زمان : 05 Aban 1386 - 23:04
شناسه : 8056
بازدید : 15588
کشف 15 تابوت قدیمی در خانقاه شاه ولی تفت   کشف 15 تابوت قدیمی در خانقاه شاه ولی تفت

يزدفردا به نقل از تفكر تفت  توسعه " به همت اداره میراث فرهنگی شهرستان تفت و همکاری فرمانداری و اداره ارشاد و سایر؛ بالاخره طلسم حرف و حدیث های خانقاه شاه ولی شکسته شد. این گروه که برای بررسی وضعیت خانقاه و ترمیم آن نسبت به حفر نقب به داخل آن اقدام نموده بودند با دو سرداب بهم پیوسته مواجه شدند که بالغ بر ۱۵ جسد کودک و بزرگ در داخل تابوت های چوبی قابل رویت بود. بهم ریختگی و وجود برخی آثار کلنگ زنی قبلی بر دیوار و کف این دو سرداب، بیانگر حضور قبلی عوامل سودجو و برای تصرف غیر قانونی اشیاء عتیقه می باشد.

این حفره ها به شکل دو سرداب بهم پیوسته به شکل اطاقک های مستطل شکل محل نگهداری این تابوت های کفن شده می باشد و یک مهر نماز به اندازه کف دست با نوشته های خط کوفی و نقوش زیبا در یکی از تابوت ها رخ نمائی می کرد که توسط مدیریت میراث تفت به اداره مربوطه منتقل شد.

بنای بقعه یا خانقاه شیخ خلیل الله ثانی از نوادگان شاه نعمت الله ولی جزئی از مجموعه وسیعی بود كه به عنوان خانقاه شاه نعمت الله ولی ایجاد شده است. گنبد آجری برفراز بقعه مربع شكل و سنگ مرمرهای خوش تراش و ظریف در زیر گنبد با كتیبه های مختلف دارای نقشهای گل و بوته حجاری شده از آثار جالب این بقعه می باشد.

رييس ميراث فرهنگي،‌صنايع دستي و گردشگري شهرستان تفت گفت: 10 قطعه سنگ مرمر در مجموعه شاه ولي اين شهرستان شناسايي شد.

علي خجسته نيااظهار داشت: اين سنگ‌ها متعلق به قرون 10 و 11 هجري قمري مي‌باشد كه جهت نگهداري به موزه تفت منتقل شده است.

وي افزود: از معروف ترين سنگ قبرها مي توان به سنگ قبر شاه خليل ا... ثاني از نوادگان شاه نعمت ا... ولي و صفي قلي بيك از وزراي يزد اشاره كرد كه از سنگ دوم فقط بقاياي كتيبه‌هاي برش خورده آن به جاي مانده است.

خجسته نيا در ادامه خاطرنشان كرد: از ديگر آثار شناسايي شده مي‌توان به جا شمعي، پي سوز سراميكي و فلزي، چند جلد قرآن خطي قديمي و آينه سنگي اشاره نمود.

وي اعلام داشت: شاه نعمت ا... ولي از عرفاي ايران مي‌ باشد كه حدود 9 ماه در شهرستان تفت ساكن بوده است و اقدام به ايجاد پايگاهي حجت رواج فرهنگ تصوف نموده است.

رييس ميراث فرهنگي شهرستان تفت در پايان خاطرنشان كرد: وي بعد از مراجعت از تفت به ماهان كرمان مراجعه نموده‌اند و در آنجا به خاك سپرده مي‌شوند و چندين بقعه و بناي قديمي از جمله مجموعه سلطان آباد، ميرشمس الدين يزد در دوره وي احداث شده است.






منابع "ايسنا

وبلاگ کانون تفکر تفت و توسعه
http://taftitabaran.blogfa.com

يزدفردا