کارشناس صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: به طور طبیعی تعداد کمی از غذاها غنی از ویتامین D هستند، غذاهایی که به طور طبیعی حاوی ویتامینD هستند عبارتند از؛ ماهیهای چرب، روغن کبد ماهی و تخمِ مرغ و قارچ حاوی ویتامین Dهستند.
کارشناس صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: به طور طبیعی تعداد کمی از غذاها غنی از ویتامین D هستند، غذاهایی که به طور طبیعی حاوی ویتامینD هستند عبارتند از؛ ماهیهای چرب، روغن کبد ماهی و تخمِ مرغ و قارچ حاوی ویتامین Dهستند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، علی اکبرکمالی اردکانی افزود: افرادی که تولید ناکافی ویتامینD در بدن آنها بدلیل سالمندی، کمتر قرار گرفتن در معرض نور خورشید و یا بروز برخی اختلالهای هورمونی و بیماریهای گوارشی وجود دارد، باید آن را از طریق مکملها دریافت کنند.
وی اشاره به اینکه بیماری شاخص کمبود ویتامینD نرمی استخوان بوده و در میان سالمندان نیز مهمترین عارضه مرتبط با ویتامین D و کلسیم، پوکی استخوان است گفت: پوکی استخوان رایجترین بیماری استخوانی است که مشخصههای آن عبارتند از؛ کاهش تراکم استخوان، تخریب ریزساختارهای استخوان، کم شدن استحکام استخوان و افزایش خطر شکستگی آن است.
این کارشناس صنایع غذایی عنوان کرد: دریافت ناکافی کلسیم در کودکان ممکن است از رشد مناسب توده استخوانی و بروز ظرفیت ژنتیکی آنها ممانعت کند.
کمالی ادامه داد: مصرف شیر غنی شده با ویتامین D بخش قابل ملاحظهای از ویتامین D مورد نیاز بدن تامین خواهد شد ولی بسیاری از افراد مسن اصلا شیر نمیخورند و یا میزان مصرف آنها کافی نیست، در نتیجه بسیاری از افراد مسن ویتامین D کمتر از نصف میزان توصیه شده (RDA) در یافت میکنند در این صورت توصیه میشود حتما از سایر مواد غذایی گروه شیر و لبنیات مانند ماست، پنیر، و کشک مصرف شود.