زمان : 12 Mehr 1386 - 16:47
شناسه : 7817
بازدید : 1997
صادرات غيرنفتي  پنج ماهه اول 86 از نگاه آمار صادرات غيرنفتي پنج ماهه اول 86 از نگاه آمار

صادرات غيرنفتي   از نگاه آمار

يزدفردا :در پنج ماهه اول سال جاري ‪ ۵‬ميليارد و ‪ ۷۶۳‬ميليون دلار انواع كالاهاي غيرنفتي صادر شد كه نسبت به مدت مشابه سال قبل ‪ ۵/۴۶‬درصد رشد داشته است.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومي گمرك ايران، در اين مدت ‪ ۱۲‬ميليون و ‪ ۷۰۰‬هزار تن انواع كالا به خارج از كشور صادر شد كه اين ميزان به لحاظ وزن ‪ ۵/۲۱‬درصد رشد داشت.

وزن و ارزش صادرات كالاهاي غيرنفتي در پنج ماهه اول سال گذشته به ترتيب ‪ ۱۲‬ميليون و ‪ ۱۰۰‬هزار تن و ‪ ۵‬ميليارد و ‪ ۴۶۵‬ميليون دلار بوده است.

از ميزان كل صادرات غيرنفتي پنج ماهه اول سال جاري ‪ ۲۲‬ميليون و ‪۳۰۰‬ هزار دلار در قالب تجارت چمداني و ‪ ۱۲۶‬ميليون دلار از بازارچه‌هاي مرزي صادر شده است.

همچنين ‪ ۲‬ميليارد و ‪ ۱۵۵‬ميليون دلار از ارزش كل صادرات غيرنفتي در پنج ماهه اول سال جاري به ميعانات گازي اختصاص داشته است.

پروپان و بوتان مايع شده با ‪ ۶۳۲‬ميليون و ‪ ۸۰۰‬هزار دلار و با اختصاص ‪۱۱‬ درصد از كل ارزش صادرات عمده‌ترين كالاي صادراتي كشورمان بود.

پس از آن پسته و مغزپسته با ‪ ۳۰۲‬ميليون و ‪ ۱۰۰‬هزار دلار و با اختصاص ‪ ۵/۲۴‬درصد در رتبه دوم و ساير مخلوط هيدروكربورهاي بودار با ‪ ۲۰۶‬ميليون و ‪ ۴۰۰‬هزار دلار و با اختصاص ‪ ۳/۵۸‬درصد رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.

آهن‌آلات و فولاد غيرممزوج تخت با اختصاص ‪ ۲/۵۴‬درصد، گريد نساجي با ‪۲/۴۶‬ درصد و كاتد و قطعات كاتد از مس تصفيه شده با ‪ ۲/۳۴‬درصد وسايل نقليه با موتور پيستوني درونسوز با ‪ ۲/۱۹‬درصد، فرش و ساير كفپوش‌هاي نسجي با ‪۲/۱۶‬ درصد و ساير گازهاي نفتي و هيدروكربورهاي گازي با اختصاص ‪ ۲‬درصد از ارزش كل صادرات در رتبه‌هاي بعدي قرار دارد.

در مجموع ‪ ۱۰‬قلم كالاي ياد شده ‪ ۳۳/۶‬درصد از كل ارزش و ‪ ۱۸/۴‬درصد از كل وزن صادرات غيرنفتي را به خود اختصاص داده‌اند.

همچنين بيشترين صادرات ايران در پنج ماهه اول سال جاري به امارات متحده عربي اختصاص يافت.

در اين مدت يك ميليون و ‪ ۹۵۵‬هزار تن انواع كالا به ارزش ‪ ۸۰۹‬ميليون دلار به اين كشور صادر شد و ‪ ۱۵/۴‬درصد از وزن و ‪ ۱۴‬درصد از كل ارزش صادرات كشورمان را به خود اختصاص داد.

