زمان : 12 Aban 1392 - 00:05
شناسه : 79211
بازدید : 1615
مصرف مرکبات از خشكي پوست پيشگيري مي كند مصرف مرکبات از خشكي پوست پيشگيري مي كند

يك كارشناس تغذيه در يزد با بيان اين كه كمبود ویتامین سی باعث خونریزی و خشكی پوست می شود گفت: برای جلوگیری از خشکی پوست به ویژه در فصل‌های خشک یا سرد سال مصرف مرکباتی از جمله پرتقال، نارنگی، لیموترش و گریپ فروت توصیه می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، ناهيد برخورداري اظهاركرد: کمبود پروتئین ها ، ویتامین C، کمبود روی، ویتامین A، و کمبود ویتامین B6 ، E ، B1 موجب ایجاد خشکی پوست می شود.

وي ادامه داد: كمبود پروتئین در رژیم غذایی باعث خشكی، پوسته پوسته شدن و در نهایت ترك خوردگی پوست می شود.

اين كارشناس تغذيه تصريح كرد: عواملی مانند مصرف ناكافی میوه، سبزی و استفاده از داروهای لاغری كه مانع جذب چربی ها می شوند نیز، كمبود ویتامین A را به همراه دارند، به همین دلیل توصیه می شود در حد اعتدال و به طور متناسب از منابع غذایی آن نظیر جگر، زرده تخم مرغ، هویج، كدو حلوایی، گوجه فرنگی و توت فرنگی استفاده شود.

وي افزود: منابع غذایی حاوی ویتامین A اگر با منابع غذایی حاوی ویتامین های C، E و پروتئین مصرف شوند، جذب ویتامین A افزایش می یابد.

اين كارشناس تغذيه همچنين خاطرنشان كرد: برنامه غذايي نامناسب. کمبود مواد مغذي به خصوص ويتامينA و ويتامين هاي گروه B باعث خشکي پوست مي شود.

وي با بيان اين كه كمبود ویتامین سی باعث خونریزی و خشكی پوست می شود گفت: برای جلوگیری از خشکی پوست به ویژه در فصل‌های خشک یا سرد سال مصرف مرکباتی از جمله پرتقال، نارنگی، لیموترش و گریپ فروت توصیه می شود.

وي با تاكيد بر مصرف روغن زیتون جهت پيشگيري از بروز خشكي پوست اظهاركرد:

روغن زیتون از مفید ترین روغن هایی است که استفاده از آن مانع خروج رطوبت از سطح پوست شده و از پیشرفت خشکی پوست جلوگیری می کند.

برخورداري متذكرشد: ویتامین B1 یا تیامین نیز در سوخت‌و‌ساز كربوهیدرات ها و تولید اسید پیروییك دخالت دارد و از آن جا كه این تركیب جزو عوامل مرطوب كننده طبیعی پوست است، كمبود آن موجب خشكی و پوسته ریزی می شود و به همین دلیل باید در صورت بروز این عارضه، از مواد غذایی مانند انواع گوشت ها، جوانه گندم، سبوس برنج و نخود فرنگی استفاده شود.

برخورداري به مبتلايان به خشكي پوست توصيه كرد: از انواع گوشت ها، فرآورده های شیر (شیر، ماست، پنیر)، تخم مرغ و انواع ماهی ها بیشتر استفاده شود.

وي همچنين توصيه كرد: سير ، پياز، تخم مرغ به دليل دارابودن گوگرد موجود در آن باعث حفظ لطافت و جواني پوست مي شود.

اسید مالیك موجود در سیب، اسید سیتریك موجود در لیموترش، اسید گلیكونیك موجود در نیشكر و غيره جزو گروهی از مواد به نام آلفاهیدروكسی اسیدها هستند كه به طور كلی این مواد خاصیت مرطوب كنندگی دارند و

خبر فوق را به زبان مورد نظر ترجمه کنید

 

باعث شفافیت و طراوات بیشتر پوست می شوند.