يزدفردا "مراسم بزرگداشت و شب شعر قيصر امين پور به همت جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه يزد و با حضور شاعران معاصر كشوري و استاني، اسانيد و دانشجويان دانشگاه يزد جمعه شب، نهم آذرماه سال جاري برگزار گرديد.
در اين مراسم، دكتر سيد علي محمد ميبدي، رييس دانشگاه، ضمن گراميداشت ياد و خاطره شاعر فقيد، قيصر امين پور اظهار داشت: شاعراني به مانند قيصر امين پور و حميد سبزواري از آن دسته شاعراني بودند كه در سال هاي پس از انقلاب، با شعر خود ياور رزمندگان بوده اند.
وي افزود: شور و اشتياق دانشجويان و حضورشان در برگزاري اينگونه مراسم، تكليف مسؤولان و استادان دانشكده زبان و ادبيات را سنگين تر مي كند، چرا كه با اين شور و شعف، جاي برپايي كنگره ها و كارگاه هاي آموزشي شعر آموزي و شعرخواني احساس مي شود.
دكتر ميبدي با اعلام برپايي همايش شعر قدس خاطرنشان ساخت: به زودي همايش شعر قدس با همت دانشگاهيان يزد برپا خواهد شد و تيم مديريت دانشگاه با استقبال از برگزاري چنين مراسمي قول مساعدت مي دهد و حال آنكه دانشگاه يزد، انتشار يك نشريه ادبي رانيز به انتظار نشسته است.
در ادامه نشست حجه الاسلام زكريا اخلاقي، شاعر معاصر استان يزد با بيان خاطراتي از مرحوم قيصر امين پور اذعان داشت: قيصر از فرزندان هنرمند انقلاب بود كه فعاليت هاي خود را از حوزه هنري در سال هاي نخست انقلاب آغاز نمود و خود از پايه گذاران حوزه انديشه و هنر بود. شعر جنگ و انقلاب را او به ياري علي معلم، سلمان هراتي و غيره بنيان نهاد.
وي متذكر شد: قيصر تنها يك شاعر نبود، چرا كه او دستي نيز در زمينه خط و نقاشي داشت و دانش ادبي او نيز تحسين همگان را بر مي انگيخت تا جايي كه در پي تأليف پايان نامه اش با عنوان سنت و نوآوري در شعر معاصر زير نظر دكتر شفيعي كدكني، دكتر كدكني در جلسه دفاعيه قيصر اظهار داشت: اين بهترين پايان نامه اي است كه در دانشكده ادبيات دفاع شده است.
اخلاقي ياد آور شد: شعر قيصر قوي، سهل ممتنع و سرشار از آرايه هاي بديع و صنايع ادبي بود و كمتر كسي مي تواند اينگونه شعر بگويد. وي عنوان كرد: برخي چهره ها نشان دهنده و گوياي حرف هاي پشت چهره است و چهره متين و هميشه با لبخند قيصر نيز خود گوياي همه چيز است.
اين شاعر معاصر افزود: جامعه ادبي نشان داده، اگر كسي براي ادب، بدون چشمداشت قدم بردارد، قابل تمجيد است و مصداق بارز اين مدعا قيصر امين پور بود. اين برنامه با شعرخواني زكريا اخلاقي، دكتر سيد محمود الهام بخش، احمد رضا قديريان و چند تن از شاعران انجمن هاي ادبي شهرستان يزد و دانشگاه يزد ادامه يافت و پس
از قرائت بخشي از ني نامه قيصر امين پور با تك نوازي ني، شاعر معاصر كشوري، حميد سبزواري به ايراد سخن پرداخت.
سبزواري اظهار داشت: ميهن ما عزيزي را از دست داد مسلمان، مفيد براي جامعه و دوست داشتني كه طي سال ها روابط دوستانه با او جز خيرو عمل صالح از او هيچ نديديم. قيصر معلمي دلسوز و مهربان بود كه از دست رفتن او براي جامعه فرهنگي كشور، زيان بسيار سنگيني به شمار مي رود. وي خاطرنشان ساخت: آنها كه
قيصر را مي شناسند، خوب مي دانند كه حقيقتاً يك شخصيت معنوي و روحاني از دست رفت، انساني كه در همه صحنه هاي زندگي متعادل و در دوستي پابرجا و در اعتقادات خود ثابت قدم بود.
او كه هر انساني با ديدنش به او رشك مي برد. سبزواري افزود: در تمام طول زندگي اش هيچكس از او بي احترامي و درشت گويي نديد، از قدم درست برداشتن مضايقه
ننمود، هيچ دلي را از خود رنجه نكرد و آنگونه كه شايسته بود انجام داد.
اين شاعر متذكر شد: قيصر به راستي معلم اخلاق و در انسانيت يگانه زمان خود بود. اين مراسم با شعرخواني حميد سبزواري و چندتن از شعراي استان و دانشگاه يزد ادامه و با اهداي لوح يادبود به حميد سبزواري و زكريا اخلاقي و تجليل از شاعران استان خاتمه يافت.