زمان : 19 Tir 1403 - 10:36
شناسه : 7716
بازدید : 2609
نشست مطبوعاتي رييس جمهوري اسلامی ايران در سازمان ملل متحد نشست مطبوعاتي رييس جمهوري اسلامی ايران در سازمان ملل متحد

 يزد فردا : در ابتداي اين مصاحبه خبرنگاري از دکتر محمود احمدي نژاد پرسيد "شما در سخنان خود در مجمع عمومي سازمان ملل گفتيد كه موضوع هسته‌اي ايران تمام شده اما همزمان در خبري اعلام شد كه كنگره آمريكا به فكر اعمال تحريم‌هاي جديد عليه ايران است، پاسخ شما چيست؟" که رييس جمهوري اسلامي ايران در جواب گفت: از نظر ما موضوع هسته‌اي تمام شده است و تنها در آژانس از نظر حقوقي پيگيري و رسيدگي مي‌شود.
دکتر احمدي نژاد بابیان اینکه ما انتظار نداريم كه دولت آمريكا با ملت ايران همكاري كند زيرا اين دولت از ‪۳۰ ‬سال قبل در مورد ايران از اينگونه تصميمات مي‌گيرد كه اهميتي براي ما ندارد، تاکیدکرد: براي ما مهم اين است كه فعاليت‌هاي خود را كاملا قانوني و با نظارت آژانس بين‌المللي انرژي اتمي ادامه مي‌دهيم.
رييس جمهوري اسلامي ايران در پاسخ به سوال دیگر اين خبرنگار مبنی بر اینکه "شما در دو روز گذشته روزهاي سختي در آمريكا داشتيد، نظر شما چيست؟"، اظهار داشت: از نظر من اين روزها سخت نبود من حرف خود را مي‌زنم و ديگران نيز نظرات خود را بيان مي‌كنند من هم آنقدر صبور هستم كه حرفهايي را كه برخاسته از اغراض و تنگ نظري‌ها است ، تحمل كنم.
در ادامه خبرنگاري با نام بردن از تعدادي از اساتيدي كه هم اكنون در دانشگاههاي ايران تدريس مي‌كنند مدعي شد در ايران اساتيد دانشگاه كه نظراتي مخالف مسوولان كشور دارند، دستگير مي‌شوند و همينطور دانشجويان در ايران دستگير مي‌شوند و محدوديت براي دانشگاهيان وجود دارد؟ که دکتر احمدی نژاد در پاسخ گفت: اين افرادي كه شما نام برديد اصلا زنداني نيستند و اين مواردي كه شما به آن اشاره كرديد، درست نيست. حتی به رغم اين كه يك پنجم كار قانوني خود را نيز انجام نمي‌دهند، حقوق كامل خود را دريافت مي‌كنند.
رييس جمهوري اسلامی ایران به ديدار سال گذشته خود با دانشجويان دانشگاه اميركبير تهران اشاره كرد و افزود: در اين دانشگاه از ميان ‪ ۲‬هزار دانشجو کمتر از يكصد نفر با سخنان من مخالفت كردند و به دنبال ايجاد مشكل در سخنراني بودند اما من به مسوولان وزارت علوم و دانشگاه تاكيد كردم كه كاري به آنها نداشته باشند.
دکتر احمدي نژاد با بيان اينكه همه ما در همه حالات تحت نظارت هستيم اما تحت نظارت خداوند، گفت: ممكن است فردي كه دانشجو يا استاد همه هست به دلايل مختلف تحت تعقيب قرار گيرد و يا بازجويي شود اما اين دليل بر تحت فشار بودن استادان دانشگاه يا دانشجويان نيست؛ ضمن آنکه قوه قضائيه در ايران مستقل است و رييس جمهور و ديگر مسوولان اجرايي در كار آن دخالتي ندارند.
بر اساس این گزارش، رييس جمهوري اسلامی ایران در جواب سوالی مبنی بر اینکه "درصورت تحريم ايران برنامه شما چه خواهد بود؟" خاطرنشان کرد: ما تلاش خود را خواهيم كرد كه تحريم اتفاق نيافتد اما شما بايد بدانيد كه اقدامات شوراي امنيت عليه‌ايران غير قانوني و تحت تاثير چند قدرت بزرگ و زورگو است. ما تجربه خوبي از شوراي امنيت نداريم و علت آن نيز روشن است.
