انتقاد دوباره سخنگوی دولت از طرح امنیت اجتماعی
الهام بدون اشاره به حضور برخی از دولتمردان دولت نهم در مجالس رقص در کشورهای خارجی نوشت: (نمی شود) در خيابان نوع خاصى از پوشش تبرج باشد و در مراسم ديگر «رقصيدن» مباح! «حلال» و «حرام» الهى تعارف بردار نيست! وی با اشاره ضمنی به فیلم منتسب به خاتمی که در آن وی با یک خانم غیر ایرانی دست داده است، از صدا و سیما انتقاد کرد.
غلامحسين الهام سخنگوي دولت در سرمقاله امروز روزنامه ايران به طرح ارتقاي امنيت اجتماعي انتقاداتي وارد کرد.
به گزارش «فردا»، سخنگوی دولت احمدی نژاد در یادداشتی با عنوان "محبت بیامد، مجریمت ببرد، منتشره در روزنامه ایران ارگان مطبوعاتی دولت با اشاره به قانون مجازات اسلامى پیرامون "زنانى كه بدون حجاب شرعى در انظار عمومى ظاهر شوند" نوشت: اگر نيروى انتظامى در مقام اعمال اين حكم قانون جزايى باشد، طبيعى است كه ضابط دادگسترى است و بايد طبق ضوابط و معيارهاى آن و تحت نظر مقامات قضايى عمل نمايد.
وزیر دادگستری در ادامه با اشاره به عدم لزوم اجازه ضابطان برای فعالیت های خود از سوی دولت افزود: سياست كيفرى و قضايى در اختيار قوه قضاييه بوده و طبيعى است كه اين قوه سياست هاى مناسب خود را در اين بخش بايد پى بگيرد. ارزيابى ثمرات و رفع نواقص و اشكال هاى آن با اصلاح قانون يا ساختار يا رفتار نيز از همين طريق دنبال مى شود؛ لذا چنانكه قبلاً اعلام شد، دولت به معناى رئيس جمهور يا هيأت وزيران فارغ از اين مسئوليت است.
نكته مهم ديگر آن است كه اگر طرح جامعى تدارك شده كه اعم از بخش قضايى است و سياست تربيتى، اصلاحى و بازدارندگى را دنبال مى كند كه مداخله همه بخش ها را لازم دارد و به نحوى اتخاذ همه ظرفيت ها و استعدادهاى فرهنگى، اجتماعى، براى اصلاح يك رفتار فرهنگى است، بايد به دولت نيز ارائه شود كه چنين نشده است.
وی در ادامه افزوده است: رئيس جمهور، چندين بار از طريق وزير كشور از نيروى انتظامى خواسته است كه طرح خود را در اين خصوص ارائه كنند و هنوز هم انتظار برنامه جامع اين نيرو را در اين خصوص دارد، اگر نيروى انتظامى خود را متولى طرح جامع مى داند دولت آماده دريافت و بررسى طرح است چون تاكنون چنين برنامه جامعى ارائه نشده است.
غلامحسین الهام همچنین در این یادداشت مدعی شده است: با فاصله زمانى دو سال از انقلاب اسلامى، بى هيچ بخشنامه دولتى، مردم ايران همگان حجاب و پوشش اسلامى را برگزيدند. با انقلاب فرهنگى و پس از بازگشايى دانشگاه ها، چهره دانشگاه ها به طور طبيعى تغيير كرد و پوشش اسلامى فراگير شد آن هم با غلبه چادر. بى پشتوانه دستور ادارى و تحكم حكومتى.
الهام همچنین با اشاره ضمنی به فیلم منتسب به خاتمی که در آن وی با یک خانم غیر ایرانی دست داده است، از صدا و سیما انتقاد کرد و نوشت : نمى توان يك پوشش را در كوچه و خيابان «جرم» دانست و در صدا و سيما، آن را الگوى پوشش مترقى و روز، تعريف كرد. يكى را به خاطر اين پوشش به تذكر و اخطار و بند كشيد و ديگرى را با همين سلك و ... تشويق و تمجيد كرد. يكى را فحشا دانست و ديگرى را هنر! نمى شود، «دست دادن» (مصافحه) مردان با زنان و دختران از يك سو موجه باشد و با لبخند اهل دين و نظر مواجه شود و در جاى ديگر نگاه كردن گناه و قابل تعزير!
الهام البته بدون اشاره به حضور برخی از دولتمردان دولت نهم در مجالس رقص در کشورهای خارجی ادامه داد: (نمی شود) در خيابان نوع خاصى از پوشش تبرج باشد و در مراسم ديگر «رقصيدن» مباح! «حلال» و «حرام» الهى تعارف بردار نيست!
وی ضمن توصیه به اینکه امور فرهنگى و اخلاقى و خصوصاً دينى را نبايد وجه المصالحه اهداف و اغراض سياسى و حزبى نمود. ادامه داد: رفتار انتظامى يا قضايى صرف يك مشكل يا معضل فرهنگى را حل نمى كند. رفتار قضايى يا انتظامى به عنوان آخرين راه و در حداقل لازم بايد مورد استفاده قرار گيرد.
الهام در پایان یادداشت خود می نویسد: غيرت دينى و حميت فرهنگى برادر عزيزم جناب احمدى مقدم را مى ستايم ولى بگويم كه جامعه ايرانى اسلامى ما سرشار از اين غيرت است. بنده نيز مسلمانم. حجاب را از احكام مسلم دين حنيف مى دانم؛ هم قلباً باور دارم، هم عقلاً آثار آن را در سلامت و تهذيب و ارتقا و كمال جامعه مؤثر يافته ام و ادامه میدهد: فكر مى كنم بخشى از مشكل خود ما هستيم. اگر جناب احمدى مقدم عزيز، باور دارد كه مسأله فرهنگى ابعادى فراانتظامى و امنيتى دارد و خود را متولى حل مشكل مى داند طرح جامع خود را به دولت ارائه دهد و اگر تصور آن دارد كه نيازى به ارائه طرح به دولت نيست چرا انتظار دارد دولت را به روش هايى بكشاند كه نمى دانيم به كجا مى انجامد و چه بسا برخى نگرانى هاى ناشى از آن نيز محسوس است