زمان : 03 Aban 1386 - 23:15
شناسه : 8030
بازدید : 9152
معدن سرب و روي مهدي‌آباد عنوان دومين معدن بزرگ سرب و روي جهان را كسب كرده طلسم 57ساله‌ برداشت محصول را خواهد شكست معدن سرب و روي مهدي‌آباد عنوان دومين معدن بزرگ سرب و روي جهان را كسب كرده طلسم 57ساله‌ برداشت محصول را خواهد شكست

معدن سرب و روي مهدي‌آباد عنوان دومين معدن بزرگ سرب و روي جهان را كسب كرده طلسم 57ساله‌ برداشت محصول را خواهد شكست

يزدفردا "معدن سرب و روي مهدي‌آباد كه از سوي شركت يونيون ريسروس استراليا، عنوان دومين معدن بزرگ سرب و روي جهان را كسب كرده تا ماه‌هاي آتي، طلسم 57ساله‌ برداشت محصول را خواهد شكست

به گزارش يزدفردا به نقل از دنياي اقتصاد "هر چند معدن مهدي‌آباد همچون ديگر معادن مشهور كشورمان، در دوره باستان شناخته شده اما فعاليت جديد آن مربوط به سال 1329 است.
در آن سال، فعاليت‌هاي اكتشافي و حفرگمانه ابتدا توسط شركت‌هايي از آمريكا و ژاپن (و درنهايت از سوي شركت‌هاي ايراني) آغاز شد.
با اين حال فعاليت‌هاي اكتشافي تا سال 1356 ادامه داشت اما براي مدت 10سال پس از آن، معدن مهدي‌آباد به رخوت افتاد و سرانجام سال 1366 وزارت معادن و فلزات وقت، مجددا برنامه‌هاي اكتشافي را به اجرا درآورد.
بنابر تصميم اتخاذ شده در آن سال‌ها، برنامه‌هاي اكتشافي با تكيه بر شناخت بيشتر ذخاير سولفوره مهدي‌آباد صورت گرفت. هر چند اين معدن از ذخاير اكسيده (كه خوراك مناسب‌تري براي كارخانه‌هاي فعلي به شمار مي‌آيد) نيز برخوردار است.
اكتشافات فعلي نشان مي‌دهد، اين معدن داراي 200ميليون تن ذخيره سرب و روي با متوسط عيار 4 تا 5درصد است. شركت استراليايي فعال در اين معدن عمر اوليه معدن مهدي‌آباد را 20سال پيش‌بيني كرده است.
تا سال‌هاي گذشته به دليل وجود معدن غني سرب و روي انگوران در زنجان كه از متوسط عيار 25درصد برخوردار بود، مهدي‌آباد خواهان چنداني نمي‌يافت اما با توجه به اينكه 8 تا 10سال از عمر اين معدن كم‌نظير باقيمانده، مهدي‌آباد، طرفداران متعددي را گرداگرد خود جمع كرده و به آلترناتيوي براي تامين خوراك كارخانه‌هاي شمش روي مبدل شده است.
بنابه گزارش شركت استراليايي، ظرفيت بهينه اين معدن توليد سالانه 300هزار تن فلز روي و صدهزار تن كنسانتره سرب و نقره تعريف شده است.
هم‌اينك حدود 5ماه است كه عمليات باطله‌برداري از معدن مهدي‌آباد توسط يك شركت خصوصي آغاز شده و شركت تهيه و توليد موادمعدني ايران در نظر دارد، در گام نخست مواد استخراجي را در اختيار كارخانه‌هاي سرب و ورودي داخلي قرار دهد. پيش‌بيني مي‌شود مصرف‌كننده نخستين اين مواد، كارخانه 30هزار تني ذوب‌ روي بافق (استان يزد) باشد. اين كارخانه كه عمدتا بر پايه مواد ورودي سولفوره طرح‌ريزي شده، و سال‌ها به حالت نيمه‌تعطيل در آمده بود، در حال حاضر بزرگ‌ترين ظرفيت توليد شمش روي را دارد.

روابط عمومي صنايع و معادن استان يزد

يزدفردا