دکتر احمدي نژاد بااشاره به اینکه دشمنان و مخالفان ما در شوراي امنيت از حق وتو برخوردارند و عضو ثابت شوراي امنيت هستند و معلوم است كه با چنين شورايي با اين اعضا نمي‌توان به تامين حقوق اميدوار بود، تصریح کرد: راه درست از نظر ما همكاري با آژانس و مقاومت در برابر دشمني‌ها و مخالفت‌ها و فتنه انگيزي‌ها است كه به لطف خدا تا به امروز در اين راه موفق بوده‌ايم.
يك خبرنگار اسرائيلي در اين نشست خبري پرسيد "چرا شما به فكر حذف اسرائيل هستيد و آيا فكر نمي‌كنيد كه حمله‌اي كه از سوي اسرائيل به تاسيسات هسته‌اي سوريه شد، در مورد ايران نيز اتفاق بيافتد؟" که رييس جمهوري اسلامي ايران نيز با توجه به سياست كلي ايران مبني بر نامشروع دانستن رژيم صهيونيستي از پاسخگويي به اين خبرنگار اسرائيلي خودداري كرد.
سپس خبرنگاري با اشاره به مطرح شدن موضوع حفاظت از محيط زيست و كاهش آلودگي در اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل، از رييس جمهوري ايران درخصوص اقدامات انجام شده براي حفاظت از محيط زيست و راههاي كاهش آلودگي سوال كرد كه دکتر احمدي نژاد در جواب كاهش مصرف سوخت را يكي از راههاي حفاظت از محيط زيست و كاهش آلودگي هوا عنوان كرد و افزود: قانوني كه براي اين منظور تصويب شده پاسخگو است و كشورها بايد متعهد شوند كه استانداردهاي لازم را در ساخت و توليد دستگاهها و ماشين‌ها رعايت كنند و كساني كه در آلوده كردن محيط زيست سهم دارند بايد به همان اندازه نيز براي حفظ و پاكيزگي طبيعت بكوشند.
بنابر این گزارش، خبرنگاري با طرح این ادعا که "تنها آمريكا نگران موضوع هسته‌اي ايران نيست، كشورهاي عربي همسايه ايران نيز نگران هستند و آمريكايي‌ها مي‌گويند يك مقام وزارت دفاع از ايران گريخته و اطلاعاتي در اختيار آنان قرار داده است" نظر رييس جمهوري ايران را در این زمینه جویا شد که دکتر احمدي نژاد گفت: اينها بازي رسانه‌اي است و آمريكايي‌ها وقتي مي خواهند دروغ بگويند، مطرح مي‌كنند كه كسي از ايران فرار كرده و اطلاعاتي در اختيار آنان قرار داده است در حالیکه هيچ مقام وزارت دفاع از ايران نگريخته است و اين اظهارات دروغي بيش نيست و كاملا بي‌پايه و اساس است.
رييس جمهوري اسلامي ايران همچنين روابط ايران با كشورهاي همسايه را بسيار خوب توصيف و تاکید کرد: ايران كشور بسيار بزرگي است و روابط بسيار خوب و برادرانه‌اي با كشورهاي همسايه خود دارد.
دکتر احمدي نژاد خاطرنشان کرد: مسير حركت ما در موضوع هسته‌اي كاملا روشن و درست است و همه تاسيسات ما در نظارت آژانس بين‌المللي انرژي اتمي است و هيچ مدركي مبنی بر انحراف ايران از مسير صلح آميز وجود ندارد و آژانس نيز به اين موضوع به صراحت اشاره كرده است.
در ادامه خبرنگار شبكه فاكس نيوز از رييس جمهوري اسلامی ایران پرسيد "چرا به سوالات به صورت گزينشي پاسخ مي‌دهيد و به سوال مربوط به اسرائيل پاسخ نداديد و نگفتيد كه چرا خواهان حذف اسرائيل هستيد؟" که دکتر احمدي نژاد در پاسخ گفت: نظر ما در مورد اسرائيل كاملا روشن است ، اين رژيم غيرقانوني و اشغالگر است و ما در مورد فلسطين راه حل روشني ارائه كرديم.
رييس جمهوري اسلامی ایران با بیان اینکه باید اجازه دهند مردم فلسطين براي خود تصميم بگيرند افزود: ما گفتيم كه اجازه دهيد ملت فلسطين در يك انتخابات آزاد سرنوشت خود را تعيين كند زيرا معتقديم راه حل‌هايي كه از ‪۶۰‬ سال پيش در مورد فلسطين ارائه شده مشكل را حل نكرده است و بهترين راه حل عمل كردن به منشور سازمان ملل و برگزاري انتخابات آزاد در فلسطين است.
