بهانه ای دوباره برای قطع آب کوهرنگ به یزد"استاد دانشگاه صنعتی اصفهان:با آب شرب اصفهان! در اردکان یزد، فولاد آلیاژی میسازند!آب ذوب آهن اصفهان از کجا تامین می شود!؟
به گزارش (ایسنا) در اصفهان، احمد خاتون آبادی در همایش مدیریت بحرانهای شهری که در پژوهشگاه شاخص پژوه برگزار شد، اظهار کرد: در کشور به جای پرداختن به چالشهای اصلی، مشکلات بزرگ شکسته میشود تمام تمرکز متوجه مسائل ریز میشود و این امر سبب میشود زمانی که ما درگیر وجود یا عدم وجود آب در اصفهان هستیم 9 سال زودتر از زمان مقرر آب را به یزد انتقال داده میشود.
وی تصریح کرد: آب شرب اصفهان به یزد فرستاده میشود و بعد که بررسی میکنیم میبینیم متاسفانه یزدیها به جای استفاده از این آب برای شرب، فولاد آلیاژی اردکان را احداث میکنند و یا صیفیجات کاشته میشود و در میدان تره بار اصفهان فروخته میشود!
این استاد دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: متاسفانه در این سالها علل واقعی کمبود آب در اصفهان و خشکی رودخانه زاینده رود بررسی نشد و تنها مواردی مانند انتقال آب به یزد مورد توجه قرار گرفت در حالی که اگر چالشهای آبی اصفهان به درستی مورد بررسی قرار میگرفت نه از سرچشمه کم میشد و نه آبی به یزد میرفت.
خاتونآبادی با اشاره به اینکه از 15 سال پیش تاکنون کارشناسان نسبت به وضعیت کنونی رودخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی هشدار داده بودند، تصریح کرد: متاسفانه مسوولان حتی یک لحظه به هشدارهای کارشناسان توجهی کردند.
وی اضافه کرد: در دنیای مدرن بسیاری انسان برخلاف عصرهای پیش از آن توانایی انجام بسیاری از امور را پیدا کرد به همین دلیل مباحثی مانند لزوم توجه به گفتمان انسانی مطرح شد تا تصمیمگیری در خصوص بسیاری از مسائل منطقیتر انجام شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: ما در دنیای استاتیک و ثابتی نیستیم و این دنیا در حال تغییر است و به همین دلیل دنیای بعد از مدرن میگوید درست است که انسان به مدد تکنولوژی میتواند هر کاری انجام دهد، اما باید یک عنصر بر کنشهای انسانها نظارت داشته باشد و آن عنصر بسیار مهم اخلاق است.
خاتونآبادی ادامه داد: برای مدیریت وضعیتهای بحرانی مدیرانی باید وجود داشته باشند که به جای جزئی نگری، کلی نگر باشند و بتوانند راه حلهای سیستمی که بیشتر از طریق تمرین به دست میآید را در مواقع بحران ارائه دهند.
وی اظهار کرد: در سیستم مدیریت پایدار کلیات بیشتر از جزئیات مورد توجه قرار میگیرند و کنترل، سلسلهمراتب، دگرگونی و تعامل را نیز به خوبی در تمام امور رعایت میشود تا یک مدیریت سالم و صحیح بر روی تمام موضوعات پیش رو انجام شود.
این استاد دانشگاه صنعتی با بیان اینکه مشارکت مردم و مسوولان، چگونگی اجرا و توسعه پایدار سه مرحله اصلی در جوامع پیشرفته برای انجام یک پروژه است، ادامه داد: در 75 درصد پروژههای کشور مرحله اول و سوم یعنی مشارکت و توسعه پایداری وجود ندارد و فقط قسمت عملیاتی یا اجرایی کار انجام میشود و پروژه در اختیار مردم قرار میگیرد.
خاتونآبادی خاطرنشان کرد: اگر اخلاق مبنای کاری یک رییس جمهور، یک استاد دانشگاه و یا رییس قرار گیرد وضعیت آن کشور شهر یا منطقه کوچک بسیار مطلوب میشود.