زمان : 21 Esfand 1392 - 12:19
شناسه : 85039
بازدید : 2640
ماهواره و نقش آن در زندگي مردم يزد ماهواره و نقش آن در زندگي مردم يزد

يكي از ابزارهاي مهم و تأثيرگذار در جهاني شدن يا جهاني سازي ماهواره مي باشد.
 ساده و روان چند جمله اي پيرامون ماهواره و نقش آن در زندگي امروزي مردم يزد بيان مي كنيم؛ مردمي كه آوازه¬اي جهاني دارند و ديارشان را ديار قنات و قنوت و قناعت ناميده¬اند و از آن مهمتر كه دارالعباده¬اش گويند و حسينيه ايران.
ولي زير پوسته اين شهر چه خبر است؟
يزد نيز همچون ساير استانهاي كشور در معرض جهاني شدن يا بهتر بگويم جهاني سازي قرارداردو يكي از ابزارهاي مهم و تأثيرگذار در اين زمينه نيز ماهواره مي باشد ابزاري كه بايد بپذيريم كه بيش از نيمي از مردم يزد از آن استفاده مي كنند و متأسفانه خيلي از آنها نمي دانند، چرا گفته مي شود ماهواره بد است.
به راستي آيا ماهواره بد است؟ خودتان قضاوت كنيد.
امروزه يش از 13 هزار شبكه ماهواره اي در جهان وجود دارد كه 3 هزار و 500 شبكه آن در ايران قابل دريافت است.
هر چند كه تنوع اين شبكه ها و برنامه هاي آن، هر انسان كنجكاوي را براي بررسي و تماشاي آن بر مي¬انگيزد، اما اينها خيلي مهم نيستند، كسي كه برنامه هاي مبتذل و مستهجن را تماشا مي كند مي داند كه چه
مي¬كند. اما چه كنيم كه خيلي ها نمي دانند كه دارند با دست خود آتش به زندگي خود و خانواده خود مي¬زنند؛ خود هيزم فراهم مي كنند و همسر و فرزندان خود را به آتش مي كشند و تازه بعد از شعله ور شدن آتش مي فهمند كه چه كرده¬اند كه ديگر خيلي دير شده¬ است.
مي پرسيد چطور و چگونه؟ پاسخ آن ساده است.
تغيير رفتار انسان ها معمولا به سه صورت است:
1) تهديد: گزينه اي كه در شرايط خاص اثرگذار است¬.
2) تطميع: اثر بخشي آن موقت، گذرا و پرهزينه است.
3) ترغيب و اقناع: گزينه اي كه بسيار موثر، بادوام و كم هزينه است.
از طرفي يادگيري انسانها به دو صورت است: هوشيار و ناهوشيار و به عبارتي آگاهانه و ناآگاهانه.
در يادگيري آگاهانه ما به دنبال يادگيري هستيم، مي دانيم كه چه مي خواهيم و در يك فرايند، موضوعي را فراگرفته و بر اساس آموخته خود عمل مي كنيم؛ حال آنكه در يادگيري ناهوشيار ما متوجه نيستيم كه داريم ياد مي گيرم، متوجه نيستيم كه داريم بر اساس اين آموخته ناهوشيار رفتار مي كنيم.
انسانها فكر مي كنند، اين فكر در فيلتري به نام نگرش (ذهنيت) عبور كرده و به رفتار تبديل مي شود.
نكته اينجاست و بصيرت هم همين است. امروزه شبكه هاي فارسي زبان ماهواره دقيقاً فيلتر ذهن ما را هدف گرفته¬اند؛ آنها نه با زور و تهديد و نه با تطميع، بلكه با اقناع و ترغيب، تلاش مي كنند ما خودمان رفتاري را انجام دهيم كه باب ميل آنها باشد. مثلا خودمان حجابمان را زير سوال ببريم و گاهي به آن دهان كجي كنيم.
