يك متخصص طب سنتي در يزد باتاكيد بر عدم مصرف خودسرانه داروهاي گياهي در در بيماران ديابتي هشدارداد: مصرف خودسرانه هندوانه ابوجهل كه اخيرا نيز شيوع زيادي پيدا كرده است، علاوه بر سمی بودن میتواند موجب خونريزي شديد گوارشي در ديابتي ها شود.
يك متخصص طب سنتي در يزد باتاكيد بر عدم مصرف خودسرانه داروهاي گياهي در در بيماران ديابتي هشدارداد: مصرف خودسرانه هندوانه ابوجهل كه اخيرا نيز شيوع زيادي پيدا كرده است، علاوه بر سمی بودن میتواند موجب خونريزي شديد گوارشي در ديابتي ها شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، دكتر مجيد امتيازي با اشاره به شيوع بالاي ديابت در استان يزد گفت: استان يزد نسبت به جمعيتش بالاترین رتبه بیماری ديابت را در كشور دارد.
وي ادامه داد: بيماري ديابت يك بيماري مزمن، متابوليك و ژنتيكي است كه پيش زمينه بسياري از بيماري ها از جمله بيماي هاي قلبي- عروقي، چشمی، بيماري كليوی، كبدي و اختلالات فشارخون مي شود.
اين متخصص طب سنتي تصريح كرد: از ديدگاه طب سنتي اختلال هضم يا اختلال در سيستم گوارشي زمينه ساز بيماري ديابت است بنابراين اولين قدم در درمان اين بيماري اصلاح تغذيه حتي قبل از شروع دارو است.
وي افزود: به منظور درمان ديابتي ها در گام اول حدود 3 ماه بايد شيوه تغذيه شان بر حسب مزاج و نوع بيماري ديابت تغيير يابد.
امتيازي با بيان اين كه بيماري ديابت به دو دسته دیابت گرم و سرد تقسیم میشود، خاطرنشان كرد: روش درماني اين دو نوع نيز با هم متفاوت است و بر حسب مزاج افراد اقدامات درمانی خاص که شامل اصلاح رژیم غذایی و تجویز داروست، صورت میگیرد.
وي رژيم غذايي نامناسب را مهمترين علت بروز ديابت در يزدي ها عنوان كرد و گفت: مردمان ديار يزد رژيم غذايي سنتي شان را از دست داده اند و به غذاهاي فست فود، پيتزا، سرخ کردنیها و غذاهاي پركالري روي آورده اند.
اين متخصص طب سنتي خاطرنشان كرد: قديم الايام در يزد يك نوع آش معروف به شولي كه داراي خاصيت هاي زيادي بود در بين مردم مرسوم بود كه در حال حاضر از رونق افتاده است. این غذا به سبب داشتن ترکیبات خاص خود با توجه به مزاج غالب و شرایط آب و هوایی استان یزد، نقشی موثر در پاکسازی سیستم گوارشی و کبد داشته است.
دكتر امتيازي در ادامه استفاده بيش از حد از كنسروها،سوسيس و كالباس را از ديگر علل بروز ديابت در يزدي ها برشمرد و افزود: متاسفانه در حال حاضر مصرف گوشت گوساله و گاو در اين ديار رواج يافته كه اين مهم به دليل اقليم و شرايط جغرافيايي يزد به شدت براي سلامتي مردم استان مضر است.
وي همچنين كم تحركي را از ديگر علل بروز شيوع ديابت دربين يزدي ها دانست و افزود: زمان هاي قديم خوراك سالمتر بود و تحرك بيشتري در بين مردم رواج داشت كه خود موجب سلامتي مي شده است.
اين متخصص طب سنتي با تاكيد بر تغذيه صحيح به منظور پيشگيري از بروز ديابت متذكرشد: با اصلاح الگوی تغذیهایی مي توان از بروز بسياري از بيماري ها جلوگيري كرد.
وي هم، غم، استرس و فشاررواني را از ديگر علل بروز و افزايش ديابت در جوامع حال حاضر دانست و افزود: نوع آب و هواي يزد ( هواي گرم و خشك)، الگوی خواب و بيداري و نوع روش زندگي از ديگر علل شيوع بالاي اين اختلال است.
امتيازي توصيه كرد: اصلاح و تنظيم خواب و بيداري، شيوه زندگي و كنترل استرس از جمله اصولي است كه از بروز بسیاري از بيماري ها از جمله بيماري ديابت پيشگيري مي كند.
وي تاكيد كرد: داروهاي گياهي هم مثل داروهاي شيميايي بايد تحت نظر متخصص تجويز و مصرف شود.
اين متخصص طب سنتي در يزد باتاكيد بر عدم مصرف خودسرانه داروهاي گياهي در در بيماران ديابتي هشدارداد: مصرف خودرسانه هندوانه ابوجهل موجب خونريزي شديد گوارشي در ديابتي ها مي شود.
خبر فوق را به زبان مورد نظر ترجمه کنید