مهدي مرعشي كارگردان نمايش كاكوتي :بعد از 28 سال فعاليت تئاتر در استان يزد با تصدي حجتالاسلام عجمين و يك گروه نمايش يزدي توانست، به مقام دوم كشوري در جشنواره سراسري تئاتر دفاع مقدس دست يابد
سرپرست گروه و كارگردان گروه نمايشي آفتاب يزد، گفت: بعد از 28 سال فعاليت تئاتر در استان يزد با تصدي حجتالاسلام عجمين و حمایت مديريت حوزه هنري استان يك گروه نمايش يزدي توانست، به مقام دوم كشوري در جشنواره سراسري تئاتر دفاع مقدس دست يابد.
مهدي مرعشي اظهار داشت: گروه نمايشي آفتاب با نمايش كاكوتي در دوازدهمين جشنواره سراسري تئاتر دفاع مقدس كه از 14 تا 21 شهريور ماه سالجاري در سنندج برگزار شد توانست، درنويسندگي و بازيگري مقام دوم را كسب نمايد.
وي با اشاره به اينكه گروه نمايش آفتاب مورد تحسين انجمن بينالمللي منتقدان قرار گرفت، در ادامه گفت: كرامت يزداني در اين جشنواره به مقام دوم نويسندگي نايل آمد كه لوح تقدير و تنديس جشنواره را به خود تعلق داد، همچنين صاحب حايريزاده و جعفر دلدلزاده به طور مشترك مقام دوم بازيگري را كسب نموده و لوح تقدير و تنديس جشنواره را دريافت كردند.
گفتني است: در طي 14 جشنواره كه با 2 سال تاخير همراه بوده، براي اولين بار استان يزد به اين جشنواره راه يافته است و در اين جشنواره 270 اثر بازبيني شد كه 43 تئاتر صحنهاي از گروهها به جشنواره راه يافته است و در اين ميان نمايش كاكوتي مقام دوم را كسب نمود.
نمايش "كاكوتي" به نويسندگي كرامت يزداني، به كارگردان محمدي مرعشي و نقش آفريني هنرمنداني از جمله جعفر دلدلزاده،صاحب حائري عقيل هيوري و جمال دهقان به جشنواره دفاع مقدس راه پيداکرد.
در این نمایش رزمنده ای ایرانی وجود دارد که پس از گم شدن با مجروح عراقی روبه رو می شود که دلش برای او می سوزد و می خواهد او را به عراق بفرستد. اين نمايش يك كار دو نفره در زمينه دفاع مقدس است كه در جشنواره ايثار استاني انتخاب شد و بعد از كارشناسي اين نمايش در خرمشهر به مناسبت سوم خرداد روز آزادسازي خرمشهر اجراي ويژه داشت.
کاکوتی زیر نظر و حمایت حوزه هنری استان یزد توانسته بود در سال 1385 نیر مقام برتر جشنواره ایثار را از آن خود نماید.لازم به ذكر است؛ غريب به 14 سال است، يعني از آخرين باري كه يزد ميزبان جشنواره دفاع مقدس بوده، هيچ گروه نمايشي نتوانسته به اين جشنواره راه پيدا كند
بد نيست مصاحبه ديگر اين هنرمند يزدي را با هم مرور كنيم
مهدی مرعشی گفت: مردم کشور ما به دلیل ایرانی و شیعه بودن به مسئله انتظار باور دارند و ناخودآگاه به منجی می اندیشند.
وی افزود: متاسفانه به صورت برنامه ریزی شده و هنری نتوانسته ایم موضوع انتظار را به جامعه خود و جوامع دیگر نشان دهیم.
این کارگردان تئاتر، مهم ترین علت نپرداختن هنرمندان را به این موضوع، جدی گرفته نشدن هنر دانست و خاطر نشان کرد: مردم و مسئولان کشور ما هنر را جدی نمی گیرند و فرهنگ عمومی به گونه ای است که به هنر اهمیت نمی دهند. به همین دلیل هنرمندان هم نمی توانند باورهای دینی را در قالب هنر نشان دهند و مسائلی چون انتظار را بیان کنند.
وی تصریح کرد: البته پس از ورود تئاتر صحنه ای به ایران مدت ها نمایش های مذهبی فراموش شد و تئاتر صحنه ای نیز به مسائل مذهبی پرداخته نمی شد، ولی امروزه توجه به نمایش های آیینی بیش از گذشته است، هرچند باز هم نیازمند توجه بیشتر هستیم تا این گونه نمایش ها رشد کند.
مرعشی با اشاره به محدودیتی که در عرصه مسائل مذهبی وجود دارد، گفت: باید محدودیت در این عرصه اندکی کم شود تا هنرمندان بتوانند از زاویه های گوناگون به مسئله موعود بپردازند.
وی به هنرهای سفارشی اشاره کرد و یادآور شد: هنرمند اگر از نظر مالی تامین شود، هرگز به کارهای سفارشی رو نمی آورد. پس تنها برتری هنر سفارشی، بر اساس مادیات است. اگر این مشکل وجود نداشته باشد، هنرمندان آزادانه به موضوعات مذهبی خواهند پرداخت.
يزدفردا