غلامحسين الهام سخنگوي دولت و وزير دادگستري صبح امروز سه شنبه به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه با حضور در جمع دانشجويان دانشگاه تربيت مدرس، آفت اين دانشگاه را سياستزدگي دانست و گفت: متأسفانه تنگنظريهاي سياسي و حزبي در برخي از حوزهها و به خصوص حوزه علوم انساني در اين دانشگاه موجب عدم رشد و پيشرفت شده و اين امر به اعتبار علمي دانشگاه لطمه زده است.
وي بيعدالتي در ساحت علم را بزرگترين جفا دانست و با بيان اينكه مهمترين بحث عدالت، عدالت آموزشي است، گفت: نبايد در عرصههاي علمي با تنگنظري راه علم آموزي را كاناليزه كرده و ارزشهاي انقلاب را به محدودهاي كه نهايتاً به انحراف و مباني سكولاريستي منجر شده، كشاند.
سخنگوي دولت افزود: دانشگاه تربيت مدرس نبايد دانشگاهي سكولاريستي شود، چرا كه اين كار خيانت به دانشگاه است.
الهام در بخش ديگري از سخنان خود با تأكيد بر اينكه امروز هيچ محدوديتي از جانب دولت براي فعاليت احزاب و مطبوعات در كشور بوجود نيامده است، خاطرنشان ساخت: اگر امروز اقبالي به احزاب صورت نميگيرد، اين بدليل كاركرد خود آنهاست نه دولت، چرا كه مردم ميخواهند از همه حصارها عبور كرده و وارد عرصه اداره كشور شوند.
سخنگوي دولت همچنين با اشاره به اينكه در 4 دوره رياست جمهوري قبل منهاي دوران نخست وزيري، آزمون حوزه در مديريت كشور بوده است، خاطرنشان ساخت: اما دوره جديد با به روي كار آمدن احمدينژاد، دوره آزمون مديريت دانشگاه در كشور است و امروز يك سوم از افراد دور ميز هيئت دولت جزو كادر علمي دانشگاهها هستند.
وي دولت نهم را در حوزه توجه به دانشگاه و علم يك فرصت دانست و تصريح كرد: دولت نهم به عنوان يك فرصت، مظهر خروجي انقلاب فرهنگي و مظهر وحدت حوزه و دانشگاه است.
الهام افزود: امروز شايد براي اولين بار است كه حوزه برنامهريزان برنامه پنجم توسعه با تلفيقي از اساتيد حوزه و دانشگاه شكل گرفته است و تجلي اين تلفيق نيز يعني دانشگاه تربيت مدرس.
سخنگوي دولت در ادامه با تأكيد بر اينكه نقادي كردن همه جا لازم و خوب است، تصريح كرد: اما بايد امروز احساس شود كه اگر دولت نقادي شود، در حقيقت دانشگاه نقادي شده است و به همين جهت دانشگاه تربيت مدرس بايستي عقبه علمي دولت باشد.
وي همچنين با اشاره به انتقادات از دولت در خصوص عدم بكارگيري نخبگان در عرصه اداره كشور تأكيد كرد: در هيچ دورهاي ارتباط دولت با نخبگان به اين صورت قوي نبوده است و هيچ جا رئيس دولت در حوزه تخصصي و تحليلي مسائل اقتصادي، صنعتي و مديريت كشور وارد نشده است.
الهام با اشاره به گزارش رئيس جمهور در خصوص تورم گفت: اين گزارش نشان ميدهد كه مدتهاست دولت با اين امور چالش داشته و همه آنها را بصورت تخصصي بررسي كرده است و از اول دولت نهم تاكنون نيز جلسات مباحثه سخت در مورد تعيين راهبردهاي اقتصادي شكل گرفته است كه همچنان ادامه دارد.
سخنگوي دولت در ادامه چالش هستهاي را مهمترين چالش ايران در طول تاريخ سياسي كشور دانست و تصريح كرد: سنگينترين مقوله در طول تاريخ سياسي ايران كه در طي آن مديريت، خلاقيت، ابتكار و توانمندي را در عرصه ديپلماسي كشور شاهد بوديم و هنوز هم ادامه دارد، عرصه هستهاي است.
وي موضوع هستهاي را براي تغيير و تحول و ارتقاء جامعه علمي ايران در دنيا بسيار موثر دانست و خاطرنشان ساخت: متاسفانه آن چيزي كه در اين ماجرا مورد اغفال واقع شده است، اهميت اين نهضت در دفاع از علم و نيروي علمي در كشور است.
سخنگوي دولت تكنولوژي هستهاي را تكنولوژي بومي و محصول خودباوري انقلاب و دانشگاه دانست و با تاكيد بر حراست از آن، گفت: مقاومتهاي صورت گرفته در موضوع هستهاي مساله مهمي در حمايت از علم و فناوري است.
الهام در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر ضرورت ميدان دادن به جوانان در عرصههاي مديريتي كشور، خاطرنشان ساخت: برخي از راسهاي احزاب كه ديروز به بركت انقلاب اسلامي وارد بازار كار شدهاند، به دليل حضور خود در قدرت، جوانان را بيتجربه مينامند و معتقد هستند كه تنها بايستي خودشان حضور داشته باشند در حالي كه آنها ديروز ديپلم داشته يا نداشته وارد عرصه مديريت كشور شدند و پس از آن بر اساس رانت يا استعداد صاحب مدرك شدند.