ولي چطور؟ آنها در قالب برنامه¬هايي كه بصورت فيلم و سريال، مسابقه، آموزش و غيره پخش مي¬شود با استفاده از تكنيك هاي رسانه¬اي و عمليات رواني، نگرش ما را نسبت به هنجارها و ناهنجاري¬ها عوض مي¬كنند.
مي پرسيد چطور؟
خيلي ساده است. يك سريال جذاب و ديدني كه گاهي تا 170 قسمت هم ادامه مي¬يابد. با تم عاشقانه پخش مي¬شود كه در آن به كرات (تكرار، يكي از شيوه هاي عمليات رواني است) و به صور مختلف قبح و زشتي يك ناهنجاري مثل ارتباطات نامتعارف دختر و پسر، خيانت زوجين، خوردن مشروب، بي احترامي به والدين و غيره را از بين مي برد و با تكرار الفاظ، با نمايش اينگونه مسايل بصورت كاملا جذاب و هنرمندانه؛ نگرش فرد را نسبت به اين ناهنجاري اجتماعي، بصورت ناخودگاه عوض مي كنند.
اينجاست كه در يك برنامه به نام آكادمي، ساپورت پوشي را به صورت ناهوشيار آموزش داده و تبديل به رفتار بخشي از جامعه ما مي¬شود و الان نيز آرام آرام در حال ترويج شيوه جديدي از پوشش در جامعه ما هستند كه متاسفانه همه اين¬ها، غرايز جوانان و حتي ميانسالان جامعه ما را تحريك مي¬كند.
با نگاهي دقيق به اطرافمان، همسايه و هم محله¬اي مان مي توانيم افرادي را ببينيم كه چگونه رفتارهاي متفاوت با هنجارهاي اسلامي و اجتماعي جامعه را از خود بروز مي¬دهند.
بي شك برخي از آسيبهاي اجتماعي كه امروزه در سطح جامعه شاهديم از جمله بدحجابي، طلاق، نزاع و درگيري، اختلافات خانوادگي، فرار از منزل و غيره ناشي از تأثيرات برنامه¬هاي ماهواره است.
وسيله اي كه آرام و خاموش به قنوت و قناعت برخي¬ها آسيب رسانده و ناراحت كننده تر اين كه؛ خودشان هم متوجه نيستند كه آسيب ديده¬اند.
چرا كه امروزه برخي به يك چادري امل مي گويند و بي حجاب را فرهيخته و كلاس بالا؟! و ... و خود حديث مفصل بخوان از اين مجمل.
هيچ به زيرنويس اين شبكه توجه كرده¬ايد؟ كجا را نشانه رفته¬اند؟ چه چيزي را تبليغ و تهييج مي كنند؟
آيا سوال كرده¬ايد كه چرا رابرت مرداك يهودي به خود زحمت مي دهد و با صرف هزينه¬هاي گزاف، براي ما فارسي زبانان شبكه ايجاد مي كند؟ و برنامه پخش مي كند؟ و ...؟
تحليل محتواي برنامه هاي اين شبكه¬ها نشان مي¬دهد كه اغلب برنامه هاي آنها براي تغيير سبك زندگي اسلامي- ايراني ماست. ما با اين سبك زندگي زنده¬ايم و اگراين سبك زندگي تغيير كرد، آنها به هدف خود رسيده-اند. چرا كه ديگر براي تغيير رفتارمان به زور و پول نيازي نيست.
خود مشتاقانه به دنبال آنها خواهيم رفت هر چند كه بايد بيدار و بهوش بود ولي به بركت خون شهداء و در ظل توجهات حضرت بقيه الله الاعظم ارواحنا فداه و تحت زعامت و رهبري مقام معظم رهبري و بصيرت امت حزب الله، اين انقلاب به مسير خود ادامه خواهد داد. ان شاالله
تهيه كننده: محمدرضا مزيدي كارشناس ارشد علوم ارتباطات اجتماعي و سرپرست اداره برآورد اجتماعي فرماندهي انتظامي استان يزد

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
مخاطبان آن لاین یزدفردا -فرداییان همیشه همراه یزدفردا در سراسر جهان