خيز دولت برای ارتقای روابط عمومی کوتاه است !
محمد امامی
Emami41@yahoo.com
توسط پایگاه اطلاع رسانی دولت گفته شده مدیران کل روابط عمومی استانداری ها در شورای برنامه ریزی استان و کارگروههای «پژوهش و آمار» و « فرهنگ و هنر » « حضور » می یابند ! و سخنگوی دولت از وزیر کشور اجرای این کار را خواسته است.
به دنبال این خواسته ، وزیر کشور هم در بخشنامه ای از استانداران سراسر کشور خواسته است تا « به منظور ايجاد شبكههاي اطلاعرساني و بهرهبرداري از آن در سطح استان و بين دستگاههاي اجرايي استاني ، دستور فرماييد از اين به بعد از مديران كل روابط عمومي به عنوان « ناظر » در كارگروههاي تخصصي دعوت شود.»
به نظر می رسد ارتفاع خیز دولت برای ارتقای جایگاه روابط عمومی در ساختار دستگاههای دولتی که با تدوین آیین نامه باصطلاح جامع روابط عمومی آغاز شد و با سفارش سخنگوی دولت و نه شخص رییس جمهور برای « حضور » و نه « عضویت دارای حق رای » مسئولان روابط عمومی استانداری ها در کارگروههای تخصصی استان ادامه یافت ، خیز کوتاهی است که دردهای کهنه ی روابط عمومی را درمان نخواهد کرد.
این در حالی است که سخنگوی دولت به « نبود بستر مناسب ساختاري در استانها » و « لزوم اقدامات مناسب در سطح استان ها » اعتراف کرده است.
واضح است که صرف نظر از دیگر ضرورتهای بنیادی تحول در نهاد روابط عمومی ، چنانچه در زمینه ارتقای جایگاه روابط عمومی بخواهد اتفاق یا رویدادی خوشایند و اثربخش رخ دهد ، چگونگی باور مسئولان ارشد دولت به ویژه شخص رییس جمهور ، سخنگوی دولت و مشاوران ارتباطی آنان نقشی بی بدیل خواهد داشت و مهمترین ضرورت امروز تغییر نوع نگاه آنان به روابط عمومی از یک عنصر صرفا «حاضر» و «ناظر» به « عنصری فعال و نقش آفرین » در عرصه های ارتباطی دولت و ملت است.
باوری که مستلزم پذیرش مردم مداری و ولی نعمت بودن مردم و تن دادن به آرای مبتنی بر شناخت و آگاهی اقشار گوناگون و به ویژه نخبگان و متخصصان جامعه است.
يزدفردا