وي با بيان اينكه امروز بايد حلقه عرصه مديريتي كشور براي حضور جوانان باز شود، تصريح كرد: اين حلقه از نظر سياسي در دولت نهم باز شده و دولت محصور در احزاب نگشته است در حالي كه متاسفانه برخي اين كار دولت را هم نقد ميكنند.
الهام در ادامه با اشاره به اينكه عرصه اقتصادي كشور در اصل 44 قانون اساسي براي فعاليتهاي اقتصادي باز تعريف شده است، تصريح كرد:مردمسالاري ديني بايد در عرصه مشاركت سياسي، فضا را براي رقابت اقتصادي باز كرده و انحصارات دولتي شكسته شود همچنان كه در اين دولت شكسته شد و انحصارات علمي نيز بايد شكسته شود.
سخنگوي دولت در بخش ديگري از اين مراسم در پاسخ به سوال يكي از حضار در مورد سازمان مديريت و برنامهريزي با اشاره به اينكه در اين امر مقداري مشكلات حقوقي پيش رو بوده و هست، اظهار داشت: در مورد اين سازمان متاسفانه ادعاهايي هست كه بخشي از وقت صرف دفاع از امكان حقوقي و حق رئيس جمهور در اصلاح تشكيلات سپري شده است اما تشكيلات جديد در قالب دو معاونت منابع طبيعي و معاونت انساني زير نظر رئيس جمهور كار خود را آغاز كرده است.
الهام با بيان اينكه بايستي ظرفيت علمي اين معاونتها ارتقا پيدا كند، خاطرنشان ساخت: مركز تحقيقات هنوز ايجاد نشده است كه اصل هم همان است چرا كه بايد مجموعهاي توانمند بتوانند پشتوانه برنامهريزي راهبردي باشند.
وي در ادامه در مورد تاثيرات اين اقدام دولت با بيان اينكه تاثير اين جمع و جور شدن در برنامه بودجه سال آينده معلوم است، اظهار داشت: اما نبايد انتظار بازدهي سريعي داشته باشيم چرا كه تا اين سازمان جديد خود را پيدا كند زمان ميبرد.
رئيس ستاد مبارزه با قاچاق ارز و كالا در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه تحرك اين ستاد از زمان تصديگري الهام كاهش يافته است،گفت: تحرك اين ستاد به ادعاي همه اعضاي اين ستاد نه تنها توقف نيافته بلكه رو به رشد نيز بوده و شتاب هم داشته است و اين كار بخصوص در عرصه بحث سوخت بسيار جدي عمل كرده و دستاوردهاي خيلي خوبي نيز داشته است.
الهام با اشاره به اينكه در عرصه اطلاعرساني در اين ستاد تجديد نظر كردهام، افزود: اين تجديد نظر به اين علت است كه معلوم نيست ميزان اطلاعرساني چقدر در پيشبرد اهداف توفيق داشته و مانع اقدامات نشود اما عليرغم تجديد نظر در اين عرصه، در عرصههاي ديگر مانند عرصه فرهنگي كارهايي در زمينه فرهنگسازي صورت گرفته است.
وي در پاسخ به اشاره يكي از دانشجويان به صحبت جمشيدي سخنگوي قوه قضائيه مبني بر اين كه نبايد فقط از قوه قضائيه در خصوص مبارزه با مفاسد انتظار داشت و بايد از دولت و مجلس نيز مطالبه كرد، خاطرنشان ساخت: اينكه چرا مطالبات دانشجويان از دولت نيست به اين دليل است كه خود دولت در ارادهاش در مبارزه با فساد جدي است.
وزير دادگستري گفت: برخي از موارد در عرصههاي بانكي وجود دارد كه نوعاً مربوط به دورههاي قبل از دولت نهم است اما در مواردي كه دولت خود موجب شده است، در رفع آن نيز پيشتاز بوده است.
الهام اصلاح در ساختار بودجه را به جهت شفافسازي و پاسخگويي در همه عرصهها عنوان و خاطرنشان كرد: با اين كار دولت، بسترهاي فساد اداري در همه عرصهها خشكانده ميشود.
وي با تاكيد بر اينكه هيچ كس در دولت نهم رانت نداشته است، گفت: خود دولت لايحهاي را به مجلس براي كنترل اموال همه مسئولان اجرايي در همه رديف ارائه كرد و معتقد است كه بايد سيستمي تعيين شود تا همه رفتارها شفاف باشد.
سخنگوي دولت با تاكيد بر اينكه خروجي اقدامات دولت مشهود است، اظهار داشت: براي اولين بار بودجه جاري دولت از بودجه عمراني آن كمتر است.
الهام در ادامه در خصوص سفرهاي استاني و سوالي در اين خصوص مبني بر اينكه گفته ميشود اين سفرها پرهزينه است، تصريح كرد: كمهزينهترين روشها براي هزينههاي اداري در اين سفرهاي استاني شكل ميگيرد و از طرف ديگر سودي كه اين امر در بحث اجتماعي و سازندگي دارد قابل مقايسه با هزينهها نيست.
وي در مورد سفرهاي خارجي نيز گفت: سفرهاي خارجي هم بر منوال سفرهاي استاني با 18 ساعت كار روزانه و هزينه پائين يك نوع حركت جهادي است.
سخنگوي دولت ادامه داد: اما لذت اين سفرها عليرغم خستهكنندگي و سختي آنها در اين است كه جامعه احساس عدالت و پيوند با دولت داشته باشد.
يزدفردا -فارس