دکتر احمدي نژاد تصریح کرد: در مورد حذف رژیم صهیونیستی نيز سوال من اين است كه شوروي سابق امروز كجاست؟ شوروي سابق محو شد اما نه با جنگ بلكه با انتخاب مردم؛ بنابراين اجازه دهيم كه مردم فلسطين خودشان انتخاب كنند و همه به هر انتخابي كه مردم كردند، احترام بگذاريم.
در ادامه مصاحبه مطبوعاتي رييس جمهوري اسلامي ايران در مقر سازمان ملل متحد خبرنگاري با مطرح كردن ادعاهای آمريكايي‌ها مبني بر ارسال اسلحه از ايران به عراق، نقش ايران در عراق را جويا شد؟ که دکتر احمدی نژاد اظهار داشت: ايران و عراق دو ملت بزرگ هستند و دوستي آنها تاريخي و پيوندهاي آنان گسترده و ناگسستني است.
رييس جمهوري اسلامی ایران با اشاره به اینکه ناامني در عراق بيشترين آسيب را به ايران وارد مي‌كند و ما بشدت مخالف ناامني در عراق هستيم و هر كسي كه در عراق آسيب ببيند براي ما به همان اندازه غمبار است كه يك ايراني آسيب ببيند، تاکید کرد: ما خواهان آرامش و امنيت كامل در عراق هستيم و اين اشغالگران عراق هستند كه امروز به جاي جبران اشتباهات خود ديگران را متهم مي كنند و متهم كردن ايران چيز جديدي نيست زیرا هر جا اين قدرتهاي اشغالگر شكست مي‌خورند ديگران را مقصر می نامند و مقداري اسلحه و مهمات را در مقابل دوربين‌ها نشان مي‌دهند و ديگران را به صدور سلاح به عراق متهم مي‌كنند.
دکتر احمدي نژاد با بیان اينكه ملت عراق متمدن و بافرهنگ است و بشدت با اشغال و بيگانه مخالف است، گفت: تنها راه اصلاح امور اين است كه اشغالگران روش خود را عوض كنند و به حقوق و استقلال مردم عراق احترام بگذارند تا ديگر نيازي به دروغ پردازي نباشد .
در ادامه این نشست مطبوعاتی خبرنگار صداي آمريكا از رییس جمهوری اسلامی ایران سوال كرد "شما از استادان دانشگاه كلمبيا براي سفر به ايران دعوت كرديد درحالي كه استادان ايران را زنداني مي‌ نمایید، اين را چگونه توجيه مي‌كنيد؟" که دکتر احمدي نژاد در پاسخ گفت: هزاران استاد از كشورهاي مختلف به ايران سفر مي‌كنند، همين امروز چندين استاد دانشكاه هاروارد تقاضا كردند كه به ايران سفر كنند اما سال گذشته يك استاد دانشگاه شريف ايران به همراه همسرش كه وي نيز استاد دانشگاه بود به آمریکا سفر كرد ولی به محض ورود دستگير و روانه زندان شد و به او اجازه شركت در مجمع علمي كه به آن دعوت شده بود، داده نشد.
رييس جمهوري اسلامی ایران دستگيري استادان دانشگاها در ايران را بشدت رد و تاکید کرد: در ايران بيش از‪ ۵۵‬ هزار استاد داريم و خود بنده نيز يك استاد دانشگاه هستم و آزادي در ايران كم نظير و حتی بي‌نظير است زیرا اظهار نظر درمورد همه چيز آزاد است.
خبرنگار دیگری با اشاره به گزارش محمد البرادعي درمورد فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران گفت: "در اين گزارش آمده است كه ايران غني‌سازي را تعليق نكرده و تاسيات آب سنگين اراك به فعاليت خود ادامه مي‌دهد، اين موارد با سخنان شما مبني بر بسته شدن پرونده تناقض دارد."
دکتر احمدي نژاد در پاسخ به این خبرنگار تصریح کرد: شما اگر مقررات آژانس را مطالعه كنيد متوجه مي‌شويد كه هر دو اين فعاليت‌ها قانوني است ، اصل فعاليت هسته‌اي همان غني‌سازي است كه مراحل مختلف دارد.
رييس جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد: تعليق را غير قانوني و بي‌اعتبار مي‌دانيم ، زير نظر آژانس فعاليت‌هاي خود را ادامه مي‌دهيم و حق داريم كه از حقوق قانوني خود بهره‌مند باشيم.
دکتر احمدي نژاد افزود: درموضوع هسته‌اي، ايران هر چه را كه آژانس خواسته عمل كرده است و ما به تكاليف قانوني خود پايبند بوده‌ايم . درمورد برخي ابهامات نيز با آژانس توافق‌هايي كرده‌ايم كه طي يك برنامه اعلام شده نسبت به رفع اين ابهامات اقدام كنيم.
