زمان : 13 Ordibehesht 1393 - 22:44
شناسه : 87099
بازدید : 8178
اهمیت و جایگاه درختان در بهبود محیط زیست اهمیت و جایگاه درختان در بهبود محیط زیست مریم احمدی

مریم احمدی"معاون آموزشی مؤسسه آموزش عالی دارالعلم یزد"اهمیت و جایگاه درختان در بهبود شرایط اقلیمی و در نتیجه ارتقاء کیفیت محیط زیست شهرها غیر قابل انکار است . درختان ریه‌های تنفسی شهرها می‌باشند و علاوه بر کاهش دما، تصفیه هوا ، کاهش آلودگی‌ها ، کنترل فرسایش خاک و سیلاب‌ها و جذب اشعه‌های مضرنور خورشید ، در زیباسازی محیط شهری نیز مؤثرهستند. در واقع درختان به عنوان نمادی از طبیعت جزء کارآمد و بسیار مهم در چهره شهرها محسوب می‌شوند و می‌توانند منشاء تأثیرات قابل توجه باشند. بنابراین ضرورت وجود آنها در شهرها اجتناب‌ناپذیر است.
در این میان فضاهای شهری اغلب محدودیت‌هایی برای رشد درختان ایجاد می‌کنند که این محدودیت احتمالی در دو بخش هوایی و زیرزمینی درختان قابل بررسی است. در واقع فضایی که درختان شهری برای رشد در اختیار دارند چه از نظر امکانات گسترش ریشه و چه از نظر فضای گسترش تاج اغلب محدود است. بعضی از این عوامل محدود کننده در قسمت هوایی شامل برخورد شاخه‌ها به سیم‌های حامل جریان برق، برخورد وسایط نقلیه با شاخه‌های درختان و ... در قسمت زیرزمینی شامل برخورد ریشه درختان و ضرورت برای جلوگیری از خسارات حاصله یکی از نیازهای اصلی و مهمی است که امروزه در شهرها احساس می‌شود.
اغلب درختان نمی‌توانند در بسترهای طبیعی شهرها رشد ‌کنند و بالندگی و اثربخشی دلخواه را داشته باشند مگر آنکه شرایط و زمینه‌های مصنوعی لازم برای رشد طبیعی شهرها رشد کنند و بالندگی و اثربخشی دلخواه را داشته باشند مگر آنکه شرایط و زمینه‌های مصنوعی لازم برای رشد مطلوب آنها در شهرها مهیا گردد. در واقع سطوح و فضاهای شهری باید طوری طراحی شوند که نه تنها پاسخگوی نیازهای شهری باشند بلکه بستر مطلوب برای کاشت و پرورش درختان را نیز فراهم کنند و یا اینکه از گونه‌های درختی متناسب با ویژگیهای فضای شهرها و مقاوم به استرس‌ها و عوامل نامساعد موجود در شهرها استفاده شود و با مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح کاشته شوند تاضمن اینکه گونه‌های سازگار محدودیت رشدی کمتری را متحمل می‌شوند هزینه‌های خدماتی ناشی از زندگی شهری بتوانند با کمترین هزینه نگهداری بهترین بازدهی را داشته باشند و بدون برنامه‌ریزی در سطح شهر می‌باشد.
در این میان تلاش برای تبدیل شهرداری‌های فعلی به مدیریت واحد شهری به منظور جلوگیری از ارائه خدمات به شهروندان درقالب مدیریت‌های متعدد، هماهنگی بین بخش‌های مختلف خدماتی در شهرها، برنامه‌ریزی اصولی و صحیح برای نگهداری و کاشت درختان شهری و افزایش آگاهی مسئولان و مردم جهت داشتن فضای سبز پایدار لازم و ضروری است.

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
مخاطبان آن لاین یزدفردا -فرداییان همیشه همراه یزدفردا در سراسر جهان