برای نخستین بار در مسابقات جهانی مهارت؛ تمامی اعضای تیم ملی مهارت جمهوری اسلامی ایران موفق به كسب مدال و دیپلم افتخار شدند .
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی وحرفه ای استان یزد رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در نشست خبری كه با حضور اعضای تیم ملی مهارت روز چهارشنبه مورخ 19/4/1392 در محل این سازمان برگزار شد اظهار کرد : تلاش مهارت آموختگان ایرانی توانست در ۱۲ سال برگزاری مسابقات بین المللی مهارت ، رتبه جمهوری اسلامی ایران را از سی و پنجم بین ۳۵ كشور جهان به رتبه ششم بین بیش از ۵۰ كشور ارتقا دهد .
وی در ادامه بیان داشت : تیم ملی مهارت کشورمان در مسابقات جهانی مهارت لایپزیك آلمان ۲۰۱۳ میلادی در ۱۱ رشته شركت كرد و موفق به كسب دو مدال نقره ، یك مدال برنز و هشت دیپلم افتخار شد .
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور با بیان اینکه مسابقات جهانی مهارت برخلاف دیگر مسابقات جهانی شرایط خاصی دارد به طوری كه علاوه بر مسابقه دهنده یك نفر كارشناس و همچنین یك نفر مترجم باید حضور داشته باشد گفت : هیات ایرانی فقط ۳۵ نفر بود در حالیكه برخی از كشورها با جمعیت وسیعی از كارشناسان و شركت های پشتیبان در این مسابقات حضور داشتند .
دکتر کوروش پرند در بخش دیگر از صحبتهای خود با اشاره به برخی کارشکنیها در صدور ویزای تیم اعزامی کشورمان ابراز کرد : سازمان جهانی مهارت به اعتقاد مسئولان آن سازمانی غیرسیاسی است ولی متأسفانه با وجود این مسئله در صدور ویزا از دورهی قبل تاکنون کارشکنیهایی صورت میگیرد که به هیچ وجه قابل توجیه نیست ، به عنوان مثال به اعزای تیم ویزا داده میشود ولی به مترجم یا مصاحبه شونده ویزا تعلق نمیگیرد .
معاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی همچنین در خصوص تحریم های تحمیلی بر اقتصاد ایران گفت : ایران در سال ۲۰۱۱ میلادی نتوانست در برخی از رشته ها به واسطه تحریم ها شركت كند كه متاسفانه این موضوع در سال ۲۰۱۳ هم تكرار شد و تیم ایران نتوانست در رشته هایی نظیر فرز cnc ، ساخت و تولید تیمی پلی مكانیك و تراش cnc رقابت كند .
وی با تاکید بر توجه به ارائهی آموزش فنی و حرفهای در کشور خاطر نشان کرد : اگر میخواهیم در حوزه اشتغال پایدار و رفع بیکاری موفق شویم تنها راه در شرایط تحریمی موجود گسترش آموزشهای مهارتی و فنی حرفهای است.
دكتر كورش پرند بیان داشت : هر فردی كه در مسابقات جهانی مهارت بتواند بیش از ۵۰۰ نمره امتیاز كسب كند ، موفق به دریافت دیپلم افتخار می شود كه خوشبختانه تیم ایران توانست امتیاز بیش از ۵۰۰ را كسب كند .
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور با بیان این كه كشورهای كره جنوبی ، سوئیس و چین تایپه به ترتیب رتبه های اول تا سوم را در مسابقات بین المللی مهارت ۲۰۱۳ كسب كردند ، افزود : در رشته های طراحی فضای سبز ، قنادی ، اتصالات چوب ، لوله كشی و گرمایشی تیم ایران كارشناس به این مسابقات اعزام كرد تا بتوانند برای مسابقات جهانی مهارت سال ۲۰۱۵ كه در كشور برزیل برگزار می شود آمادگی یابند .
وی با اشاره به پیروزی اعزامی تیم کشورمان در چهل و دومین دوره از مسابقات جهانی مهارت ایجاد شبکهی نخبگان مهارتی کشور را خواستار شد .
دكتر پرند افزود : اگر چنین شبکهای ایجاد شود با توجه به توانمندیهای بالای مهارتآموزان داخلی زمینهی انتقال تجربیات و تبادل اطلاعات فراهم و از واردات خارجی هم بینیاز میشویم
وی در ادامه بیان داشت : امروزه نقش آموزش مهارتی و فنی و حرفهای در توسعه کشورها غیرقابل انکار است و با نگاه به رتبههای جهانی اکثر کشورهای موفق در مسابقهی بینالمللی از صنعت و فنی حرفهای قوی برخوردار هستند .
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور خاطر نشان کرد : موفقیت و پیشرفت بسیاری از کشورهای جهان حاصل اجرای سیستم آموزش فنی و حرفهای است و به گفتهی رییس جمهوری سابق برزیل که متولی اجرای مسابقات جهانی مهارت در سال 2015 خواهد بود امروز بخش اعظمی از توسعهیافتگی و رشد اقتصادی این کشور مدیون آموزشهای مهارتی و فنی و حرفهای بوده است .