هشدار :مسئولان چندين بار بخوانند!!!!
تاثير دي اكسيد گوگرد بر سلامت
• دی اکسید گوگرد چیست؟
دی اکسید گوگرد گازي فعال و بدون رنگ است. So2 زماني تشکیل میشود که سولفور موجود در سوختهایی از قبیل زغال و نفت به خصوص" نفت كوره "سوزانده شوند. منابع عمده SO2 شامل نیروگاهها و بویلرهای صنعتی و" كوره هاي آجر" است. عموماً بالاترین سطوح SO2 نزدیک به مجتمعهای صنعتی است.
• تاثير دی اکسید گوگرد بر سلامت
دی اکسید گوگرد گازي محرک است که توسط مجاری بینی گرفته میشود. سطوح فعالیت متوسط که منجر به تنفس دهانی میشود (مانند پیادهروی تند) موجب میشود که دی اکسید گوگرد اثرات خود بر سلامتی را نشان دهد.
• گروههاي در معرض خطر
کسانی که آسم دارند و فعالیتهای خارج از منزل دارند بیشتر از دیگران اثرات SO2 را تجربه میکنند. در یک تماس کوتاه، اثر عمده SO2 تنگی مجاری تنفسی مثل تنگی برونشها خواهد بود. این موضوع منجر به خس خس کردن هنگام تنفس، کوتاهی تنفس و فشردگی در قفسه سینه میشود. علائم با افزایش میزان SO2 و یا میزان تنفس افزایش می یابد.
.
در سطوح بالای SO2، ممكن است فشردگي قفسه سينه خسخس و كوتاهي تنفس براي كساني كه آسم هم ندارند اتفاق بيفتد. تماسهاي بلند مدت با دي اكسيدگوگرد ميتواند بيماريهاي تنفسي را موجب شود، مكانيسمهاي دفاعي ريه را كاهش داده و بيماريهاي قلبي را تشديد نمايد.
• ميزان AQI (شاخص كيفيت هوا) مرتبط با SO2
1- میزان 50-0: و نیاز به اقدامات احتیاطی خاصی ندارد.
2- میزان 100-51 : از نظر تاثیر بر سلامت متوسط است. نیاز به اقدامات احتیاطی خاصی ندارد.
3- میزان 150-101: از نظر تاثیر بر سلامت برای افراد حساس ناسالم است. کسانی که آسم دارند باید فعالیتهای بیرون از منزل خود را محدود کنند.
4- میزان 200-151: از نظر تاثیر بر سلامت غیر سالم است. کودکان، افراد مبتلا به آسم و بیماران قلبی، ریوی باید فعالیتهای بیرون از منزل خود را کم کنند.
5- میزان 300-201: از نظر تاثیر بر سلامت خیلی ناسالم است. کودکان، افراد مبتلا به آسم، بیماران قلبی و ریوی باید از فعالیتهای بیرون از منزل پرهیز کنند. دیگر افراد باید فعالیتهای بیرونی خود را کم کنند.
6- ميزان 500-301: از نظر تأثير بر سلامت خطرناك است. كودكان، افراد مبتلا به آسم و كساني كه بيماري قلبي ريوي دارند بايد در منزل بمانند. ديگران بايد از فعاليت در بيرون از منزل خودداري كنند.
تاثيرات آلودگي هوا بركودكان:
كودكان به دلايل زير نسبت به بزرگسالان در معرض خطر بيشتري از آلودگي هوا قرار مي گيرند:
1- كودكان و شيرخوارگان با سرعت بيشتري تنفس مي كنند و اين باعث افزايش تماس با مواد آلوده كننده هوا مي شوند .
2- كودكان اكثرا" تنفس دهاني دارند كه به اين ترتيب فيلتر بيني كه قسمتي از آلودگي هوا را مي گيرد بطور موءثر نمي تواند عمل كند.
3- كودكان بيش از بزرگسالان در محيط آزاد به سر مي برند بخصوص در فصول گرم و تابستان كه سطح آلودگي شديدتر است.
4- سيستم ايمني و ارگانهاي وابسته در كودكان هنوز نارس است و نسبت به آلودگي حساس تر است مثل سرب كه در استخوان هاي درحال رشد رسوب مي كند. آلودگي هوا باعث تحريك انسداد راههاي هوائي و تشديد آسم مي شود و برنمو سيستم عصبي و تنفسي و ايمني و غدد داخلي تاثير مي گذارد و مي تواند خطر سرطان را در سال هاي بعدي زندگي افزايش دهد
با تشكر ازفرستنده محترم
يزدفردا