصه ادبیات و هنر استان ادامه داد: کسانیکه با استاد آذر یزدی محشور بودند و در محضر ایشان حضور پیدا می کردند طبیعی است که تحت تاثیر امواج وجودی ایشان قرار دارند، به مانند اقای مسرت که بیش از سی جلد کتاب دارد و در کانون کتاب نفس می کشد.
استاندار یزد کتاب را عصاره افکار و اندیشه کسانی دانست که در راه تحصیل دانش و فهم زحمت کشیدند، تفکر کردند، خلاقیت داشتند، از الهامات بهره بردند و از وجود اندیشمندان و بزرگان استفاده کردند و مطالب را به زبان روز بیان نمودند.
عالی ترین مقام اجرایی استان یزد، یکی دیگر از هنرهای آذر یزدی را تبدیل مطالب دشوار به آسان و ساده برای فهم توده مردم و نوجوانان و کودکان دانست و خاطر نشان نمود: لازم است به این امر توجه شود که باید با کودکان به زبان خودشان صحبت نمود.
وی افزود: گاه می بینیم که بزرگترها فکر میکنند بچه نباید بچّگی کند واگر حرکتی از آنها سر بزند فوری امر و نهیشان می کنند غافل از اینکه کودکی برای خود دوران و شرایطی دارد و ما اگر بخواهیم آن شرایط را درک کنیم باید در مواجهه با کودکان، خود را به جای آنها فرض نماییم و آنگاه همه حرکات کودکان برای ما قابل پذیرش است.
استاندار یزد با بیان این موضوع که نباید کودکان را محدود و امر و نهی نمود افزود: فرزندان ما باید در کودکی احساس آزادی کنند و اگر محیط بسته ای برای آنها فراهم شود و تحت تاثیر امر و نهی مداوم قرار گیرند، عنصر خلاقیت در آنها ضعیف می شود و این امر اثبات شده است که در محیط باز و فضای آزاد و برخوردار از آزادی است که ذهنهای کودکان خلاق می شود و رشد و نمو میکند و این امر پایه رشد اندیشه و فکر آنهاست.
میرمحمدی تصریح کرد: باید اجازه دهیم قوه خیال در کودکان تقویت شود چرا که قوه خیال مقدمه اندیشه است وامیدوارم این توفیق را داشته باشیم که برای کودکان دیارمان سرمایه گذاری فکری و عقلی کنیم.
وی با بیان این نکته که باید مراتب فکری را در جامعه دنبال کنیم و به این نقطه برسیم که وجود ارزشمندی برای جامعه باشیم افزود: امروز نیاز ما به دانش و بینش و به فکر و اندیشه است. اگر این مجموعه را فراهم کنیم و زمینه های بالندگی آنرا ایجاد نماییم و به سمتی برویم که فرزندان ما بتوانند در بوستان دانش و بینش و اندیشه رشد کنند، گلزاری زیبا ، دلنشین ، پسندیده و روح افزا خواهیم داشت و امیدوارم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به منزله بوستانی باشد که کودکان و نوجوانان این سرزمین در آن گلزاری باصفا و ارزشمند ایجاد می کنند.
استاندار یزد در پایان، خاطر نشان نمود: جا دارد از همه کسانیکه قلم به دست دارند و در جهت بهبود امر زندگی و سازندگی انسانها و بالندگی فرزندان این آب و خاک تلاش می کنند و همچنین قلم را نه در خدمت حب و بغض های صوری و ظاهری روزمره بلکه در خدمت وظیفه الهی قرار داده اند سپاسگزاری کنم و آرزو نمایم که این قلمها سر منشاء هدایتهای ارزشمندی برای ما و نسل کودک و نوجوان امروز و فردای ما باشد.