زمان : 27 Mehr 1392 - 12:14
شناسه : 78608
بازدید : 1366
تغییر مدیریتها تغییر مدیریتها محمد صالحی فیروزآبادی

 در کشور ما هر وقت رییس جمهوری روی کار میاید تمام وزرا  وبالتبع کلیه مدیریت ها  حتی تا سطوح پایین مثلا تا فرمانداریها عوض می شوند بنظر می رسد هیچ دلیل منطقی برای این تغیرات وجود ندارد.  این تغیرات عوارض سنگینی برای کشور  ایجاد میکند . معمولا هر مدیر جدید با توجه به عدم آشنایی در چند سال اول جز خرابکاری بازده  چندانی ندارد  بعد از چند سال  مدیر ، تجربه آموخته و دارای بازدهی مفید میگردد .مدیری که تازه به کارش آشنا می شود وقتی میخواهد کارهای مثبت انجام دهد رییس جمهور عوض میشود و روز از نو.....رئیس جمهور بعدی جناح و طرفداران  خودرا سر کار میآورد ضمنا هیچ ضابطه مدونی هم برای انتصاب نیست  فقط فرد منصوب باید با بزرگان آشنایی داشته  تا به منصبی برسد .   امروز بحث بر اینست که استاندار یزد را عوض کنند و هیچ دلیل موجهی  هم برای این تعویض نیست . این در حالی است که ایشان از قدرت اجرایی بالایی  برخوردار بوده  است . برجسته ترین توانمندی مدیریتی ایشان  در جریان خرابکاری خط لوله اب یزد بروز یافت .ایشان توانست در مدت اندکی  بحران را مدیریت کرده خط لوله را بازسازی نماید. متاسفانه اکنون باور عمومی بر این است چون ایشان از اصولگرا ها می باشد و جزو جناح معتدل نیست بایستی عوض شود.  تنها چیزی که اهمیت ندارد  کارآیی و سابقه مدیریتی فرد در گذشته است. در تاریخ تمدنی اسلامی و ایرانی چنین چیزی وجود ندارد. برای مثال  تاریخ طبری می گوید  در زمان حضرت امیر شورشی در فارس ایجاد شد . حضرت  ،  زیاد بن ابیه را بعنوان والی فارس انتخاب نمودند . زیاد ابن ابیه اگر چه در میان یاران حضرت بواسطه عبادات زیادش شناخته نمی شد اما تاریخ میگوید وی  شورش فارس را بنحوی فرو نشانید که خونی از دماغ کسی ریخته نشد .

 تا قبل از ریاست جمهوری مونرو نظام سیاسی آمریکا چنان پایه ریزی شده  بود که هر حزبی پیروز میشد از بالا تا پایین ترین رده همه مسئولین ادارات  عوض میشدند . جنین وضعی یکی از دلایل مهم رشد نایافتگی در ایالات متحده شناخته شد.  مونرو سنتی ایجاد نمود که هر حزبی پیروز شود تغییرات تنها  تا سطح معاونین وزرا  صورت گیرد . البته در هر وزارتخانه یکی از معاونین باید همیشه ثابت می ماند.  بهر حال بعد از آن تاریخ سرعت  رشد وتوسعه یافتگی  آن  کشور به شکل معنی داری افزایش یافت. 
در اینجا لازم است نکته ای در مورد نویسنده این سطور گفته شود. نویسنده هیچگاه نه دوستی عمیقی با جریانات سیاسی کشورمان داشته است و نه دشمنی با جریاناتی دیگر. همچنین  با جناب استاندار فعلی نیز نشست و برخاستی نداشته است. شاید این نوشته بر تغییر و تحولات استان نیز تاثیری نداشته باشد. اما مهمترین عاملی که باعث نوشتن این سطور گردید قدر دانی و خسته نباشید برای فردی است که تمامی تلاشش را در این چند سال جهت بهتر اداره کردن استان بکار گرفت. امیدوارم  تلاشهای ایشان مورد قبول مهمترین داور زندگیمان قرار گیرد.

خبر فوق را به زبان مورد نظر ترجمه کنید