پس از آن عراق با ‪ ۶۲۵‬ميليون دلار و با اختصاص ‪ ۱۰/۸‬درصد، چين با ‪۴۶۲‬ ميليون دلار و ‪ ۸‬درصد، ژاپن با ‪ ۳۴۱‬ميليون دلار و ‪ ۵/۹‬درصد و هند با ‪۲۳۳‬ ميليون و ‪ ۷۰۰‬هزار دلار و با اختصاص ‪ ۴‬درصد در رتبه‌هاي دوم تا پنجم قرار دارند.

در مجموع ‪ ۶۱/۵۸‬درصد از وزن و ‪ ۴۲/۸۷‬درصد از ارزش صادرات كشور در پنج ماهه اول سال جاري به ‪ ۵‬كشور ياد شده اختصاص دارد.

در پنج ماهه اول سال جاري ‪ ۱۷‬ميليون و ‪ ۶۱۵‬هزار تن انواع كالا به ارزش ‪ ۱۸‬ميليارد و ‪ ۱۱۳‬ميليون دلار وارد كشور شد كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل ‪ ۱/۱‬درصد از نظر وزن و ‪ ۸/۲۳‬درصد به لحاظ ارزش رشد داشت.

بنزين عمده‌ترين كالاي وارداتي ايران در اين مدت بود و در اين مدت به ميزان يك ميليارد و ‪ ۳۷۸‬ميليون دلار بنزين وارد كشور شد و ‪ ۷/۶۱‬درصد از ارزش كل واردات كشورمان را به خود اختصاص داد.

شمش از آهن و فولاد غيرممزوج و روغن‌هاي سبك و فرآورده‌ها به ترتيب با ‪ ۴/۷۱‬و ‪ ۲/۲۷‬درصد سهم ارزش رتبه‌هاي دوم و سوم را به خود اختصاص داده‌اند.

همچنين ميله‌هاي آهني يا فولادي با اختصاص ‪ ۱/۶۳‬درصد، دانه ذرت با ‪۱/۴۴‬ درصد، محصولات از آهن يا فولاد غيرممزوج تخت با ‪ ۱/۴‬درصد، پروفيل با مقطع از آهن يا فولاد غيرممزوج با ‪ ۱/۳۸‬درصد، قطعات منفصله جهت توليد خودروهاي سواري با ‪ ۱/۱۱‬درصد، دانه سويا يا حتي خرد شده با ‪ ۱/۱‬درصد و برنج نيمه سفيد شده با يك درصد از كل ارزش واردات ديگر كالاهاي عمده واردات ايران بوده‌اند.

براين اساس سهم اقلام عمده يادشده از لحاظ ارزش ‪ ۲۳/۶۹‬درصد و از نظر وزن ‪ ۴۴/۵‬درصد بوده است.

امارات متحده عربي با اختصاص ‪ ۲۷/۲۷‬درصد از وزن و ‪ ۲۴/۲۱‬درصد از كل ارزش واردات بزرگترين صادركننده كالا به ايران در اين مدت بود. آلمان با ‪ ۵/۲۵‬درصد از وزن و ‪ ۱۱/۱۲‬درصد از ارزش، چين به ترتيب با اختصاص ‪ ۶/۶۵‬و ‪ ۷/۸۶‬درصد، سوئيس با ‪ ۱۲/۹۸‬و ‪ ۶‬درصد و هند با ‪ ۵/۶۱‬و ‪ ۴/۷۹‬درصد در رتبه هاي بعدي قرار دارند.

براين اساس ‪ ۵۷/۷۶‬درصد از وزن و ‪ ۵۴‬درصد از ارزش كل واردات كشور در پنج ماهه سال جاري به ‪ ۵‬كشور ياد شده اختصاص دارد.

در پنج ماهه اول سال جاري ‪ ۱۴‬هزار و ‪ ۵۵۸‬دستگاه انواع خودرو سواري به ارزش ‪ ۲۸۸‬ميليون و ‪ ۷۰۰‬هزار دلار وارد كشور شد كه نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ تعداد ‪ ۷‬هزار و ‪ ۵۴۸‬دستگاه و از نظر ارزش ‪ ۱۱۸/۷۶‬درصد رشد يافته است.

يزدفردا