زمان : 23 Tir 1392 - 18:43
شناسه : 73807
بازدید : 3287
مومن باید به گونه ای باشد تا دشمنان جرأت تعدی به آقا و مولایش را پیدا نکنند. حجت الأسلام مهدوی نژاد در شب سوم ماه مبارک رمضان مومن باید به گونه ای باشد تا دشمنان جرأت تعدی به آقا و مولایش را پیدا نکنند. " ماه رمضان ماه جرئت دادن به بندگان است كه جلوي شيطان ونفس بايستيم."

شب سوم فرصت بندگی

موضوع: جرئت بندگی

مراسم اولین جمعه شب ماه مبارک رمضان به یاد شهیدعليرضا زارع مهرجردي در حسینیه ارگ برگزار شد. در این شب همچون شبهای گذشته یک جزء از قرآن کریم تلاوت شد و بعد از بیان احکام شرعی،  حجت الاسلام مهدوی نژاد به سخنرانی با موضوع جرأت بندگی پرداخت.

حجت الاسلام مهدوي نژاد در ذيل توضيح فرازي از دعاي ابوحمزه ثمالی بيان داشت: انسانها در مقابل حق دو دسته هستند:1- عده‌اي که در هر شرايطي چه به نفع يا ضرر پا روي حق نمي گذارند حتي اگرمنجربه  طرد اجتماعي آنها  شود وبا جرئت حق را بيان مي كنند.2- دسته ديگر سعي مي‌كنند مطابق با ميل مخاطب باشند وپذيرش اجتماعي خيلي برايشان مهم است؛ اگر لازم باشد حق را مي پوشانند وبه نفع خود عمل مي كنند و جرئت بيان حق و ايستادن در مقابل باطل را ندارند.

وي در ادامه بيان كرد يكي از عواملي كه باعث كم شدن جرئت انسان در بیان حق مي‌شود معاشرت با آدمهاي ترسو و بي‌جرئت است .هم چنین بعضی از عوامل است که جرئت انسان را درگناه کردن زیاد می کند.

عواملي كه جرئت انسان را در گناه زياد مي‌كند:

1_گوش دادن به موسيقي وغنا   2- حساس نبودن روي گناهان كوچك    3- اصرار بر گناه

مسئول هيئت انصارولايت سخن خود را اينگونه ادامه داد كه:اگر حساس  نباشی برگناهان کوچک کم کم جرأت بر انجام گناهان بزرگ پیدا میکنی، جرأت اگر ریشه در حق وحقیقت داشته باشدخوب است جرأتی مذموم است که ریشه در نفس و شیطان دارد. مثلا یکی از زمانهایی که شیطان برتو جرأت و امید پیدا می‌کند زمانی است که نمازت قضا می‌شود.

 خداوند توبه را برای جلوگیری از جرأت ما بر انجام گناه قرار داده است و ماه رمضان ماه جرأت دادن به بندگان است که جلوی نفس و شیطان بایستند.

 جرأت بر گناه، توبه ندارد اما برای خود گناه باب توبه باز است. در روایت آمده است که جرأت برگناه  یکی از ویژگی های مردم آخرالزمان است که باعث انجام گناه بصورت آشکار و علنی می‌شود.

خداوند در قرآن می‌فرماید :"خدا و رسول ومومنین می‌بینند."؛ "خدا شنوا و بیناست."؛ "او باشماست هرجا که باشید."؛ "خداوند می‌داند آنچه در قلبها وسینه‌های شماست."؛ با این بیانات در قرآن خداجرأت گناه را سلب می‌کند.

امام خمینی(ره) در عراق به یکی از آشنایان که دخترش تازه به تکلیف رسیده بود و روزه گرفتن برایش در هوای گرم سخت بود، فرمودند به سفر بروید تا این بچه بفهمد روزه خواری به این آسانی نیست و جرأت تعدی به احکام خدا پیدا نکند.

 حجت الاسلام مهدوی نژاد در ادامه راههای ایجاد جرأت مثبت را بیان داشتند و فرمودند: همین که خداوند با این عظمت اجازه حرف زدن باخودش را به ما داده به منظور ایجاد جرأت مثبت است و برای ایجاد آن باید 1-به خودتلقین کنیم  2-با افراد با جرأت همنشینی کنیم 3-اعتقاد ویاد معادباعث ایجاد جرأت می‌شود وقتی یاد معاد باشد جرأت  پیدا میکنی که امر به معروف کنی  4- اگربه جود وکرم خداتوجه کنیم جرأت بازگشت و توبه پیدا میکنی.

 ایشان در آخر اینگونه کلامشان را به پایان رساندند: مومن باید اشداء علي الکفار، رحماه بینهم باشد یعنی در برابر دشمنان محکم ودر برابر دوستان مهربان باشد تا دشمنان جرأت تعدی به آقا و مولایش را پیدا نکنند مانند ابا الفضل(ع) که تا زنده بود، دشمن جرأت نزدیک شدن و تعدی به امام حسین(ع) را نداشت ، به ام البنین گفتند: حسین (ع)شهید شد. گفت باور نمی کنم  چگونه اباالفضل باشد وحسین شهید شود. گفتند خدا صبرت دهد ابالفضل هم شهید شدگفت باور نمی کنم اباالفضل دست داشته باشد وکسی بتواند او را شهید کند.  

درآخر هم مجلس با مداحی مداحان اهل بیت(ع) برادر محمدی پناه وبرادر نصیری و قرائت مناجات ابوحمزه ثمالی توسط حجت الاسلام مهدوی نژاد به پایان رسید

شما به من قیمت دادی    اومدن هیئت دادی                                                                                  

    روم نمیشد بیام دوباره،    شما به من جرأت دادی

لینک خبر