زمان : 19 Bahman 1392 - 11:04
شناسه : 83176
بازدید : 4221
توصیه های طلایی برای پیشگیری از مسمومیت غذایی توصیه های طلایی برای پیشگیری از مسمومیت غذایی

کارشناس مواد غذایی مرکز بهداشت استان یزد  روش های  پیشگیری از مسمومیت‌های غذایی را تشریح کرد.

محمدرضا زارع کارشناس مواد غذایی مرکز بهداشت استان یزد  در گفت و گو با خبرنگار وب دا یزد،با اشاره به روش های  پیشگیری از مسمومیت‌های غذایی گفت:

گاهی اوقات ممکن است غذاهای معمولی توسط باکتری‌ها (میکروب‌ها) آلوده شوند. این میکروب‌ها با چشم غیر مسلح دیده نمی‌شوند و تحت شرایط ویژه می‌توانند سبب مسمومیت غذایی شوند.

وی ادامه داد: غذاهای مسموم کننده ممکن است بو یا مزه ناخوشایندی نداشته باشند. با وجودیکه اکثر مسمومیت‌های غذایی معمولاً ظرف ۲۴ ساعت برطرف می‌شوند، اما بعضی از آن‌ها می‌توانند کشنده باشند.

زارع تصریح کرد: مسمومیت غذایی می‌تواند همچنین در اثر آلودگی غذا با مواد افزودنی، فلزات سنگین (سرب، آرسنیک، جیوه و کادمیوم)، باقیمانده سموم دفع آفات نباتی و سایر مواد سمی که در مراحل تولید، نگهداری و فرآوری غذا تولید می‌شوند (مانند نیتروزامین و آفلاتوکسین) ایجاد شود.

این کارشناس موادغذایی با اشاره به این که رعایت ایمنی غذایی می‌تواند در جلوگیری از مسمومیت غذایی کمک کند توصیه کرد:  گوشت‌هایی را خریداری کنید که سرد باشند و بسته بندی مناسبی داشته باشند.

زارع با اشاره به این که هنگام خرید تخم مرغ، تخم مرغ‌ها را کنترل نمایید افزود: از خرید انواع شکسته و یا دارای بسته بندی نامناسب خودداری کنید.

این کارشناس با بیان این که از خرید قوطی‌های کنسرو دارای برآمدگی، فرورفتگی و یا نشتی خودداری کنید، عنوان کرد:  مطمئن شوید که درپوش آن‌ها شکسته نشده باشد. اگر فرآورده‌ای ظاهر و یا بوی ناخوشایندی داشت، به هیچ عنوان آن را نچشید.

وی متذکرشد: غذاهای منجمد را در انتهای خرید به سبد خرید خود اضافه شود تا در حین خرید گرم نشوند.

زارع عنوان کرد: گوشت و مرغ را از سایر غذاهای موجود در سبد خرید خود جدا نگهداری شود و همچنین این غذا‌ها را به منظور جلوگیری از نشت عصاره‌های آن‌ها در کیسه‌های پلاستیکی جداگانه نگهداری شود.

این کارشناس همچنین توصیه کرد: اگر فاصله محل خرید تا منزل  بیش از یک ساعت می‌باشد، برای غذاهای فاسد شدنی از یک خنک کننده مناسب استفاده شود.

 زارع با اشاره به روش نگهداری غذا توصیه کرد:  دمای یخچال را در ۸ درجه سانتی گراد و یا کمتر و فریزر را در ۲۰- درجه سانتی گراد و یا کمتر تنظیم شود.

وی خاطرنشان کرد: گوشت، مرغ و فرآورده‌های لبنی را بلافاصله پس از خرید و رسیدن به منزل در یخچال قرار داده شود.

 

زارع در ادامه با بیان این که اگر تا چند روز از گوشت‌ها استفاده نمی‌شود، آن‌ها در کیسه نایلونی جداگانه و در فریزر قرار داده شود افزود: گوشت تازه و یا از حالت انجماد خارج شده (ذوب شده) در اسرع وقت مصرف شود.

 

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
مخاطبان آن لاین یزدفردا -فرداییان همیشه همراه یزدفردا در سراسر جهان