محمد سپهر در جمع دانشجویان دانشگاه امام جواد(ع) با تاکید بر اینکه سیاست گذاری ها در مقیاس منطقه ای باید با لحاظ کردن "مزیتها و پتانسیل ها" و "محدودیتها و تهدیدهای" آن منطقه انجام شود گفت: مسئله آب بزرگترین محدودیت استان یزد است که با توجه به این محدودیت، توسعه صنایعی که نیاز به آب فراوان دارند از قبیل فولاد و پتروشیمی کار سنجیده ای به نظر نمیرسد. نباید اجازه داد بخشی نگری در مدیرت استان، منافع نسلهای آتی و آینده استان را تهدید کند.
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد و حسابداری دانشگاه امام جواد (ع) یزد با اشاره به لزوم توجه به مباحث مربوط به "توسعه پایدار" افزود: کارشناسان پیش بینی کرده اند تا 18 سال آینده اکثر سفره های زیرزمینی استان غیر قابل برداشت خواهند شد و با در نظر گرفتن این وضعیت نگران کننده، عاقلانه نیست از گسترش صنایع پرآب خواه سخن گفته شود.
وی ادامه داد: از طرف دیگر مزیت ها و پتانسیل های قابل توجهی در استان وجود دارد که میتواند و باید ملاک و مبنای برنامه های توسعه استان قرار گیرد.
این اقتصاددان جوان استان خاطرنشان کرد: بافت تاریخی و سایر جاذبه های توریستی مزیت ارزشمندی برای استان محسوب می شود که با پشتوانه آن می توان اشتغال و درآمد قابل توجهی برای استان به ارمغان آورد.
محمد سپهر عنوان کرد: توسعه صنعت گردشگری در استان علاوه بر اینکه تبعات اسفناک زیست محیطی صنایع فولاد و پتروشیمی را ندارد باعث رونق صنایع دستی، اشاعه فرهنگ بومی به دنیا و خنثی کردن تبلیغات منفی دشمنان در مورد کشورمان خواهد شد.
وی با بیان اینکه آقای رومانو پروی نخست وزیر سابق ایتالیا چند سال پیش در سفر به یزد هنگام پیاده روی در کوچه های محله مسجد جامع گفت" احساس میکنم در 2000 سال پیش قدم میزنم و تصور نمیکردم چنین مکانی در دنیا وجود داشته باشد" اظهار داشت: عدم توجه کافی به این ظرفیتهای ارزشمند به دلیل بخشی نگری در مدیریت و برنامه ریزی استان اتفاق افتاده است. اگر به جای هزینه های گزاف در پروژههای فولاد و پتروشیمی در مناطق خاصی از استان، به سمت توسعه بخشهایی برویم که در آنها مزیت نسبی داریم با همان هزینه ها میتوانیم تعداد شغل بیشتری را با منافع مادی و معنوی جانبی بسیار بالاتر ایجاد کنیم بدون اینکه به محیط زندگی مردممان آسیب برسانیم.