خبرنگاري از رييس جمهوري اسلامي ايران پرسيد "چرا به جاي انرژي هسته‌اي از انرژي خورشيدي و بادي استفاده نمي‌كنيد كه ديگر اين نگراني‌ها هم وجود نداشته باشد؟" که دکتر احمدي نژاد گفت: بعضي قدرتهاي بزرگ نيز حرف شما را مي زنند اما خودشان همزمان از انرژي هسته‌اي استفاده مي‌كنند، انرژي هسته‌اي پاك‌ترين و كم هزينه‌ترين انرژي در مقايسه با ديگر انرژي‌ها است ضمن اينكه بايد اين حق را به ملتها بدهيم كه خودشان مصالح خود را تشخيص بدهند.
رييس جمهوري اسلامی ایران همچنين در پاسخ به سوالي درخصوص اينكه "آيا دليلي براي حمله نظامي به ايران از سوي آمريكا و اسرائيل مي‌بينيد؟" تاکید کرد: هيچ علت و دليلي براي اين امر وجود ندارد؛ ما عضو آژانس هستيم و طبق قانون كار مي‌كنيم سرسوزني هم از حق خود بيشتر نمي‌خواهيم اما اگر قانون زورگويان است، اين دو خيلي كارها دلشان مي‌خواهد انجام دهند و مي‌خواهند كه به ايران صدمه بزنند اما به لطف خدا نخواهند توانست.
خبرنگاري افغان از طرف صداي آمريكا مدعي شد كه با مهاجرين افغان در ايران بدرفتاري مي‌شود و حقوق آنان ناديده گرفته مي‌شود که دکتر احمدي نژاد در پاسخ گفت: بيش از‪ ۲/۵‬ ميليون افغانستاني بصورت قانوني و مجاز در ايران زندگي مي‌كنند و از همه حقوق قانوني و طبيعي برخوردارند. البته گروهي نيز بصورت غير قانوني وارد كشور شده اند كه بايد براي حفظ حقوق مهاجرين قانوني با اين افراد برخورد شود.
رييس جمهوري اسلامی ایران سپس خاطرنشان كرد: سخنان مقامات و مسوولان افغانستان با سخنان اين خبرنگار كه براي آمريكا كار مي‌كند بسيار متفاوت است.
خبرنگاری نیز نظر دکتر احمدی نژاد درباره جلسه دانشگاه كلمبيا و برخورد توهين آميز رييس اين دانشگاه را جويا شد که رييس جمهوري اسلامی ایران در پاسخ گفت: جلسه اين دانشگاه به اندازه كافي براي همه گويا بود؛ من يك دانشگاهي هستم و به اين دانشگاه دعوت شدم تا ديدگاههاي خود را مطرح كنم و به سوالات آنان پاسخ دهم كه با استقبال خوب دانشگاهيان اين دانشگاه مواجه شد و سالن جلسه مملو از جمعيت بود و چندين برابر افراد حاضر در جلسه در حياط دانشگاه سخنان من را گوش كردند.
دکتر احمدی نژاد همچنين با قدردانی از دانشجويان دانشگاه کلمبیا به مسوولان این دانشگاه توصيه كرد که براي شنيدن ديدگاهها و نظرات ديگران بيشتر تمرين كنند.
در پايان نشست مطبوعاتي رييس جمهوري اسلامی ايران در سازمان ملل متحد، خبرنگار ديگري از صداي آمريكا درخصوص حقوق طرفداران فرقه بهائيت در ايران سوال كرد و گفت "چرا در ايران به رغم شعار حمايت از اديان از طرفداران اين دين حمايت نمي‌شود؟"
دکتر احمدی نژاد در پاسخ به اين خبرنگار اظهارداشت: پيامبر يهوديان حضرت موسي(ع) است ، پيامبر مسيحيان حضرت عيسي(ع) و پيامبرمسلمانان نيز حضرت محمد(ص) است شما به من بگوييد كه پيامبر اين چيزي كه شما دين معرفي مي‌كنيد چه زماني مبعوث شده و چه كسي است؟ که وقتي خبرنگارصداي آمريكا جوابي نداد؛ رييس جمهوري اسلامی ایران تصریح کرد" اين هم جوابش."
بر اساس این گزارش، مصاحبه مطبوعاتي دکتر احمدی نژاد با خبرنگاران خارجي درحالي خاتمه يافت كه عده زيادي از خبرنگاران به دليل تمام شدن وقت موفق نشدند سوال خود را مطرح کنند اما فرصت را از دست نداده و با حلقه زدن به دور رييس جمهوري اسلامی ایران عكس يادگاري گرفتند

يزد فردا