زمان : 14 Dey 1392 - 13:32
شناسه : 81633
بازدید : 2616
یک مدرس دانشگاه : هیچ برنامه ای در این کشور موفق تر از برنامه حسینی عمل نکرده است یک مدرس دانشگاه : هیچ برنامه ای در این کشور موفق تر از برنامه حسینی عمل نکرده است
مشاور مذهبی فیلم "ملک سلیمان" در جمع هنرمندان یزدی تأکید کرد: راه برون رفت از مشکل پیش روی فرهنگ و هنر، حضور هنرمندان دلسوز و متعهد در صحنه است.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان یزد: مشاور مذهبی فیلم سینمایی "ملک سلیمان" در جمع هنرمندان استان در حوزه هنری یزد با بیان این که هیچ برنامه ای در کشور ما موفق تر از برنامه حسینی عمل نکرده است گفت: هیچ برنامه موفق و امیدوار کننده ای جایگرین محافل حسینی و عزاداری بر سید الشهدا(ع) پیدا نمی شود.
حجت الاسلام والمسلمین سعید اصفهانیان با اشاره به نقش هنر در ارتقای یک جامعه افزود: اگر از ابزار هنر در یک پروسه دقیق و صحیح استفاده شود این هنر می تواند فرهنگ را سامان داده، اقتصاد را پویا نموده، امید بخش باشد و آینده را تبیین کند.
وی ادامه داد: هنر این قابلیت را دارد که چرخ دنده های متوقف یک اجتماع را به حرکت درآورد و به سان نخ تسبیحی ارتباط میان ارکان یک حاکمیت را برقرار نموده و شتاب بخشد.
حجت الاسلام والمسلمین اصفهانیان راه برون رفت از مشکل پیش روی فرهنگ و هنر را حضور یک عده هنرمند دلسوز، آگاه و متعهد در این صحنه دانست و ادامه داد: هنرمندانی که دغدغه فرهنگی و هنری دارند و به ارتقای جامعه می اندیشند باید آستین همت را بالا بزنند و این جریان را سامان دهند زیرا هنر بهترین تبیین کننده ارزش ها و آرمان های اسلام ناب محمدی(ص) است.
وی از هنرمندان یزدی خواست این جریان را در این استان راه بیندازند.
مشاور مذهبی فیلم "ملک سلیمان" اضافه کرد: ما نباید بین فضای اومانیسمی و سایر فضاهای موجود حرکت کنیم بلکه می بایست از خوبی های مکاتب استفاده نموده و در فضای مکتب آسمانی اسلام بر مدار حق و در امتداد هنر عظیم خداوند متعال حرکت کنیم و خودمان این فضای توحیدی واحد را بر اساس شاخصه های قرآنی بسازیم و سامان دهیم تا جامعه به رستگاری برسد.
این مدرس دانشگاه به مقایسه هنر غرب با هنر مسلمانان پرداخت و گفت: هنر ذائقه ساز غرب که در یک فرایند منظم و دقیق به کار گرفته شده در جهت اومانیسم(انسان گرایی) و لذت های دنیوی حرکت می کند و به آینده و آخرت متصل نیست.
حجت الاسلام والمسلمین اصفهانیان ادامه داد: غرب از قالبهای هنری برای رسیدن به اهداف خاص خود بهره گرفته و تفکر نهال گونه خود را به شکل جدی، زیبا و تصویری وارد اجتماع کرده است.
این محقق و پژوهشگر، در امتداد تفکر بودن، جریان سازی، ذائقه سازی و بایدهای به هم پیوسته را چهار ویژگی هنر غرب برشمرد و گفت: این هنر در فضای مکتب اومانیسمی اهداف مورد نظر خود را به پیش می برد.
وی با اشاره به ویژگی هنر مسلمانان به ویژه ایرانیان اظهار داشت: هنر ایرانیان در حوزه شعر و ادب پارسی، هم در امتداد تفکر بوده و هم جریان ساز و ذائقه ساز بوده است و در خط و خوشنویسی نیز دارای همین شاخص ها است.
مسئول تیم پژوهشی فیلم سینمایی "ملک سلیمان" با بیان این که در بعضی از رشته های هنری فراز و فرود زیادی داشته ایم به قابلیت های هنر تعزیه اشاره کرد و افزود: در تعزیه قالب خوبی برای ارائه وجود دارد و هنرمندان نمایشی باید تلاش کنند مفاهیمی فراتر از تاریخ را هنرمندانه و با نگاهی تازه در این قالب ارائه کنند.
حجت الاسلام والمسلمین اصفهانیان تصریح کرد: در قالب تعزیه می توان با نگاهی عمیق، یک نوع تصویرسازی تازه و حقیقی از ماجرای عاشورا ارائه داد زیرا تأثیر یک اثر هنری بسیار گسترده است.
وی همچنین با اشاره به این که روح حرکت در موسیقی اصیل ایرانی موج می زند افزود: موسیقی سنتی ایرانی در امتداد تفکر، جریان ساز و تا حدی ذائقه ساز بوده اما هرچه به جلو آمده ایم این اثر کمرنگ تر شده است.
این کارشناس قرآنی با بیان این که هنر و رسالت سینما تعمیق بخشی و ارتقای جامعه است گفت: متأسفانه در بخش فیلم و سریال از شاخص های دینی فاصله گرفته ایم و در این بخش از پیوند با مفاهیم در حال افت هستیم.
این مدرس دانشگاه با تأکید بر این که در این زمینه باید به صورت علمی و هدفمند کار کنیم و به یک مقوله و سیر هنری خاص وفا دار باشیم افزود: مشکل ما این است که هنرمندان مان منفصل و جدا از یکدیگر هستند و باید زمینه این تعامل و همگرایی بیش از پیش فراهم شود و به سوی یک هدف خاص توحیدی حرکت کنیم.
این برنامه به مناسبت عزاداری سه شب آخر ماه صفر با حضور پرشور هنرمندان، مسئولان و مردم در حوزه هنری استان یزد برگزار شد.

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
مخاطبان آن لاین یزدفردا -فرداییان همیشه همراه یزدفردا در سراسر جهان