يك كارشناس تغذيه در يزد با بيان اين كه كمبود ویتامین سی باعث خونریزی و خشكی پوست می شود گفت: برای جلوگیری از خشکی پوست به ویژه در فصلهای خشک یا سرد سال مصرف مرکباتی از جمله پرتقال، نارنگی، لیموترش و گریپ فروت توصیه می شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، ناهيد برخورداري اظهاركرد: کمبود پروتئین ها ، ویتامین C، کمبود روی، ویتامین A، و کمبود ویتامین B6 ، E ، B1 موجب ایجاد خشکی پوست می شود.
وي ادامه داد: كمبود پروتئین در رژیم غذایی باعث خشكی، پوسته پوسته شدن و در نهایت ترك خوردگی پوست می شود.
اين كارشناس تغذيه تصريح كرد: عواملی مانند مصرف ناكافی میوه، سبزی و استفاده از داروهای لاغری كه مانع جذب چربی ها می شوند نیز، كمبود ویتامین A را به همراه دارند، به همین دلیل توصیه می شود در حد اعتدال و به طور متناسب از منابع غذایی آن نظیر جگر، زرده تخم مرغ، هویج، كدو حلوایی، گوجه فرنگی و توت فرنگی استفاده شود.
وي افزود: منابع غذایی حاوی ویتامین A اگر با منابع غذایی حاوی ویتامین های C، E و پروتئین مصرف شوند، جذب ویتامین A افزایش می یابد.
اين كارشناس تغذيه همچنين خاطرنشان كرد: برنامه غذايي نامناسب. کمبود مواد مغذي به خصوص ويتامينA و ويتامين هاي گروه B باعث خشکي پوست مي شود.
وي با بيان اين كه كمبود ویتامین سی باعث خونریزی و خشكی پوست می شود گفت: برای جلوگیری از خشکی پوست به ویژه در فصلهای خشک یا سرد سال مصرف مرکباتی از جمله پرتقال، نارنگی، لیموترش و گریپ فروت توصیه می شود.
وي با تاكيد بر مصرف روغن زیتون جهت پيشگيري از بروز خشكي پوست اظهاركرد:
روغن زیتون از مفید ترین روغن هایی است که استفاده از آن مانع خروج رطوبت از سطح پوست شده و از پیشرفت خشکی پوست جلوگیری می کند.
برخورداري متذكرشد: ویتامین B1 یا تیامین نیز در سوختوساز كربوهیدرات ها و تولید اسید پیروییك دخالت دارد و از آن جا كه این تركیب جزو عوامل مرطوب كننده طبیعی پوست است، كمبود آن موجب خشكی و پوسته ریزی می شود و به همین دلیل باید در صورت بروز این عارضه، از مواد غذایی مانند انواع گوشت ها، جوانه گندم، سبوس برنج و نخود فرنگی استفاده شود.
برخورداري به مبتلايان به خشكي پوست توصيه كرد: از انواع گوشت ها، فرآورده های شیر (شیر، ماست، پنیر)، تخم مرغ و انواع ماهی ها بیشتر استفاده شود.
وي همچنين توصيه كرد: سير ، پياز، تخم مرغ به دليل دارابودن گوگرد موجود در آن باعث حفظ لطافت و جواني پوست مي شود.
اسید مالیك موجود در سیب، اسید سیتریك موجود در لیموترش، اسید گلیكونیك موجود در نیشكر و غيره جزو گروهی از مواد به نام آلفاهیدروكسی اسیدها هستند كه به طور كلی این مواد خاصیت مرطوب كنندگی دارند و
خبر فوق را به زبان مورد نظر ترجمه کنید
باعث شفافیت و طراوات بیشتر پوست می شوند.